неділя, 24 жовтня 2021 р.

BZ PARFUMS

 

BZ PARFUMS


   12.12.2018
   BZ PARFUMS - Бі Зет Парфам - перший український нішевий парфумерний бренд з 1993 року. Засновник бренду - парфумер, ольфактолог, парфумерний критик Богдан Зубченко.

   Я вже мала знайомство з його відомим ароматом "Порічка" і про це детально розповідала. А сьогодні з великим задоволенням ділюся враженнями про інші його парфумерні композиції, хоча все це похапцем, не вдумливо, без аналізу, перше враження.

   Парфумерні перелітні, які організувала Женя в групі Roomparfum і два ранки, присвячені українській парфумерії.

   alea 87, ARTFLOWERS, VOGUE FASHION NIGHT OUT 2017 - східний квітковий аромат.

   Випадково я вибрала цей аромат для знайомства першим і він мені, напевно, найбільше сподобався зі всієї колекції. А можливо, я була найуважніша, коли його "слухала", ще не втомлена і не загнана.

   Отже, м'який солодко-вершково-кремовий квітковий, жіночний аромат. Ледь помітна терпкість швидко змінюється солодкими льодяниками. Позитивно, сонячно і трохи липко. З самого початку більше асоціюється з солодкою ватою ніж квітами. І ця солодка вершковість з часом стає тягучою і густою. Запах персиків у сиропі мені нагадав Enigma Roja Dove. П'янкий і манкий запах туберози з терпкими нюансами змінюється з часом зацукреними пелюстками персикової троянди. Помітний аромат медового жасмину. Вловлюються анімалістичні нюанси чи то індольність, але дуже стримано, тихо і ледь помітно. А ось запах ніжної борошнистої замші виразний і чіткий.

   alea 79, GOTHIC NIGHT, VOGUE FASHION NIGHT OUT 2015 - шкіряний.

   З цим ароматом я мріяла познайомитися. Та думаю, що всю красу не змогла "роздивитися", бо крім запаху дьогтю, солоної шкіри та ще маслянистої замші більш нічого не "почула". Мені здалося дуже стримано, хоча виразно якісно. Чомусь пригадалася Daim Blond Serge Lutens.

   alea 41, ORIENTAL LOUNGE - східний гурманний.

   Щось абстрактне ні на що не подібне з кисло-гнилим запахом фруктів та з часом перетворилося на солодко-маслянисте карамельне. Якщо чесно, мені не сподобалося те, що розкрилося на шкірі та в шлейфі вловила запах стиглого персика, який здався дуже привабливим та манким, що викликало бажання продовжити знайомство. Аромат пробудив в пам'яті якісь асоціації з дитинства та не було часу їх проаналізувати.

   alea 86, ARKADIIA - квіткова композиція 2018 року.

   Квіткова прохолода приємно огортає та швидко розчиняється у повітрі. Кришталевий з металевим присмаком запах жасмину чи то акації виходить на перший план. Мускусна терпкість створює фон і додає сірого кольору. З глибини доноситься анімалістичність, яка не дає спокою, хвилює, розбурхує фантазію. Та присмак металу мене переслідує.

   alea 39, СRÊPE - квітково-альдегідна композиція, присвячена тонкій, вишуканій шовковій тканині.

   Крижана колючість альдегідів. Прозорість та ледь вловимість. Делікатна солодкувата фруктовість набирає поступово сили, але звучить абстрактно, не викликає ні асоціацій, ні емоцій.

   alea 77, DEKHTIARI (ДЕХТЯРІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ВИРОБЛЕННЯМ ДІГТЮ; ВУЛИЦЯ І МІСЦЕВІТЬ У КИЄВІ) - шкіряний.

   Аромат для любителів яскравого та брутального! Цікава палітра для носа! Маслянисто-солодко-терпко з ознаками дьогтю, мазі Вишневського, шкіри та кисло-винних відтінків. Запах резини та диму, смолистість та солоний попіл.

   alea 85, PLEIADY - квіткова новинка 2018 року.

   Квіткова радісна льодяниковість з ментольною свіжістю, м'ятною прохолодою та лікарськими моментами шавлії, але тихо, майже пошепки, дуже близько до шкіри.

   alea 72, LILAS CHYPRÉE - загадковий і витончений квітковий, але не зрозуміла чому шипр.

   Трав'янисто-солодкуватий запах бузку, свіжість після дощу. Альдегіди яскравим променем висвітлюють ніжний букет, аромат якого з часом змінюється амбровим карамельно-солоно-маслянистим звучанням на терпкому деревному фоні.

   alea 56, KONVALII - зелено-квіткова ніжна мрія про весну. .

   Зелено-маслянисто-землистий запах гальбануму. Його така велика доза і саме стільки, що нагадує Chanel 19 аж поки не з'явиться реалістичний аромат білосніжних дзвіночків конвалії в оточенні зеленого соковитого листя. Свіжість та прохолода весняного ранку.

   alea 76, ROZTAL' (РОЗТАЛЬ - ВІДЛИГА, ТАЯННЯ) - прохолодна квітково-зелено-мускусна композиція.

   Соковита зелень теплого літа. Ніжна квітковість конвалій створює білі плями на трав'янистому зеленому фоні. Деревина та велика порція мускусу.

   alea 88, Mr. IDOL - шкіряний аромат для чоловіків з епатажною рекламою в стилі YSL.

   Саме із-за реклами я найбільше хотіла з ним познайомитися і цей чоловічий аромат носила б з задоволенням! Є в ньому щось невловиме манке та спокусливе!

   Терпкість та шоколадно-деревний алкогольний старт, від якого тепло розливається по шкірі. Трохи солодкувата деревина з туманно-мускусними нюансами. Шкіряно-медові анімалістичні відтінки з дьогтем та помадністю. Масляниста карамельність амбри з солоним присмаком.

   alea 78-18, PORICHKA EXTREME - Лімітований випуск культового аромату PORICHKA, що став символом нової української парфумерії. І це вперше, коли з'явився фланкер сучасного українського аромату. Нова версія демонструє більш насичений і зрілий варіант композиції - за весняним цвітінням садів прийшли аромати стиглих фруктів, які ще більше підкреслюють прозорість квіткового серця, у центрі якого червоні намистини порічки(С).

   Солодкі ягоди з вловимою кислинкою та приємною свіжістю. Натурально так, що відразу уявляються криваво-червоні ягоди, які виблискують під теплим сонячним промінням, нагадуючи намисто з рубіном.

   Солодкість абсолютно без приторності, нав'язливості, хоча інколи відчувається липкість. З делікатними, ледь вловимими нюансами: кремовість, ванільність, льодяниковість, але без асоціації компоту. Одночасно яскравий і легкий аромат. Вітамінна бомба і заряд оптимізму. Краса! 

   alea 37, BURSHTYN - амбровий аромат.

   Теплий винно-фруктовий з помітною димністю густий і апетитний аромат з часом стає карамельно-амбровим, лікерно-тягучим, з навіюванням солоного морського повітря та оксамитового тепла.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар