неділя, 24 жовтня 2021 р.

Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes

 

Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes

   9.01.2020
   Запах шкіри тварини. Теплий, тілесний, з характерним відтінком, який важко описати, але з легкістю впізнаєш відразу. Щось, на зразок, солоно-солодко-пріло. Не виникає огиди, але і назвати симпатичним не можу ніяк. У кого були домашні тваринки, то цей запах пробуджує у мить радісні спогади та усмішку.

   І ось цей тваринний запах у Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes почав зростати, набувати сили голосу - я навіть на мить опинилася у зоопарку біля козликів, та квіткова хвиля перекрила звучання і переключила на певний час увагу.

   З часом пригадала, що цей анімалістичний дух відчуваю, коли готую домашню птицю ( не з магазину, вирощену у господарстві.) Мушу визнати, що не подобається це відчуття, просто задихаюся.

   І кілька слів про квіти. Абрикосово-шкіряні ознаки османтусу. Димність та запах охолодженого чаю. Маслянисто, густо, щільно, тепло-оксамитово.

   Солодка пухка ваніль з фруктовим присмаком - тихо та делікатно.

   Іншим разом вловила фруктову кислинку жасмину, вершковість та свіжість. Стигла м'якіть сливи. Тягуча карамельність та шоколадність.

   Здається, минулого разу у мене склалися кращі враження про Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes та було більше зацікавленості. Можливо, та краплина густої ароматної рідини засумувала у пробірці і їй було ліньки "напружуватися" і дивувати чимось особливим. Специфічно, але досвід - велика сила. У експериментальних цілях дуже цікаво та пізнавально.

   Любите анімалістичні парфуми? Тоді обов'язково спробуйте Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes.


   13.12.2018

    Взявши в руки пробірку з 1 мл рідини, я навіть не підозрювала, що відкрию для себе стільки нового! Завдяки знайомству з ароматом я знаю тепер географічний термін - Тропік Козорога. Тропік Козорога або південний тропік - одна з п'яти основних паралелей, які позначаються на мапах світу. Вона розташована на південь від екватора та позначає найпівденнішу широту, на якій Сонце може з'явитися в зеніті. Це відбувається в полудень у день зимового сонцестояння, коли південна півкуля найбільше обернена до Сонця.

   Тропік Козорога отримав назву майже 2000 років тому, коли в день зимового сонцестояння Сонце перебувало в сузір'ї Козорога. Слово "тропік" походить від грецького і означає "повертати". Для земного спостерігача Сонце під час сонцестоянь візуально ніби зупиняється у річному русі небосхилом, а потім "повертає назад".(с)

   Чому мова йде саме про Тропік Козорога? Бо це назва парфумів Tropic of Capricorn Olympic Orchids Artisan Perfumes. Ще одна нова назва - назва американського нішевого бренду, засновником якого є Еллен Кові (знову нове для мене ім'я).

   Еллен Кові (Ellen Covey) - професор кафедри психології в університеті Вашингтону, яка все життя пристрасно любила музику та аромати. 20 років тому їй колега у спадщину залишив чотири квітки орхідеї. З того часу Еллен їх розводить та доглядає в своєму розпліднику Olympic Orchids, а в 2010 році під впливом цього захоплення створила незалежний парфумерний бренд Olympic Orchids Artisan Perfumes. З того часу Ellen Covey є автором багатьох ароматів, різним видам орхідей і не тільки.

   В 2013 році для салону Seattle Artisan Fragrance Еллен Кові випустила натуральні парфуми Tropic of Capricorn, які перемогли на TropiCal Natural Parfume Challenge. Ось з ними я сьогодні і знайомлюся.

   У мене дуже маленький досвід знання натуральних ароматів, але позитивний. Я залишилася задоволена і вражена композиціями Анни Зворикіної і в майбутньому планую продовжити вивчати цю тему. А тут трапилась нагода познайомитися з америкаським варіантом.

   У парфумера Еллен Кові було завдання створити натуральні парфуми з тропічним ароматом, який би був природним і міг носитися взимку. Потрібно зауважити, що квіти мали бути не орхідеї.

  На офіційному сайті Olympic Orchids Artisan Perfumes пишуть, що "цей тропічний аромат не про піно коладу, сонячні пляжі та молочко для засмаги, яке пахне кокосом. Це темний нічний час у тропічних джунглях... Пафуми створюють ауру нерухомої, вологої тропічної ночі, запамороченої ароматами буйного, квітучого життя, швидкої смерті і майже негайного відродження, що виникає з мертвих квітів, що відчувається на півсвідомості"(с).

   Іншим джерелом натхнення для парфумера став скандальний роман Генрі Міллера " Тропік Козерога", який не публікували 20 років, поки цензура не довела, що це не порнографія. І мушу визнати, що це ще один пробіл в моїй освіті і я абсолютно не знайома з творчістю американського письменника. Я так захопилася читанням відгуків на "Тропік Козерога", що виникло величезне бажання прочитати роман. З усіх сьогоднішніх відкриттів все-таки це найбільше і вражаюче.

   "Під непролазним зеленим покровом, в прагненні приховати, тропічних джунглів, сочаться і капають отрутою квіти. Реально. Грішно. Красиво. І буйно. В темряві. І на світло" (с) - Це одне із вражень і як ви думаєте про що? Про тропічну ніч, про парфуми чи роман? Страшенно інтригуюче і викликаюче бажання миттєво розпочати читати.

   Аромат Tropic of Capricorn мені сподобався. Правда, не на стільки зацікавив, як творчість Генрі Міллера. Довго залишався незрозумілим та таємничим. Та все ж розкрився і більш-менш мені вдалося зрозуміти ідею Еллен Кові, думаю. Якби володіла повноцінним флаконом, вражень отримала б ще більше.

   Дуже довго "Тропік Козерога" сприймався лише як анімалістичний. Було чути лише медово-шкіряний тваринний запах, теплий та трохи маслянистий. Не відштовхуючий, не огидний, м'який і "ніжніший", трохи сухіший, ніж касторіум.

   Поява аромату квітів зворушила. Спочатку аромат медово-індольного з фруктовою кислинкою жасмину порадував своїми сполохами. Реально ніби п'янкий запах квітів у ночі. Далі - шоколадність, підгнивші фрукти, тепла тягуча карамельність, солодка ваніль. Вологий, квітково-екзотичний, пахнучий жвачкою аромат через кілька годин став таким апетитним, соковитим, солодко-фруктовим.

   Довге звучання аромату було мінливим і постійно привертало до себе увагу. Не знаю, що чули оточуючі, та я спостерігала цю красу не лише приклавши ніс до зап'ястя, а ніби з боку.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар