вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Memoire Shiseido

 

Memoire Shiseido





   18.02.2019
   Старт парфумів Memoire Shiseido неймовірно нагадує вінтажні Chanel №5. Це і помадно-воскові альдегіди, і абстрактна квітковість, і маслянистість цибетину, і мускус "як колись"...

   При паралельному затесті стало зрозуміло, що це ігри пам'яті і, як завжди, при порівнянні на аромат вдалося "подивитися" під іншим кутом. Хоча образ П'ятірки все ж таки є.

   Отже, все з початку. Не дуже виразний бергамот, цитрусова кислинка, натяк на неролі, щільні альдегіди. В абстрактній квітковості вимальовуються контури ванільно-кремового геліотропу.

   Не зважаючи на делікатність, такий чіткий запах сухої деревини сандалу. Масляниста анімалістичність та помадність на сандаловому фоні. Льодяниковість іланг- ілангу і ... знову сандал.

   Карамельно-солона амбра. Густа солодкувата помадність та кремова пудровість. Жіночно, ні, краще сказати "дамська історія" зі всіма манерами, елегантністю та вишуканістю. Аж ніяк не така прозора, водяниста, повітряна чи зелена композиція, як характеризують японську парфумерію.

   Солодко-ванільно-вершковий запах геліотропу доповнюється ніжністю орхідеї та підсилюється густою тягучістю бензоїну. Парфуми стають апетитно десертними і спокусливо манкими.

   Закінчується ароматна історія Memoire Shiseido кремовою ніжністю.

   У всіх джерелах вказано, що композиція Memoire вийшла у світ у 1983 році, а ось на сайті parfumo community - 1963 рік.

   Скромний флакон eau de cologne нагадує мені польські "Быть может", а блідо-рожева коробка здається вицвівшою від часу. Мій зразок perfume від Тетяни дещо в іншому флаконі.

   Сьогодні Memoire Shiseido теж випускають, а вінтажні зразки можна легко придбати на аукціонах за невеликі гроші. Це хороший приклад для якісного аромату за маленьку вартість.

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар