понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Le Dix Balenciaga

 

Le Dix Balenciaga



   9.11.2018
   Вчора Chanel No 5 розкрилася, як ніколи, борошнисто. І це звучання надихнуло продовжити тему пудри в парфумах. Флакон Chanel No 22 покрутила у руках і відставила, а ось рідину з назвою Le Dix Balenciaga нанесла на шкіру. А вже з часом черговий раз подумала, що нічого просто так не діється, постійно прослідковується взаємозв'язок та логічна послідовність: адже Le Dix Balenciaga називають Chanel No 5 з фіалками.

   Я ж Le Dix ставлю поруч з Alizee Detaille та іншими улюбленими парфумами з ароматом пудри. Щільна, суха, пильна, з гірчинкою пудра рожево-нюдового кольору. Якийсь час крім цього запаху нічого іншого не розрізняю.

   Коли вдосталь надихалася запахом, який нагадує про косметичку і цілий косметичний магазин, асоціюється з театром та актрисами, поступово почала помічати ароматну палітру.

   Кисло-пряний початок. Не виразна терпкість та димність бергамоту змінюється м'якими восковими альдегідами, які в свою чергу висвітлюють помадну троянду.

   Солодко-льодяниковий іланг-іланг. Гірко-трав'яниста борошнистість та землистість кореню ірису.

   Дивовижно "живий" жасмин - п'янкий, фруктово-медовий - точно такий, як кілька днів тому був у No 5, а взагалі, я відразу пригадую Joy Jean Patou.

   Маслянисто-гірко-солодко-специфічний запах цибетину спочатку на межі гидотного. Коли кажуть "пахне козлом", то, здається, саме цей нюанс відповідає характеристиці порівняння. Трохи згодом - це вже тепло і оксамитовість.

   Вершкова кремовість фіалки чергується з пряною гірчинкою, а потім знову солодкою помадністю троянди.

   Місцями Le Dix звучить сучасно і дасть фору багатьом сучасним композиціям, а інколи здається вдалим ароматом для костюмованої стилізованої вечірки "а ля 50-ті". Я б з задоволенням носила, якби володіла повноцінним флаконом, а краплину парфумів приходиться берегти, щоб мати зразки парфумерної класики.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар