середа, 27 жовтня 2021 р.

Havana Pour Elle Aramis

 

Havana Pour Elle Aramis




   25.02.2019
   Залишаю загадкову країну Японію, в якій сходить сонце, та відправляюся до не менш таємничого Острова Свободи - легендарної Куби, а конкретніше - в Гавану. Один турист розповідав, що Гавана пахне сигарами та чорними вихлопами дизелів. Інший каже, що Гавана - це запах кави, рому і все тих же сигар. Повірю на слово поки що, а ось як пахне Havana Pour Elle від американського бренду Aramis завдяки парфумеру Carlos Benaim я вже не здогадуюсь, а точно знаю. А скільки я фантазувала та мріяла про цей аромат, розглядаючи матовий флакон з дивною кришкою на фотографіях колекціонерів. Та придбати не наважилась...

   Aramis - частина великої компанії Estée Lauder, яка спеціалізується на косметиці по догляду та парфумерії для чоловіків. Її було засновано ще в 1960 роки, коли Estée Lauder вирішила розширити свої кордони і випустила перший аромат Aramis, який став легендою.

   Аромати Aramis стали першими престижними ароматами для чоловіків, які продавали в звичайних магазинах. В 1994 році вийшла чергова чоловіча композиція Havana, а через рік жіночий варіант з такою ж назвою Havana Pour Elle Aramis.

   В одну мить при нанесенні рідини на шкіру чую, як медову солодкість персика розбавили соковитим яблуком та прикрасили прохолодою білосніжної фрезії з дереввним підтоном.

   Пухкий ванільний запах геліотропу змінюється льодяниково-лікарсько-бальзамним іланг-ілангом.

   Вершкова тягучість та солодка щільність, кремовість. Липкість, шершавість та фруктова димність, але запах тютюну, про який всі згадують, я не помітила.

   Голосно, яскраво, насичено. Не можу сказати, що епатажно чи неординарно. Мені відразу пригадалася Alchimie Rochas. Подобається, що солодкість не приторна, не набридає. Баланс дотриманий ідеально і вчасно з'являються квітково-фруктові освіжаючі відтінки.

   Солодко-солона карамельність амбри з часом стає шоколадною.

   Та при новому знайомстві Havana Pour Elle вже не здається лише солодко-тягучою, помічаю пильну пряність та мінливу гірчинку зі змінами камфорних, ментольних, терпких відтінків та маслянистості.

   Одночасно мильність та кислуватість, солодка кремовість та ментольна свіжість, екзотична фруктовість та манка помадність. Фруктова нота неймовірно приваблива. В ароматі цього фрукту є і солодкість, і свіжість, і апетитність. Вана нагадує запах і дині, і жвачки з екзотичними фруктами.

   Для мене Havana Pour Elle - це Куба для туристів. За яскравістю та екзотичністю не помічаєш бідності. Havana Pour Elle - це латиноамериканське кабаре, наповнене ефектними танцівниками у відвертих карнавальних костюмах. Havana Pour Elle - це танець сальса з кубинським темпераментом та африканською манерою. Havana Pour Elle весела та яскрава, гірко-солодка, пряно-камфорна, липка та шершава, фруктово-деревна. Havana Pour Elle прекрасна, як красива пишнотіла кубинка з гарячою трохи спітнілою шкірою!

На такій красуні теж, впевнена, розкриється прекрасно, але все ж менш органічно.

   Дякую за зразок парфумованої води Тетяні Пашко із флакону, як у лівому куті. Концентрація parfum у флаконі дещо іншої форми, але все з таким же дивним стопером, який нагадує чи то пір'їну птаха чи листочок.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар