неділя, 4 квітня 2021 р.

Chanel N°19 Chanel edt

 

Chanel N°19 Chanel


   10.05.2020
    За величезною кількістю нішевих ароматів не встигаю дістати улюблені композиції, але якщо все ж вдається це зробити, то ловлю себе на думці, що це все ж шедеври парфумерії, до рівня яких не всі модні дотягуються. Так, наприклад, улюблену Chanel N°19 Chanel дістала сьогодні і вирішила відкласти на потім, але все ж передумала і не могла згодом натішитися.

   Гірко-зелений, землистий, кислуватий та соковитий запах гальбануму. Терпкість та димність бергамоту. Камфорність та мшистість. Маслянистість розтертої зелені та трав'янистість. Бальзамно-деревний підтон та смолисто-пряні ознаки.

   Поступово звучання зелені пом'якшується, набуває маслянистої вершковості та фіалкової помадності. Десь зовсім близько чути гіркувату борошнистість ірису.

   Зелено-мшисто-деревна Chanel N°19 ідеальний варіант для будь-якої події, я ж сьогодні дістала для поїздки у ліс. Марила все потрапити на галявину з конваліями і саме запах цих квітів передчувала у розкритті аромату. Та не виявилося ознак лісових дзвіночків ні у Chanel, ні на природі, зате отримала неабияку насолоду від яскравої палітри зеленого та могутній заряд бадьорості.

   19.08.2019
   Я завжди забуваю дати, важливі у парфумерному світі, і аромати-символи дістати в потрібний момент не вдається. Та пропустивши 19 липня ДН Мони ді Оріо та 1 серпня Ів-Сен Лорана, про день, коли згадують Мадемуазель Коко, пам'ятаю добре.

   Отже, Chanel N°19 на честь Дня народження легендарної жінки, найважливішої фігури в історії моди XX сторіччя.

   N°19 можу діставати завжди. Вона на стільки збалансована, що одночасно додає до образу і елегантності, і вишуканості. І саме такою витонченою, з хорошими манерами, з тонким відчуттям стилю, гармонійною є для мене зразок ідеальної жінки.

   Трав'яниста гірчинка гальбануму, терпкість та суворість не лякають чи напружують, а організовують та налаштовують на певний лад. Борошниста зелень з ледь вловимою кислинкою неролі на деревному тлі мені здаються такими "рафінованими" і свідчать про зворотню сторону елегантності - скромність.

   Солодкувата мшистість, запах кори, землистість та тиха прілість. На перший погляд у цій палітрі важко "роздивитися" деталі та не для любителів N°19. Настає момент і з'являється галявина з дзвониками конвалій з ніжним весняним ароматом і не можливо не згадати про намисто із перлів.

   Пахнути солодкувато-гіркуватим запахом пудри це привілей саме жінки. І скільки б не існувало цікавих та різноманітних пудрових ароматів, N°19 буде завжди доречним.

   А повітря наповнене ароматами помадної троянди та фруктово-кислуватим з натяком на індольність жасмином. Пахне тихо, не гамірливо, але кришталево дзвінко та з діамантовим сяянням. Хочеться мовчати і лише спостерігати за чимось або кимось гарним. 

   7.08.2018
    Приємне і абсолютно несподіване відкриття! У пошуках неймовірного, незвичайного, рідкісного, недоступного варто озирнутися і дістати такий знайомий до найменших нюансів аромат, про який було сказано-розказано, здавалося б, вже все у найдрібніших деталях, щоб отримати ольфакторний сюрприз. І це прекрасне відчуття, коли ти наносиш ароматну рідину і готова поринути у густу терпку зелень гальбануму, і звідки не візьмись, розпускаються дивовижні квіти. При всій любові до Chanel N°19 та великій повазі я на таке не сподівалася. Мені дуже подобався її стриманий характер, дисциплінованість і ділова хватка, але коли вона стала такою усміхненою, кокетливою, радісно, щасливою, я закохалася з новою силою. Це як закохатися у свого коханого чоловіка ще палкіше!

   Гірко-трав'янистий гальбанум суворий і строгий дуже швидко подобрішав. Поруч з ним з'явилася квіткова солодкуватість, ранкова свіжість, ледь вловима цитрусова кислинка. Тиха землистість ірисового корінця та гіркувата борошнистість квітів.

   З появою делікатної вершковості я ще не помітила, що щось пішло не так, як завжди. Так, кришталева дзвінкість. Так, квітковий пилок. А далі - вологість гіацинту та характерна його мигдалево-медова гірчинка. Зовсім по-іншому гірчить нарцис, з запахом чи то землі, чи болота. Десь між зеленим яскравим листям ховається індольність. І, швидше за все, це завдяки жасмину, аромат якого в шлейфі радує прохолодними фруктово-солодкуватими відтінками.

   Кульмінацією моїх вражень було почути свіжий помадний запах троянди, яка переливалася абрикосово-персиково-полуничними смаками.

   Такою фруктово-квітковою Chanel N°19 ще ніколи не була! І все це прекрасно: аромат, враження, ефект, несподіванка!!!

   Можна вигадати купу запитань - що сталося? Це справа у N°19? У моїй шкірі? Гормонах? Спеці? Та, байдуже! Я просто насолоджуюся цією ароматною поемою!

 
   30.01.2015
   Chanel N°19 Chanel - винтажная edt. Горечь и терпкость зелени . Еле уловимая сладость. И это благодаря гальбануму столько оттенков зеленого : от нежно - сочного до темно - зеленого горького, от аромата скошенной травы, сломанной веточки до древесины, смолы, даже иногда камфоры.

   Показался на короткое время очень выразительный травянисто - сладковато - пудровый ирис , а в остальное время   звучал на втором плане. Весенний утонченный аромат гиацинта. Горчинка нарцисса и его большие желтые цветы выделились на миг на зеленом фоне. Тонкая ароматичность нероли. В определенное время появились кислые и гнилостные оттенки. Может, это благодаря жасмину? Но вот роза не показалась, а я так ждала. Только в шлейфе промелькнула ее тень. Много землистого , дымного ветивера.

   Буйство зеленых оттенков с добавлением белого, фиолетового, желтого. Аромат весны. Аромат льющейся энергии. В нем есть влажность, колючесть, прохлада. Благодаря элегантности и сдержанности в эмоциях, аромат будет уместен на работе, на отдыхе и на торжественном вечере.

   У меня есть миниатюрка 2011 года и старенький флакон до 1981 . Похожи, но аромат в миниатюре нежнее, мягче (еще и наносила намазом), а в флаконе больше мшистости, колючести. А винтажные духи более цветочные.

   Еще целый месяц зимы, а так хочется зимний гардероб сменить на весенний. И не только в одежде, а и в парфюмерии в первую очередь. И Chanel N°19 Chanel в этом списке первая.

Немає коментарів:

Дописати коментар