вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Chanel 1957 Chanel

 

Chanel 1957 Chanel


   29.08.2019
   Здавалося, що лише місяць тому знайомилася з Chanel 1957 Chanel, а виявилося значно більше ніж півроку. Неймовірно швидко летить час, особливо, якщо відбувається багато різноманітних подій.

   Чомусь не припала новинка Шанель мені до душі минулого разу. Кілька раз пробувала під іншим кутом "роздивитися" композицію і лише сьогодні наважилася.

   Восково-помадні альдегіди із Chanel №5 мене розчулили. Я завжди пригадую морозний ранок, який пах улюбленими парфумами, і запах білої сорочки, яку щойно випрасувала.

   З глибини доноситься спочатку невпевнено маслянистість мускусу та з часом набуває сили голосу і не помітити анімалістичність просто не можливо. Поєднання альдегідів та мускусу складають враження вінтажного аромату. Я починаю змінювати свою думку про Chanel 1957 і радіти, що дочекалася цього моменту.

   Якийсь час цікаво спостерігати за делікатною пряністю перцю, блідою квітковою свіжість неролі, кисло-гірким запахом коріандру. І на згадку ненав'язливо приходять думки про N°5 Eau Premiere та No 5 L'Eau. Просто дивовижна подібність, яка відразу чомусь зникає при паралельному затесті.

   Обіцяна "багатошаровість" мускусу проявилася у новому звучанні: терпко-гірко, шершаво-сіро. Саме таким я запам'ятала аромат минулого разу. А згодом, після симпатичної помадності та кремовості, з'явиться ще один відтінок - пронизливий, прохолодний, який важко охарактеризувати, хоча, коли я його помітила, здався дуже зрозумілим і точно не відштовхуючим. І база мускусна - ніжно-вершкова, невагома та пухка.

   Приятелька прокоментувала, що чує від мене запах, який характерний для косметично-парфумерних магазинів. Саме такі пахощі і намагався парфумер розмістити у флаконі, щоб потім після натискання на спрей, у мить перенестися у світ жіночих радостей. Браво, Olivier Polge! 

 
   20.01.2019
    У 1957 році світ прийшов до тями після війни. Почався економічний бум, розвивалася торгівля та міжнародні зв'язки. Пісні Елвіса Преслі Jailhouse Rock та All Shook Up стають лідерами хіт-парадів, на вершині популярності - Елла Фіцджеральд та Френк Сінатра.

   У цьому ж 1957 році Hamilton Warch Company випустила перший електронний годинник. Нобелівську премію присудили французькому письменнику, філософу, драматургу Альберту Камю. Американська кіноакадемія визнала найкращим фільмом року -"Навколо світу за 80 днів".

   У 1957 році раптово помер Крістіан Діор у віці 52 роки, а Юбер де Живанши створив свою відому сукню-мішок вільної форми. Мода стала більш доступна та менш елітарна. З'являється все більше модельєрів-жінок, які відкривають власні Модні будинки. Серед них Ніна Річчі, Маггі Руф, Мадам Гресс, а найвідоміша серед них Коко Шанель, яка вже три роки як повернулася у світ моди та відновила роботу Maison de Couture.

   У 1957 році у Далласі відкривають розкішний універмаг, на церемонії відкриття якого серед почесних гостей мадемуазель Шанель, запрошена особисто Стенлі Маркусом та Керрі Нейманом. Перебуваючи у США, Шанель отримує за видатні заслуги найвищу відзнаку в американській моді Neiman Marcus, так званий "Оскар світу моди".

   1957 рік був успішний для митців, творців, компаній... А через 61 рік до 1957 року знову повернулися. Саме такою стала назва нового аромату Chanel колекції Les Exclusifs de Chanel, який присвятили відкриттю флагманського магазину Шанель на 57 вулиці у Нью Йорку після дворічного ремонту.

   Звичайно, є величезне бажання потрапити у цей п'ятиповерховий магазин! А у вас? Найбільше мені хочеться на власні очі побачити скульптуру - культові перлини мадемуазель,- виготовлену із нержавіючої сталі та позолочених скляних бус. Автор - французький художник Жан-Мішель Отонієль. Висота цього намиста 18 метрів!!!!!!! Від вершини четвертого поверху до нижнього рівня у центрі сходів.

   Аромат 1957 доступний виключно у цьому магазині з листопада минулого року до лютого нинішнього. З часом поступить у продаж по всьому світу.

   Я не загадувала, якою буде новинка від Chanel, нічого особливого не очікувала, не вивчала піраміду, по діагоналі прочитала реліз і навіть не нанесла із цікавості, коли отримала зразок у грудні. Саме тому пропустила, що акцентується вся увага на лейтмотив композиції - багатошаровий мускус.

   Відразу впізнається почерк Olivier Polge. В мить промайнули всі знайомі композиції і Gabrielle, і 5 L'Eau, i щось від Biarritz навіть натяком, поки на перший план не вийшла квіткова помадність, яка з часом стала фіалковою і цим нагадала мені Misia.

   Та через дуже короткий час на руці залишився кислувато-гіркувато-терпкуватий мускус, а згодом - солодкувата деревина кедру!!! І я, якщо чесно, довго не могла повірити в те, що мій ніс чув, та засмутилася. Ось тоді вже уважно прочитала про "багатошаровість та прозорість мускусу".

   Захотілося повторити нанесення з початку, забути перше враження, обнулити розчарування.

   Старт іншим разом виявився пряним, делікатним солодкувато-камфорним, трохи пильним. Поруч із запахом перцю мені чується виразний кардамон.

  Так само кислувато, з ледь помітною цитрусовістю та квітковістю на фоні виразної солодкувато-карамельної деревини кедру. Здається, що розглядаю картину через вуаль. Навіть є наявність парафіну. Тиха гірчинка ірису з часом перетворилася на кремовість. Взагалі, вловлюю постійно ніжне кремове звучання навколо себе і це враження компенсує звучання на шкірі.

   Дуже хочу думати, що аромат ще не відстоявся з довгої дороги із США і з часом моє враження зміниться. І чомусь уявляється, що в магазині пахне саме так, мускусом та кремом із 1957. А намисто все більше зачаровує та вражає.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар