четвер, 1 квітня 2021 р.

Parfums Ciro

 

Parfums Ciro


   У парфумерній літературі можна зустріти скупу інформацію про старий бренд Parfums Ciro, а от фото постерів з флаконами набагато більше. Пляшки Parfums Ciro не просто не подібні на інші, а й де-які здаються винятковими. Так як назва компанії дуже коротка та легко запам'ятовується, добре закарбувалася у пам'яті і з легкістю пригадується, коли з'являється посилання.

   Так я зацікавилася пропозицією познайомитися з яскравими жасминовими Новими Горизонтами Parfums Ciro та чомусь швидко  відволіклася і у історію так і не занурилася.

   Та коли запропонували оновлені аромати Parfums Ciro, не втрималася знову і маю наміри вивчити їх більш уважно та допитливо. Трохи здивувалася, що відсутній не то що ажіотаж, а помітне пасивне відношення. З захопленням розповідають лише поціновувачі вінтажів та парфумерних історій та досліджень.

   Отже, Parfums Ciro... І тут прийшлося зробити паузу. Точної та детальної інформації не існує. Принаймні, у доступі. Майже у всіх оповідачів відлік розпочинається з американського періоду. Навіть на офіційному сайті Parfums Ciro короткі тези виглядають абстрактними та неінформативними. Лише на українському КРЕМЧИКУ є скопійована стаття з російського ресурсу, де пишуть, що історія парфумерної компанії Ciro розпочалася ще у 1869 році, коли у Англії була створена косметична компанія La Societe Gladstone et Sie. У 1923 році британську прописку змінили на парижську - 20 rue de le Paix і новостворену компанії назвали на честь модного нічного клубу - Ciro.

   Першим дистриб'ютором косметики та парфумерії Ciro в США стала Елізабет Арден, з 1924 року імпортуючи продукцію із Франції. Парфуми Ciro можна було придбати у аптеках та великих універмагах. Не зважаючи на не високу вартість, дуже хорошої якості.

   Розквіт компанії пов'язаний з іменем Якуба Відхопфа, сина німецьких емігрантів із Брукліна. У 1921 році разом зі своїм бізнес-компаньйоном він заснував Guy T. Gibson Company, яка імпортувала ексклюзивні парфуми із Франції, зокрема і парфумерія Сaron таким чином з'явилася у США.

 

   Доповнює знання про Parfums Ciro стаття Матвія Юдова для Фрагрантики, в якій він пише, що У 1923 році Генрієтта Габілла, парфумер французького парфумерного бренду Gabilla, випустила для Якуба перший аромат для його власної парфумерної лінії - Ambre de Jadis. Флакони для Parfums Ciro придумав Жюльєн Віар, виготовляли їх на фабриці Баккара. Згодом були випущені і інші парфуми - PTAH, CHEVALIER DE LA NUIT, LE CHYPRE DU NIL та MASKÉE.

   У 1936 році назву бренду доповнили ще одним словом і з того часу офіційна назва звучить - Parfums CIRO і компанія має ще один офіс на Вандамській площі у Парижі.

   Під час другої світової війни виробництво було у США і залишалося там до 1950 років все під керівництвом талановитого та креативного Якуба Відхопфа. За цей час він став признаним експертом в області парфумерії, брав участь у створенні у Нью-Йорку Fragrance Foundation та був першим президентом.

   У 1957 році Parfums Ciro на чолі з новим керівником Donald L.Bryant повертаються у Париж. Пишуть, що переїзд для компанії був не дуже вдалим. У 1961 році випустили парфуми Panorama та Tete a Tete і вони стали останніми у списку бренду, а у 1965-1966 роках Parfums Ciro припинив свою діяльність.

   І ось у 2018 році через півстоліття Parfums Ciro повертається! Технічно відновив бренд Райнер Дірше, засновник Linari. Парфумерні композиції, створені майстрами Alexander Streeck та Alexandra Carlin, мають поєднати традиції і сучасність та дбайливо зберегти свою історичну спадщину. Які вони? Чи мають вінтажне звучання? Чи повторюють запашні сюжети старих композицій? Я цього всього, швидше за все, не дізнаюся, але познайомлюся аж із 7 новими зразками!



фото із офіційного сайту Parfums Ciro

   Сучасні флакони - витончені, тонкі скляні пляшки, з непрозорими чорними бічними гранями, які ефектно обрамляють та додають контрасту. Гармонійно закруглені плечі флакону увінчані важкою металевою кришкою, яку оброблено позолотою. Гра контрастів: чорного і білого, непрозорого і прозорого - блискучі елементи дизайну в поєднанні з оригінальним оформленням символізують симбіоз стилю ар-деко і стримано-елегантні форми сучасного дизайну. Хтось із блогерів влучно порівняв іх із телефоном iPhone.

   Я обов'язково поділюся своїми враженнями про оновлені аромати, а тут збережу каталог тих, які вже увійшли у історію:

   1923 - Ambre de Jadis

   1923 - Doux Jasmin
    
   1923 - Ptah

   1924 - Bouquet Antique

   1924 - Columbine

   1924 - Maskee

   1924 - Chevalier De La Nuit

   1924 - Mirelevres

   1924 - Le Chypre Du Nil

   1929 - Gardenia Sauvage

   1929 - L'Heure Romantique

   1930 - Floveris

   1932 - Surrender

   1933 - Reflexions

   1936 - Camelia de Maroc

   1938 - Danger

   1938 - Trois Notes de Ciro

   1941 - New Horizons

   1951 - Acclaim

   1952 - One On The House

   1954 - Esscent

   1954 - Richochet

   1957 - Batiste

   1957 - BouFfante

   1958 - LitTle Danger

   1959 - Oh La La

   1961 - Panorama

   1961 - Tete a Tete

 

Немає коментарів:

Дописати коментар