неділя, 4 квітня 2021 р.

Les Pois de Senteur CARON edc

 

Les Pois de Senteur CARON edc - З  ніжністю про ніжність



   11.01.2019
   Якщо в сучасному варіанті Les Pois de Senteur це жасминово-трояндова історія, яка перетворюється в запашну горошкову, вінтажні парфуми Les Pois de Senteur de Chez Moi - гіацинтовий старт в поєднанні з іншими виразними засобами це все та ж ніжна духмяність квітки, то яким же тоді буде варіант Eau de Cologne 1970 років?

   А edc - це прозора вуаль зі всіма ознаками Les Pois de Senteur, але ще ніжніша, тихіша і абстрактніша. В запашній квітковій палітрі є відтінки жасмину, терпкої зелені, помадної троянди та цикламену, але щоб їх роздивитися, потрібно добре знати " в обличчя". А всі разом вони створюють аромат солодкого горшку, духмяність якого є особливою.

   Я називала парфуми акварельними і тепер не знаходжу слів, які охарактеризують цей колонь, бо він в порівнянні ще більш лайтова варіація найпастельнішої акварельності.

   Але коли адаптуєшся до тихого звучання, то ця фруктова квітковість, помадна кремовість та терпкувата деревина не здаються шепотінням.

   Це як мініатюра чогось великого, але зі збереженням найдрібніших деталей. Це мистецтво бонсай. І обов'язково поезія.

   Коли мова йде про поезію, то не доречно говорити про якісь компоненти чи базу.

   Les Pois de Senteur колонь - тендітний та досконалий, лагідний та м'який. Це ніжний погляд чи дотик. Це найніжніші думки чи фантазії. Це лагідна посмішка. Це те швидке випромінення, яке за лічені секунди зближує людей, і ми його називаємо флюїдами.

   Ненав'язливо і прозоро. З силою, але без поштовху.

   Les Pois de Senteur повільно розчиняється у повітрі, залишаючи все тіж ніжні спогади.

   На фото - флакон Eau de Cologne Les Pois de Senteur Caron часто згадуваної колекціонера Наталі і мої враження про рідину з цього флакону.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар