пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Fleur de Lalita Parfums Dusita

 

Fleur de Lalita Parfums Dusita


     Якщо раніше всі їхали у Ужгород на свято краси життя, як на ольфакторну виставу - квітіння сакури, то тепер і Рівне навесні набуває рожевого забарвлення та ніжного кремово-вершкового аромату. Та цьогорічна весна видалася холодною і неквапливою. Рівненські сакури лише пробуджуються від сну, повільно збільшуючи свої бутончики. Та ще одна рослина, яка раніше здавалася екзотичною у наших краях, тепер сприймається повноправним жителем, прикрашає вулиці міста та не боїться заморозків.

   Це розкішні магнолії, живописні рясні білі, рожеві, кремові квіти якої викликають радість та захват. Її аромат не такий насичений, як у сортів, що я бачила у Італії чи Іспанії, а ніжний та делікатний, але все ж, якщо налаштуватися на його тонку запашну вібрацію, то можна вловити кислувато-солодкувато-лимонно-кремове свіже звучання.

   Fleur de Lalita Parfums Dusita сьогодні саме весняна магнолієва історія, яка органічно доповнює красу мого дня.

   Розпочинається аромат інтенсивною трав'янистою гіркотою гальбануму та бальзамністю, які швидко розпорошуються.

   Виразний запах гіацинтів з металевим присмаком та пряно-деревна борошнистість.

   Кремова вершковість щойно зрізаних стебел доповнюється тихим, але таким живим та чуттєвим фруктово-медовим, помадним та мармеладним ароматом троянди та солодкою льодяниковістю іланг-ілангу.

   Ледь відчутна ванільність та водяниста свіжість. І ось на тлі трав'янисто-мускусної амбрети з деревною терпкістю та солодкуватою пудровістю сандалу - величезні кущі витончених магнолій, що є символом чистоти. Колись дуже давно у Китаї цю рослину вважали аристократичною і її красою могли милуватися лише вибрані, а ми, на щастя, маємо таку радість без обмежень.

   Та Fleur de Lalita, як і інші парфуми Parfums Dusita, не просто лірично-квіткова та мила. Композиція наповнена несподіваними нюансами та акцентами, змінами настрою та інтригами. Так, наприклад, акварельність та водянистість переходить у тягуче солодкувато-карамельне звучання амбри, а із ніжних квіткових зарослей виринає гірко-масна анімалістичність, запахи індолу та старої стайні.

   5.05.2020
    Здавалося, що лише вчора дерева нагадували романтичних наречених, а сьогодні від білосніжного вбрання нічого не залишилося. Від такого вигляду можна було б навіть засмутитися та увага непомітно переключається на розквітлі нарциси та іриси. З задоволенням, не лінуючись, нахиляюся до кожної квітки, щоб уважно внюхатися у тихий голос, намагаючись ознаки залишити в пам'яті, а потім при потребі скористатися для порівняння чи асоціацій.

   Поки що весняні квіти пахнуть делікатно на тлі насиченої соковитої зелені. І в парфумерії досить багато саме таких композицій. Одна із них - Fleur de Lalita Parfums Dusita, яка присвячена тайській богині Лаліті з квітковими стрілами.

   Зарослі гірко-терпко-зеленого гальбануму з яких винирюють то кислинка, то вершковість, то борошнистість. Здається, що ось розсуну руками зелень і побачу галявину нарцисів, а в іншому місці - гіацинтів. Але, як виявляється, це все марево та фантазії, які радісно вириваються на волю.

   Ще в цій трав'янистості помічаю водянисту прохолоду та ванільну солодкість магнолії. А солодко-свіжий, кремовий аромат лілії видається супер-реалістичним.

   Такі дрібнички як липкість молочка із щойно зламаного стебла чи здертої молодої кори, запах березового соку, тиха фруктова помадність троянди та лагідний голос іланг-ілангу доповнюють загальну композицію, тим самим роблячи стріли Лаліти  більш влучними.

   А ось в порівнянні з останніми нюансами виразний пріло-солодкувато-гнилий запах індолу не здається дрібничкою. Його присутність додає природної натуралістичності та тепла, ну, і зрозуміло, специфічного колориту.

   У цьому ароматі і я відчуваю себе богинею, хоча і не тайською і не Лалітою, але з квітковими стрілами. Якщо і не з стрілами, то точно з квітковим пронизливим кришталевим шлейфом.

   6.04.2019
   З самого початку Fleur de Lalita Parfums Dusita інтригує і плутає. То здається, що чую землистість корінців ірису, то гіркувату борошнистість гіацинту, а це так розпочинає композицію гальбанум - точно такий, як у Chanek 19.

   Сирий, терпкий, землистий, зелений і не надто суворий гальбанум пом'якшується мелодійним солодко-ванільним голосом лілії та веселою льодяниковістю іланг-ілангу. Періодично помітно помадність лікерної троянди, яка чергується зі свіжістю та індольністю жасмину.

   За п'янкими квітковими ароматами здається, що приховуються останні ознаки гальбануму, та згодом його зелена терпкість буде доповнювати фон.

   Букет у Fleur de Lalita яскравий, сонячний, нарядний. Чергування помадно-анімалістично-кремово-фруктово-цукерочно-вершкових відтінків. Не має сольного виконавця, всі учасники дійства рівноцінні.

   Анімалістичність глибока і надто виразна. І це вже не завдяки жасмину. Таку особливість може влаштувати щось "серйозне"- на зразок амбри. Пригадався той специфічний запах Відня, який не можливо не помітити біля імператорської стайні.

   Поступово аромат стає густим, дещо лікерно-тягучим, нектарно-привабливим. Відчуваю себе бджолою, яка занурилась у квітку і не в силах відірватися від десерту.

   Під новим кутом мені вдалося сьогодні роздивитися Fleur de Lalita Parfums Dusita, від чого отримала ще більше задоволення і насолоди.

 

    17.09.2018
     14-16 вересня у Флоренції проходила чергова парфумерна виставка, з якої ми всі з нетерпінням чекаємо новин та оглядів. Всього рік тому на цій же виставці Піссара Умовіджані ділилася по секрету із тревел-флаконів своїми новинками - Fleur de Lalita та Erawan і ось ми вже маємо можливість познайомитися і носити цю красу.

   Fleur de Lalita Parfums Dusita - композиція, присвячена тайській богині Лаліті, родом яка з індійської міфології. Традиційно Лаліту зображають як молоду жінку зі стрілами, зроблених із квітів. Логічно, що аромат буде квітковим і східним.

   Гіркувато-зелений з оксамитовим горіхово-вершковим відтінком гальбанум. Здається, що розтерли в пальцях молоді гілочки та траву. Пахне весною та свіжістю. Передчуття, що ось-ось розквітнуть гіацинти, а несподівано ... з'являється гірко-солодко-пильний запах хризантем, що мимоволі пригадався De Profundis Serge Lutens і сонячна осінь.

   Вологий запах з терпкістю величної лілії, який з часом стане теплішим, м'якшим, привітнішим і вже буде розповсюджувати вершково-солодкуваті, навіть трохи ванільні звуки.

   Металевий присмак жасмину (як у Belle de Jour Eris Parfums) та ще затхлий і пильний запах підвалу та індольність. Чомусь на мить прийшли спогади про довго ношені шкарпетки та зіпсоване м'ясо. Це все брудна ароматна палітра, яка додає композиції особливого колориту та переживань.

   Фруктова свіжість і повітряна вершковість магнолії - саме такої, ароматом якої я насолоджувалася в Каталонії.

   Лікарсько-льодяниковий запах іланг-ілангу без зайвої цукерності, більш бальзамічно-пряний.

   Фруктовий аромат троянди здавалося, що розчинився в загальному квітково-гіркувато-зеленому буйстві, а з часом створив прекрасний дует з мускусно-маслянистою, бальзамною деревиною сандалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар