вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Lavande Guerlain

 

Lavande Guerlain




   8.02.2019
   Ловлю себе на думці, що ніколи нічого не потрібно позбуватися з колекції і все, що зустрічаєш, потрібно не втрачати шанс придбати. Ну, як я могла не зацікавитися рідкісним ароматом Guerlain - Lavande?! Це добре, що нова власниця флакону з задоволенням зі мною поділилася.

   Отже, вінтажні парфуми Guerlain Lavande розпочинаються ультра реалістичним запахом лаванди - гірко-кислим, холодним, з терпкістю та шершавістю, камфорністю та ментольністю і нвіть з димністю. Крім фіолетовим квітів, які виглядають ніби збільшеними під лупою, чітко уявляються і листя сріблясто-сірого кольору.

   На перший погляд крім аромату лаванди більше нічого не помічаю та повільно, звикаючи до звучання, запашна палітра стає все яскравішою та багатограннішою. За насиченим квітковим ароматом ледь помітними здаються льодяникові цитруси. Димна шкірка бергамоту з виразною маслянистістю. Густа солодкувато-солона карамельність амбри. І, здається, що інколи я чую медову терпкість. Димності та землистості додає ветивер. Колючість та терпкість моху створюють бездонність. В ці моменти хочеться впевнено заявити, що це швидше шипр, а не фужер.

   Запах шершавої солодкуватої деревини несподівано знову освіжає аромат лаванди, але в її звучанні крім кисло-гіркуватих звуків помітна та медова солодкість, про яку я згадувала. З часом ніжний сандал з присмаком резини та ледь помітним ванільно-солодкуватим відтінком. Потім невагома кремовість.

   При першому знайомстві мене аромат Lavande трохи лякав, здавався тонізуючо-організовуючим, ранковим, суворим, серйозним, з чоловічими манерами. Зараз я дивуюся цьому враженню, так як помічаю вже м'якість, оксамитовість, солодкувато-медову усміхненість квітів, доброзичливість.

   Раніше мені здавалося, що лаванда у моєму зразку Jicky 50 років одна із найкращих, то на фоні парфумів Lavande вона здається прозорою і з часом взагалі розчиняється у смолисто-бальзамічно-деревних акордах. В парфумах Guerlain Lavande запах лаванди в центрі уваги протягом всього звучання, хоча все з новими відтінками та настроєм. Так, з часом прохолода та свіжість перетворються на тепло, шершавість змінюється оксамитовістю, гірчика - солодкуватістю.

   Інформації про Lavande Guerlain не те що мало, а зовсім відсутня. Чомусь зі ствердженням блогери пишуть, що композиція була створена у 1840 роках Еме Герленом, а у 1920 р. переформульована; після Другої світової війни десь у 1950 роках ніби вже не випускалась взагалі. Але всі ці дані не мають жодного публічного посилання, не підтверджені і викликають купу запитань.

   Lavande Guerlain "класифікується як класичний фужер або шипровий аромат з сильною лавандовою нотою" - так пишуть у всіх блогах.

   Верхні ноти: лимон, бергамот;

   Середні ноти: лаванда, гальбанум;

   Базові ноти: лабданум, амбра, сандал, дубовий мох, ветивер.

   Який зв'язок з Eau Lavande поки що пояснити ніхто не може. Наприклад, Stephan Mattehews припускає, що Lavande з'явилася після новаторської композиції Jicky, враховуючи опис інгредієнтів.

   Крім концентрації parfum випускалася ще й edt, про що нам розповідають світлини, які я знайшла в Інтернеті.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар