середа, 27 жовтня 2021 р.

Iris Silver Mist Serge Lutens

 

Iris Silver Mist Serge Lutens




   5.03.2020
   Землистий, гірко-терпко-пряний, темний запах оррісу та крижана прохолода. Повільно з'являється солодкуватість, як і запах морковки теж вловлюється. Щільна димність та камфорність змінюються шоколадністю ладану.

   Запах квітів ірису Iris Silver Mist Serge Lutens вологий, вершково-шоколадно-гіркий. Це запах дощу та відчуженості, запах роздумів та занурення у себе. Сьогодні про містику та морок мені чомусь взагалі не думається.

   Вершковість періодично набуває кремової тягучості та солодкості, у свою чергу змінюється пряною деревиною. яка доповнюється гіркотою гальбануму. Невимушено пригадую Chanel 19 і розумію, як я за нею заскучала.

   Солодкуватий запах сандалу. В шлейфі - фіалкова помадність.

   А потім Iris Silver Mist Serge Lutens став ароматом не дня, а майже тижня. Не тому, що закохалася до нестями, швидше, за відсутністю чи то часу, чи то присутністю якоїсь апатії, хоча і викликав багато позитивних емоцій. Одного вечора я чула від себе таку запашну красу, що голова йшла обертом. Іншим разом, почувши запах від шалика, подумала "яка вишуканість!". Додав приємностей і чоловік, коли між іншим запитав "що так гарно пахне?"


   16.03.2019

   Періодично перераховуючи ірисові композиції, які у мене є, кілька раз промайнула думка, що обов'язково потрібно розшукати Iris Silver Mist Serge Lutens. І як же я була здивована, коли знайшла у шафі саме його у тревел флаконі і навіть з запаскою. Тиха радість колекціонера.

   Вологий, землистий, шершавий запах коріння ірисів. Трохи є від "морковки" - солодкувата в'язка вогкість та зелено-камфорна терпкість.

   Стримана пильна пряність гвоздики та деревна димність ветиверу. Делікатна суворість гальбануму. І знову деревина, але вже відсиріла. Трохи цвілі та ще чогось подібного.

   Атмосфера Iris Silver Mist Serge Lutens ще похмуріша, ніж вчора у Irisss. Підвальний дух та морок. Трохи містики, але фантазія у цьому напрямку у мене працює не активно.

   З часом запах "моркви" стає виразнішим, більш "овочевішим" та за мить вже розбавляється фіалковою помадністю, інколи чую невиразну фруктовість...

  В повітрі - гіркувато-трав'яниста борошнистість, кремовість та дивовижна квіткова аура.

   Здається, що аромат не мінливий, якийсь "зависаючий". Але звикнувши до його гордовитості та щільно стиснутих губ, коли перестанеш лякатися землистість та темноту підвалу, почнеш розрізняти делікатні відтінки кремової ніжності і борошнистої квітковість та надихатися витонченою елегантністю.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар