субота, 16 жовтня 2021 р.

Rose Nuit Detaille

 

Rose Nuit Detaille





   4.11.2018

   Густий гіркувато-димний, пряно-смолистий початок має ще одна композиція Detaille, з якою я сьогодні знайомлюся завдяки Наталочці. І якби я не знала назву, то легко було б здогадатися, що мова буде йти про темну частину доби - ніч. Атмосфера Rose Nuit Detaille передає це.

   Солодкувато-бальзамічний, з відтінком то прілого листя, то сирої деревини запах пачулі. Ще - лікарсько-камфорні відтінки, землисті, навіть - маслянисто-мускусні. Одним словом, багатообіцяюче! Хоча, дует пачулі-троянда у мене не викликає великого захоплення. Здається дуже поширеним і банальним.

   Повільно в цій багатогранній палітрі починає народжуватися нове життя - ароматне житття троянди. Несміливо, з далини починають пробиватися перші ознаки тягучого лікерного запаху квітки, ніби пелюстки довго знаходилися у алкогольній рідині, від якої ввібрали весь хміль та солодку липкість.

  Вдох - видох. І все це щезло, не залишаючи ні одного доказу, залишаючи лише розгубленість та відчуття марення.

  Аромат дуже швидко, просто на очах, став танути, набувати легкості, прозорості, невагомості. Від троянди залишилися лише ледь помітна помадність і згадка у назві.

   Ніжно-кремово-квіткова аура. Абстрактне звучання зі свіжістю, вершковістю та фруктовістю ще якийсь час було помітно, а потім залишилося лише оксамитове тепло та післясмак запаху пачулі.

   Дивно. Не очікувано. Я би назвала композицію "Примарна троянда".

   


Немає коментарів:

Дописати коментар