вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Maison de Couture Yves Saint Laurent edp

 

Maison de Couture Yves Saint Laurent edp




   1.08.2020
  Фраза дизайнера "Елегантність має бути у серці"  як епіграф до Maison de Couture і я з задоволенням підтримую лорановський настрій, тим більше сьогодні. Згадала про цей загадковий та рідкісний аромат вчора на нашій парфумерній зустрічі. Ніякої нової інформації не розшукала з часу мого знайомства з композицією, крім пропозицій придбати флакон у розкішній смарагдовій упаковці за величезні кошти та абсолютно новий погляд на сам аромат.
   Димність бергамоту, солодкувато-гірка соковита надихаюча та життєрадісна зелень. Листя смородини з помітними ознаками котячого лотка та солодко-кислі стиглі ягоди. Вловима камфорність та прозора пряність, а за мить - це виразний кислувато-пряно-гіркий запах коріандру.

   Помадність та кремовість фіалки, фруктова солодкість. Квіткова гірчинка нагадує мені блідо-фіолетові іриси, то вловлюю подих осінніх хризантем. Землистість та солодкувата борошнистість корінців ірису. Фруктовість троянди, яка з часом зазвучить густим помадно-лікерним голосом.

   Маслянистість сандалу та мшиста база.

   "Елегантність має бути в серці". Елегантний Maison de Couture у флаконі з серцем - чи не ідеальну фразу я підібрала? Вийшло абсолютно інтуїтивно, але дуже вдало.


   13.02.2019

   Вважається, що історія ароматів компанії Yves Saint Laurent - це історія успіху. І, дійсно, кожне видання - культове і знакове, чи то Opium, Paris, Kouros, Rive Gauche, Yvresse. А ось з композицією Maison de Couture Yves Saint Laurent мало хто знайомий і флакон парфумованої води 1992 року випуску є сьогодні унікальною колекційною рідкістю. Кажуть, що сам Ів Сен Лоран брав участь у створенні аромату.

   Не зважаючи на рік випуску Maison de Couture звучить сучасно та актуально і особливо в цей період.

   Соковитий, димний, терпкий, темно-зелений, з ледь вловимою маслянистістю бергамот. Його запах надихає, бадьорить, тонізує і організовує. Хочеться діяти.

   На такому терпко-зеленому фоні несподівано з'являється витончена гірчинка гіацинтів. Аромат квітів заповнює простір. Крім хвилюючої гіркоти помічаю ще багато інших нюансів: зелена вершковість, маслянистість розтертого стебла, солодко-терпка медовість, борошнистість. Запах гіацинтів гордовитий, відчуджений, самодостатній, елегантний, хрусткий, дзвінкий та безумно прекрасний. Хочеться випрямити спину і дихати на повні груди, адже - попереду весна! Весна - це надії, оновлення, розквіт. І які б зимові речі не були комфортні, модні чи стильні, їх вже хочеться зняти з себе.

Фото з Інтернету

   Ментольно-камфорно-димне марево змінюється фруктово-помадним ароматом персику - ніжним та кокетливим. Запах ніжної оксамитової шкірки додає м'якості та добродушності. Після вишуканості та витонченості гіацинтів, яка примушує втягувати живіт, можна розслабитись. Хочеться посміхатися!

   Тубероза в Maison de Couture вершково-ванільна і абсолютно без хижої пристрасті. Я не помічаю присутності жасмину чи іланг-ілангу, а ось фруктовий аромат троянди мене переслідує. Ну, і терпка мшистість та запах деревини у розвитку. Хочеться володіти красою!

   Maison de Couture Yves Saint Laurent перекликається з Balmain de Balmain Pierre Balmain (1998), але квітковіший. В якийсь момент зустрічаю фрази з Anais Anais Cacharel (1978) , але елегантніший і не такий дівочо-романтичний. Пролітають думки про ще якісь зелено-квітково-шипрові композиції, але це не важливо. Для тих, хто любить гіркувато-зелену квітковість в парфумерії це ще один прекрасний варіант, а тим більше, що рідкісний екземпляр.

Фото господарки флакону Людмили, яка поділилася зі мною ароматом. Дякую!!!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар