понеділок, 25 жовтня 2021 р.

Tubereuse Criminelle Serge Lutens

 

Tubereuse Criminelle Serge Lutens


   Камфорно-лікарський, терпко-пряний, смолисто-гіркий, ментольно-морозний старт Tubereuse Criminelle нагадує мені одну золоту осінь в Ужгороді, адже саме там я закохалася у аромат та придбала флакон. Такі думки щоразу виникають, коли дістаю прямокутну пляшку - така сильна ольфакторна пам'ять.

   Нестабільні враження від ароматів не мають відношення до цієї епатажної композиції. Мене вона ніколи не розчаровує та не засмучує, хоча не є улюбленою серед зразків з туберозою.

   Сьогодні ж у Tubereuse Criminelle, як ніколи раніше, чомусь є особливо виразний пряно-гіркий голос гвоздики.

   З різким, пронизливим нюансом борошнистість повільно розпорошується.

   Ще раз виникає асоціація з зігрівальною маззю чи то кремом від розтягнень та зникає на завжди, бо на перший план виходить квітковий дует.

   Металево-холодний, брязкаючий жасмин та вершково-тягучий, п'янкий запах туберози. Це один із найкрутіших та епатажних тандемів у парфумерії, який зводить з розуму, викликає захоплення чи, навпаки, лякає та відштовхує. Я ж серед шанувальників.

   У Tubereuse Criminelle є щось істеричне й нестримане та воно не викликає неповаги, бо кожен з нас впізнає себе у певні хвилини такого стану. Це життєво, адже часом це єдина можливість навести лад та всіх організувати, щоб стало гарно та гармонійно.

   Ось і у композиції наступна частина саме така - кремово-вершково-ванільно-карамельна, помадна, тепла, навіть десертна.

   Всі події в ароматі Serge Lutens відбуваються як яскраво емоційно, так і надто швидко, як власне, і у житті. Пару годин і від шаленого старту не залишилося ніяких ознак, лише солодко-бальзамно-кремовий посмак стираксу, який нагадує не перший раз Carnstion Mona di Orio.

   Якщо сьогодні не можливо здивувати чимось особливим парфумерних поціновувачів, то у 1999 році, коли вийшла у світ Tubereuse Criminelle Serge Lutens, це, напевно, був аромат, який виходив за рамки звичних запашних образів.

Немає коментарів:

Дописати коментар