четвер, 28 жовтня 2021 р.

Nuit de Longchamp Lubin

 

Nuit de Longchamp Lubin





   8.04.2019
   Скачками називають вид кінного спорту, змагання між племінними кіньми верхових порід. Скачки з'явилися в XVII столітті в Англії. Одні з найвідоміших гонок проводяться в США, Англії, Японії, Гонконгу, Австралії та Франції. Законодавцем традицій в цьому виді спорту по праву вважається Великобританія. Саме в цій країні ще на початку XI століття з'явилися перші скачки, які увійшли в історію і стали основоположними для всього кінного мистецтва світу. До XV цей спорт вважався заняттям виключно монарших осіб. Кінні перегони - це ексклюзивне задоволення. Однак, найголовніше в цьому заході, зрозуміло, азарт! Скачки - не просто змагання, тут заможні люди роблять високі ставки, зривають куш або втрачають купу грошей. Програш чи виграш - невід'ємна частина в цьому хвилюючому світі краси, швидкості і суперництва.

   Вся еліта світу скачок Європи раз на рік збирається на найбагатших скачках континенту Prix de l'Arc de Triomphe. Коні повинні подолати 2,4 км, а власник найшвидшої і витривалішої з них отримає 3,2 мільйона доларів із загального призового фонду в 5,6 мільйона. l'Arc проводиться на іподромі Longchamp в Парижі протягом 150 років, за винятком 2016 і 2017 років, коли на іподромі проводилася реставрація - тоді скачки прийняв знаменитий іподром резиденції Шантійї, яка знаходиться недалеко від Парижу.

   Кінні перегони - це дорого, оригінально і статусно. На іподромі практично не буває випадкових людей, за рідкісним винятком. Іподром - це місце зустрічі нафтових магнатів, зірок кіно та естради, просто скромних мільйонерів або супермоделей. І це місце вдало підходить і для публічних модних показів, які почали організовувати ще на початку 1900 років.

   До симбіозу кінного мистецтва та моди долучається і мистецтво парфумерії. У 1934 році у світ виходять парфуми Nuit de Longchamp старійшого французького бренду Lubin (парфумер невідомий), які присвячені першим нічним перегонам на іподромі Longchamp. У 1937 році випускають туалетну воду. У 1956 році композицію переформульовують і з'являється концентрація одеколон. У 2008 році знову перевидають у концентрації edp.

   За весь період аромат Nuit de Longchamp Lubin випускався у флаконах різного дизайну. Я наведу всього кілька прикладів, а існує удвоє більше і зразки можна подивитися у блозі Грейс Хаммель.

Саме на цей варіант подібні флакони Eris Parfums

Цей варіант фарфорового флакону здається мені найцікавішим варіантом

   Завдяки колекціонеру Тані Пашко я мала змогу познайомитися з такою раритетною композицією. Мої враження про рідину edt із флакону 1970 років, що на світлині у лівому куту зверху.

   Розпочинається Nuit de Longchamp пильно-пряно з ознаками гіркуватої шкіри та анімалістичності. Здається, що я добре знаю цей аромат, хоча такого бути не може. Дуже довго переслідувала думка, що це "махрова" старомодна композиція, поки я не звикла до запаху і стала чути лише її манку квітковість. Розуміння, що я познайомилася з рідкісним цінним зразком, прийшло дуже повільно, але тепер я пишаюся цим досвідом.

   Льодяниковість іланг-ілангу змінює дует помадної троянди та борошнисто-гіркуватого ірису на тлі деревини сандалу Майсур.

   Мильна мускусність та спочатку тиха анімалістичність додають чуттєвості композиції та з часом стають виразними та нестримними. Мильність мускусу можу порівняти з Kouros Yves Saint Laurent.

   При першому знайомстві промайнула думка, що Nuit de Longchamp нагадує П'ятірку Шанель, але чим більше знайомилася, тим більше віддалялася від цього порівняння. Катерина Хмелевська порівнює аромат з Vol de Nuit Guerlain. Не можу нічого прокоментувати, так як до цього часу не знаю вінтажний варіант "Нічного польоту".

   Крім помадності троянди добре відчувається густа вершковість, потім можна "роздивитися" солодку медовість флердоранжу, фруктову кислинку та індольність жасмину. Та все ж найвиразніший компонент - маслянисто-анімалістична деревина сандалу.

   Nuit de Longchamp Lubin - аристократичний, вишуканий, багатогранний аромат. Квіткова елегантність на фоні деревини з яскравими ознаками анімаліки. Поєднання жіночної елегантності та азарту, вишуканості та чуттєвості, витонченості та сили.


Немає коментарів:

Дописати коментар