неділя, 24 жовтня 2021 р.

ZEN Shiseido (2007)

 

ZEN Shiseido (2007)



   Я придбала ZEN Shiseido за компанію. Спочатку навіть здивувалася своєму вчинку і байдуже відставила мініатюру у сторону, а вчора без особливого інтересу нанесла рідину й... "зловила дзен". Занурилась в аромат та потішилась бажанню знову і знову вдихати парфуми, зачарувалася магією привабливості, пригадала захоплення японською парфумерією та культурою взагалі.

   Отже, один із 18, якщо я не помиляюся, Zen від японської компанії Shiseido, назва якої запозичена із китайського філософсько-окультного трактату «І-цзін. Книга змін».

   Мій Zen 2007 року випуску у кубічному флаконі жовто-золотого кольору з чергуванням матових та прозорих граней. Автори композиції Мішель Альмарак та Татсусі Харіта, дизайнер лаконічної форми для рідини - Тайцуке Кікучі. Мінімалізм та точні графічні лінії у поєднанні зі складною образністю натхненні японською золотою чайною кімнатою.

   Такого ж сонячного теплого кольору, як відтінок запашного напою, видається і аромат. Кисло-солодкі веселі цитруси з приємною колючістю, гіркотою та терпкістю й маслянистістю.

   Карамельна тягучість та апетитна фруктовість.

   Щось добре знайоме, але... Як це буває, коли крутиться визначення у голові, але не можеш вловити головну думку.

   Свіжо-фруктовий, легкий та надихаючий запах яблука. Я так мріяла про такий аромат ще тиждень тому, коли відкрила пляшку шампуню. До слова, зачарована до цього часу його віддушкою. Якщо цікаво, то рекомендую Bio grafic Estel з протеїнами кіноа та екстрактом коріння якона.

   Але з задоволенням повернуся до Zen, бо у ньому відмінна фруктовість - літньо-сонячна, добра та чарівна. Знову аромат солодко-кислий та, швидше, навпаки, першою хочеться схарактеризувати прохолодну кислинку. Не найкращий у парфумерії екзотичний запах ананасу, але все ж з легкістю розпізнається.

   Невагома вершкова квітковість та ягідна кремовість. Ніжно, розслабляюче, ледь вловимо, але так бентежно. Наважуся сказати, що присутність саме запаху квітки лотосу може відповідати за неймовірну привабливість. Тендітна витонченість фрезії, помадність фіалки та ще щось, що доповнює букет та не виділяється, не перетягує увагу.

   А в ніжності Zen якась неймовірна сила. Та магія, що є у простих та звичних речах. Рідину хочеться вилити на себе всю, ввібрати чим більше фруктово-квіткових відтінків та тішитися сонячній радості.

   Згодом вдається помітити і масну карамельно-солону амбровість, і липку смолистість, і вершково-деревні нюанси сандалу.

   То здається, що аромат надто тихий, але час від часу привертає на себе увагу і я дивуюся його стійкості через багато годин розкриття. То думаю, що Zen є інтимним, звучить близько до шкіри та у кінці дня отримую компліменти від "дивовижного" шлейфу. 

Фотограф рекламного постеру Jean-Paul Goude

 

   У однойменній парфумерній лінії Shiseido це є третя композиція. Я ж знаю тепер два Zen. Про оригінальний варіант розповідала ось тут. А  ZEN 2007 року хочеться порівняти з назвою роану Франсуази Саган "Трохи сонця у холодній воді", не зважаючи на цьогорічну розкішну осінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар