понеділок, 18 жовтня 2021 р.

Bain de Champagne (Royal Bain de Caron) Caron

 

Bain de Champagne (Royal Bain de Caron) Caron


   16.01.2020
   Пряно-терпко-солодкувато-карамельно-помадно. Абстрактно і у стилі "ретро". Я навіть розгубилася, так як таких вражень з нашого знайомства не пригадую. Та все ж через якийсь час аромат став змінюватися, поволі з'явилася трав'яниста кремовість, в якій впізнала запах бузку. А вже як "рознюхала" Bain de Champagne, то все дивувалася, як по-іншому могло бути, адже не помітити весняного звучання ніжних квітів просто не можливо.

   Вершковість бензоїну на деревному тлі сандалу. Фруктово-трояндова помадність та шоколадна димнімть.

   Чим більше я приймаю наношу Royal Bain de Caron, тим аромат стає більш свіжим. Після чергового нанесення відчуваю прохолоду та реалістичний напій крем-соду, а іншим разом - Дюшес. Ніякого шампанського сьогодні, але бульбашки вуглекислого газу, які спокійно піняться у бокалі, уявляються невимушено. Навіть, здається, відчуваю легке поколювання на язиці...

   Далі Royal Bain de Caron звучить кремово-ванільно-вершково-карамельно і тихо смолисто. Апетитно і абсолютно не "ретро". Але дуже атмосферно, що викликає радісні фантазії. Терпкість деревини просвічується через пухкий десерт. А сонячний день підсилює сприйняття аромату.

   Особливо на свіжому повітрі хочеться Bain de Champagne назвати десертом. Це зацукрені фіалки у вершковому кремі! Королівський смаколик, про який я не перестаю мріяти скоштувати. Ну, і в такі моменти я відразу згадую Відень.

   Більше корисної інформації, а не емоційної, про Bain de Champagne (Royal Bain de Caron) Caron я розповідала ось тут.


   26.11.2018

   Ванна, наповнена шампанським, - це одна із найяскравіших асоціацій розкоші та багатства. Не лише сьогодні, а у всі часи, і в тому ж числі у 20-30 роки 20 ст. в Америці під час "сухого закону". Існує легенда, що аромат Bain de Champagne Caron був створений у 1923 році Ернестом Дальтроффом на замовлення каліфорнійського мільйонера для додавання у ванну замість справжнього шампанського.

   Перша назва композиції була - Bain de Champagne і мала концентрацію парфумованої води. Та в 1941 році назву змінили на Royal Bain de Champagne і вже edt. Парфумер - Мішель Морсетті. Є джерела, які вказують, що аромат мав подвійне використання: як продукт для приготування ванни та тіла.

   У кінці 20 ст. після заборони використання слова "шампанське" назву аромату Карон змінили на Royal Bain de Caron.

   Завдяки добре відомому колекціонеру вінтажних ароматів Наталі у мене є варіант саме Королівські Ванни Шампанського!!! На фото в лівому кутку її флакон!

   Отже, Bain de Champagne Caron розпочинається трав'янисто-солодкувато-гірко. Невиразна квітковість у густій терпко-пряно-солодко-вершковій смолистості. А я так налаштувалася на аромат бузку... Хоча сказати, що його не має, теж не можу. В тій гіркуватій трав'янистості впізнається п'янкий і одночасно свіжий запах весняних квітів. Є відчуття, що знайшла квіточку з п'ятьма пелюстками і з'їла, загадавши бажання. І ось той післясмак ще довго відчувається.

   Тягуча ванільна вершковість бензоїну. Гіркий трав'янисто-бальзамічний дим ладану і солодка, дещо липка деревина кедру.

   Хочеться додати щодо смолистості - є в ній якась агресивність, колючість, що нагадує ігристість шампанського, яка з часом проходить і аромат стає м'яким та помадним і це вже, швидше, крем-сода.

   Як і всі інші аромати Caron, Bain de Champagne мінливий. У якийсь момент стає смачним і радісним солодким льодяником, а потім - ніжним кремовим і невагомим. Ось в цій кремовості знову чути натяк на квітучість бузку. А солодка пухнаста ваніль перетворює це ніжне звучання на запах шампанського. І в уяві прозорі бокали, наповнені золотистою рідиною, вишикувалися у ряд. Святково, радісно, безтурботно. Настрій, ніби у мене ДН чи Новий рік. І передчуття, що зараз подарують щось найбажаніше.

Художник Карл Палаццоло, 2012 р

   Неодмінно розсипані рожеві пелюстки троянди, які додають крім романтичності ще й медового відтінку.

   Поки я намагалася уявити ванну з цією трохи липкою рідиною, з'явився знайомий брендовий мускус, який нагадав про вчорашній Narcisse Noir. Запах чистого тіла і мила розбавив льодяникову солодкість і переключив увагу на ніжну квітковість.

Реклама 1950 років

   Ось така чудова рідина міститься у флаконі, що має форму пляшки шампанського (автор Felicie Wanpouille ). Аромат швидко розкривається, дивуючи мінливістю, але й швидко затихає, тому ним буде добре освіжитися зранку відразу після ванни, позитивно налаштовуючись на новий день.

 

 

 

 

 

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар