пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Le Lion de Chanel Chanel

 

Le Lion de Chanel Chanel


   Я не читаю гороскопи на день, місяць чи рік, не надаю значення прикметам, на зразок, у сукні якого кольору зустрічати Новий рік, але все ж характерні риси знайомих час від часу пояснюю датою народження. Знак зодіаку не впливає на мою симпатію, спілкування та вибір друзів, але знання допомагають стосунки зробити гармонійними.

  Так, мій чоловік за гороскопом лев. І всі риси, характерні для царя звірів, у повному комплекті: харизматичний, самовпевнений, рішучий, гордий, завжди має бути у центрі уваги. Знаю красунь жінок-левиць, які не менш яскраві та вольові, енергійні та сміливі.

   Та ні мій чоловік, ні мої приятельки не є суєвірними особами, не надають великого значення підказкам зірок. А ось знаменита Габріель Шанель, яка народилася 19 серпня, кажуть, була дуже забобонною.

   "Я левиця, тому, коли відчуваю небезпеку, випускаю кігті. Але повірте, краще страждати від ран, ніж завдавати болю"(с) П'єр Галант "Роки Шанель".

   Наприклад, Шанель вважала свою зустріч з венеціанським левом знаком долі, який повернув її до життя на березі лагуни у серпні 1920 року, куди вона приїхала після страшної втрати Артура Кейпеля. Саме у Венеції Мадемуазель відкрила для себе розкішний візантійський стиль та золотий колір, який виявився більш живим, ніж її улюблений чорний.

Габріель Шанель у своїй квартирі на вул.Камбон,31. На стоіл одна із численних фігур лева. 1957 рік. Фото із офіційного сайту Chanel.

   З того часу у її апартаментах поселився цар звірів: на робочому столі, на камінній полиці, на етажерках. Із мармуру, бронзи та золота. Від мініатюрних фігурок до великих скульптур.

Із особистих речей Габріель Шанель у квартирі на вул.Камбон,31. Фото із мережі. Це саме той малюнок (Жан Фотріє?), що на рекламному постері  Le Lion de Chanel Chanel

Прикраса із колекціїї 2018 року. 

   Перша ювелірна колекція, присвячена леву та Венеції, з'явилася відразу по поверенню із Італії, потім знову у 1950 роках, коли зображення тварини можна було побачити на гудзиках, пряжках сумок, сережках, кулонах, брошках. У 2018 році нова колекція під назвою "Дух лева". Лев - це символ натхнення, улюблений образ, дух Дому Chanel. Лев був не лише знаком зодіаку, а повноправною ознакою, як число "5" чи квітка камелія. Навіть на верхній частині погребальної дошки Шанель на кладовищі Буа-де-Во у швейцарській Лозанні висічено голови п'яти левів (улюблене число та символ).

 

Фото із мережі

   Дивно, що аромат, присвячений тварині-тотему, з'явився лише у 2020 році у Ексклюзивній колекції, створений парфумером Oliver Polge у концентрації edp.

   Le Lion  de Chanel мене довго лякав. Рикав та видавав гірко-пряну анімалістичність, ніби я спостерігала за величезною кішкою десь в кенійській прерії. Робила невпевнені спроби познайомитися та була переконана, що нічого з того не вийде. Та згодом приємно здивувалася, що все ж вдалося приручити ольфакторного хижака.

   За масним гірко-анімалістичним звучанням з часом все ж вдалося помітити ознаки і димного бергамоту, і іскристі радісні цитруси.

   Та за мить аромат знову стає смолисто-пряним та гірко-карамельно-солоним. Всі запашні відтінки натхненно працюють на створення образу тварини.

   Колючість та сирий характерний нюанс пачулі. Терпка медовість та бальзамність, винність та запах смолистої деревини. Та витончений запах шкіри протягом довгого часу.

   Коли парфуми змінюють звучання на кремово-солодко-ванільне, з димністю та масними ознаками стручків, Le Lion de Chanel дивно нагадує Шалімар. Звичайно, така асоціація вимагала порівняння і мушу визнати, що під час цього процесу парфуми Герлен не просто засяяли золотом, а заповнили кімнату сонячними променями та радістю. Вперше я сприймала легенду парфумерії як коштовну прикрасу. Le Lion de Chanel у порівнянні ж видався у коричневій гамі і асоціювався з дорогим якісним взуттям та шкіргалантерейними брендовими виробами. Чим більше порівнювала композиції, тим все переконувалася, що подібність оманлива.

   Le Lion de Chanel поступово став муркотливим пухнастим котиком, огортаючим оксамитовим теплом, кремово-вершковим, шоколадно-борошнистим. Одним словом, чарівним. Ні, милим.

   Висновок не оригінальний, не перший раз було таке, коли пересторога змінювалася симпатією, а то й любов'ю. Поверхневе знайомство не є інформативним. Та й гороскопи - це не така вже і дрібничка, часом варто їх не ігнорувати.

Із особистих речей Габріель Шанель у квартирі на вул.Камбон,31. Фото із мережі.

Немає коментарів:

Дописати коментар