вівторок, 26 жовтня 2021 р.

190 Ans de Créations 1828-2018 Guerlain

 

190 Ans de Créations 1828-2018 Guerlain


   27.01.2019
   В минулому році компанія Guerlain відсвяткувала свій 190 річний ювілей. На честь цієї поважної дати було випущено в обмеженому виданні аромат 190 Ans de Créations 1828-2018 Guerlain (парфумер Тьєрі Вассер). 190 Ans доступний (більше теоретично, скажімо) у трьох концентраціях: edp, Absolue (parfum) та Double Absolue (це щось більше, ніж чисті парфуми).

   У концентрації edp, кажуть, доступно у парфумерному бутику Vendome та Maison Guerlain. Вартість 310 € за 125 мл у флаконі "Кольорова Бджола" або 620 € за 250 мл.

   У концентрації Absolue у 250 мл флаконах "Бджола" було випущено всього 761 номерних екземплярів. Вартість - 1100  €. Колекціонер Наталя стала щасливою володаркою флакону під номером 583. І я маю радість познайомитися з парфумами!!!

   Вартість Double Absolue у кришталевій пляшці Baccarat - 65 000 €. Дизайн пляшки L'Abelle Eternelle, створив французький майстер-ювелір Лоренцо Баумер. Наталі Блез створила гіпсову модель флакону, за допомогою якої виготовляють форму, в якій буде відливатися кришталь.

     190 Ans de Créations 1828-2018 Guerlain  Absolue - святковий та урочистий аромат. Розкішний та багатогранний. Карамельно-шоколадний, солодко-гірко-гурманський, лікерно-тягучий, огортаючий теплом, з чуттєвим підтекстом.

   Розпочинається соковитою цитрусовою кислинкою, товстою димно-маслянистою шкіркою бергамоту та солодкою фруктовістю. Далі помітні пряна пильність та камфорність перцю.

   Та основний настрій - солодко-карамельно апетитний. Тягуча густа вершковість бензоїну, яка поступово стає смолистою. Солодкість з медовою терпкістю іноді аж до першіння.

   Смолисто-шоколадні пачулі створюють фон. Масляниста анімалістичність амбри додає глибини та об'єму, створює манкість та чуттєвість. Горіхова гірчинка мигдалю.

   У центрі букету фруктово-льодяниковий жасмин та бальзамно-лікарський іланг-іланг, доповнені кремовістю та помадністю. Мені чується навіть солодкувата трав'янистість бузку, а з часом солодко-шоколадний аромат ірисів.

   Ближче до бази - кремово-шоколадна ваніль поступово стає кремовою.

   На морозному повітрі з'являється дзвінкість та сяяння медово-квіткового флердоранжу. В теплі - це оксамит темного кольору.

   190 Ans de Créations перекликається з 180 Ans de Créations, з яким я не так давно познайомилася. Звичайно, потрібно враховувати різні концентрації ароматів. 180 - повітряно-вершковий, ніжний, нагадує L’Heure Bleue, з сандаловим фоном, коли 190 - карамельно-шоколадний крем на фоні смолистих пачулі, чуттєво-пристрасний, навіює думки про Insolence.

   Якщо ви любите не лише аромати, але й солодощі, то можете порадіти за відвідувачів готелю Inter Continental Hong Kong, в якому вони зупинялися з 15 серпня по 30 вересня. Саме в цей період з нагоди 190 річниці Герлен пригощали неймовірними смаколиками. Створив післяобідній набір кондитер Christian Gonthier. Десерти подавалися у спеціально виробленій чорній коробці Guerlain.

Ексклюзивні фонтани Guerlain

Бджола - алхімик природи, Guerlain - алхімик краси. (с)

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар