пʼятниця, 29 жовтня 2021 р.

Parfum des Champs Elysees Guerlain

 

Parfum des Champs Elysees Guerlain


   16.04.2019
    Коли я 1,5 року тому познайомилася з рідкісним зразком туалетної води Parfum des Champs Elysees Guerlain із флакону "жолудь" початку 1950 років завдяки колекціонеру Галині Анні, моїй радості не було меж. Краплини рідини вистачило лише щоб наблизитися до історії і скласти уявлення. Я тоді навіть не мріяла, що буду мати можливість вести розмову про аромат знову.

   Завдяки колекціонеру Людмилі у мене з'явився Parfum des Champs Elysees Guerlain у концентрації парфуми!!! із 60 мл флакону Torture Baccarat лімітованого випуску 1995 року. Серед 1300 екземплярів флакон Людмили має номер 1275.

   Я довго не наважувалася повернутися до роpповіді про Parfum des Champs Elysees. Хотіла добре зосередитися, уважно "роздивитися", приділити увагу композиції. Та як кажуть "спокій нам лише сниться" і дістала парфуми сьогодні.

   Мені важко порівняти edt 50 років та парфуми 1995 року, так як я чітко не пам'ятаю перший варіант. Якщо скласти до купи окремі уривки, перечитати зафіксовані враження, уважно рознюхати пусту, але ще пахнучу пробірку, то на перший погляд аромати різні. Потім знаходжу подібність, потім плутаюсь і все з початку...

   Туалетна вода викликала згадку про вінтажні Apres l'Ondee та L’Heure Bleue, створювала враження фіолетової історії з фіалками та ірисами, апетитною гурманікою на анімалістично-амбровому тлі. Навіть зараз я чітко чую запах цибетину та шкіри, солодку ваніль та тягучу вершковість тонка бобів із пустої пробірки.

   Парфуми дещо інші. Розпочинаються оксамитовим солодко-терпким запахом безсмертника на пряному фоні. Є якась гострота, що нагадує лікарський відтінок анісу чи то таке звучання лаванди.

   Солодка фруктовість, в якій вловлюється запах абрикосу. Ваніль на фоні деревини кедру. Запах деревини поступово стає смолисти та димним, гірко-пряним, терпко-шоколадним. Від апетитної фруктовості не залишилося і сліду. Не можу пригадати, але, здається, нагадує якусь смолисто-ладанну, пряно-деревну композицію Roja Dove. Тому асоціюється мені аромат із димно-коричневим кольором.

   Квітковість яскрава, урочиста та в багатогранній палітрі не так просто виділити окремі елементи. Та все ж вловлюю п'янкий аромат троянди, то медовість флердоранжу, то свіжісь жасмину. Кремова трав'янистість гвоздики, землистість ірису, але все це точно не фіолетового кольору. А ось кремово-фіалковий шлейф в мить пробуджує спогади про Parfum des Champs Elysees із "жолудя", і Apres l'Ondee, L’Heure Bleue.

   Добре помітний запах маслянистої шкіри та менш виразна анімаслістичність, які поступово змінюються солодкувато-карамельною тягучою та димною амбровістю.

   На фото флакон Людмили. Якщо ви цікавитеся парфумерією, вам аромат сподобається, впевнена! Зверніться до Людмили, вона з радістю поділиться. Якщо не знаєте хто така Людмила, я допоможу вийти на зв'язок з нею. Гарного дня та приємних ароматних вражень!

 
   4.01.2020
   Пряно-камфорний, пильний запах перцю на тлі деревини швидко змінюється гурманським звучанням. Гострий лікарський нюанс та кислинка нагадали про запах анісу. Іншим разом мені здається, що я чую коріандр.

   Ніжна солодкувато-мускусна деревина сандалу. То пахне фруктово-солодкувато, то димним абрикосом. Пухка ваніль змішана з запахом сухої деревини. На зміну з'являється смолистість та гірко-пряні відтінки. Натяк на шкіру та шоколадний дим ладану.

   Масляниста анімалістичність та карамельність амбри.

   Квіткове серце прекрасне! Помадність фіалки та кремовість нагадує L’Heure Bleue Guerlain. Мармеладна фруктовість троянди. Землистість оррісу та борошнистість пелюсток ірису. Дзвінкість жасмину. Якщо минулого разу я уявляла парфуми у коричневому кольорі, то сьогодні це непомітні переходи фіолетово-коричневої палітри.

   Parfum des Champs Elysees Guerlain - чергування кремово-карамельно-шоколадної гурманіки та помадно-борошнистої квітковості на анімалістично-деревному гірко-терпкому тлі.

   Якщо з самого початку приходилося внюхуватися, здавалося, що парфуми звучать тихо та стримано, то з часом я ледь встигала фіксувати враження - розпочалася така гра, мінливість, зміни настрою. Не просто реалістичні замальовки, а можливість доторкнутися до кожної квітки у букеті, відчути шовковистість пелюсток.

   Щоб дістати раритетні парфуми Parfum des Champs Elysees Guerlain потрібна не аби яка нагода. Лекція-бесіда "Аромати прекрасної епохи", яку я сьогодні проведу у бібліотеці, це крутий привід. Навіть подумала, що це єдиний можливий варіант, щоб відповідати характерному образу та темі, та згадала про Hasu-no-Hana та Shem-el-Nessim Grossmith, Narcisse Noir Caron та Ambre Antique Coty. Та все ж парфуми Parfum des Champs Elysees Guerlain варті уваги та поваги!

Немає коментарів:

Дописати коментар