неділя, 4 квітня 2021 р.

Columbine Parfums Ciro

 

Columbine Parfums Ciro


   Коломбіна - італійською "голубка" - персонаж Комедії Дель Арте у 16-18 ст. Саме в цей час на сцені почали грати жінки-актриси, а до того ролі жінок виконували чоловіки. Коломбіна преставляє закохану служницю при господарі Панталоне. Крім цього вона допомагає і своїй господині у сердечних справах, маніпулюючи іншими персонажами.

   У Коломбіну був закоханий Арлекін, а також і його завжди сумний друг П'єро. Та Коломбіна відповідала взаємністю першому, тому закохані завжди прагнули усамітнитися, а над П'єро разом насміхалися.

   Коломбіна завжди у гарному настрої, життєрадісна, енергійна та з чудовим почуттям гумору. Основна її якість - кокетство, яке супроводжувалося жіночою проникливістю, чарівністю та манірністю. Весела, мила, витончена, чесна та порядна.

   У різних регіонах ім'я цієї служниці було іншим та у любій виставі вона легко впізнавалася. Великою популярністю Коломбіна користувалася і у французькому театрі. Згодом у періоди захоплення французьким балетом костюм Коломбіни почав нагадувати костюм звичної балерини, а її рухи в пантомімах ставали дедалі більше балетними.

   Саме присвячений цій героїні, кокетливій Коломбіні, у 1924 році у компанії Parfums Ciro вийшов аромат з однойменним ім'ям. Яким він був можна лише здогадуватися. Не знайшла я інформації ні про склад композиції, ні про форму флакону. Можу лише пофантазувати, що це могли бути цукерочно-квіткові, помадно-пудрові парфуми. Найперше, це думка спала на присутність іланг-ілангу, а пляшку уявила у формі балерини...

   Та у парфумера Олександри Карлін запашні фантазії виявилися дещо іншими, хоча і зі спільними ароматними моментами...

   При знайомстві з Columbine Parfums Ciro мені видалося щось добре знайоме та дуже-дуже симпатичне. Не вдалося відразу і збагнути що саме. Чи то цитрусова льодяниковість та кислинка, чи та солодка фруктовість, чи шоколадно-корично-ванільно-лікерний тютюн, чи гіркувата кремовість ірису.

   Так, ще пряно-гірко-масний запах витонченої шкіри та аніміалістичність, що надає аромату чуттєвості та часом еротизму.

   Абрикосові ознаки османтусу та солоно-солодкувата карамельність амбри.

   Якщо при першому знайомстві Columbine видалася мені гурманською і я у мить подумала "Ну, зрозуміло. Якою ж ще може бути радісний персонаж? Апетитно та симпатично, але не для мене..." то згодом аромат викликав не аби який захват і потрапив у список бажань.

   Квіткова свіжість час від часу додає аромату легкості та повітряності. Чи то мені здається, чи насправді помічаю цитрусово-деревні ознаки неролі. Ніжна помадність. Пудровість все того ж ірису, про який вже згадувала. Сяюча мармеладність.

   Вершкова кремовість бензоїну та тілесність.

   Columbine Parfums Ciro - чуттєва та грайлива, гірко-шкіряна та солодкувато-фруктова, зі свіжістю квітів та оксамитовим огортаючим теплом, пудрово-кремово-помадна, часом то лікерно-тягуча, то вершкова. Зі складністю та глибиною вінтажних парфумів та легким, хоча виразним, сучасним звучанням.

"Арлекін та Коломбіна"  Frank X. Leyendecker        

 

 

 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар