понеділок, 26 квітня 2021 р.

Chamade Guerlain

 

Chamade Guerlain



Фото Олександра Бусленко. Щиро дякую художнику за проникливість та мистецьке чуття!!!

   Густе тягуче звучання Chamade Guerlain видається сьогодні особливо таємничим. В гірко-солодкому, вершково-кремовому розкритті виділити не вдається абсолютно нічого, при тому, що парфуми добре знайомі та улюблені. Та поволі аромат витончується і наближає до себе, кокетливо дражнячи то гіркою борошнистістю, то зеленими сполохами, то помадністю, то лікерною п'янкістю, то дихне весняною свіжістю, то огорне оксамитовим теплом.

   Першими засяяли альдегіди, як зорі на нічному небі. За мить - це вже восково-кремовий густий серпанок, який стелиться пеленою. А слідом - металеве ритмічне поляскування.

   Зелено-трав'яниста гіркота гальбануму розпорошується дрібними часточками, втрачаючи свою суворість та похмурість.

   Солодка бальзамність обіцяє блаженство та чомусь зникає, поступаючи місце гіркій шоколадності.

   Далі десертна апетитність, ванільна насолода, молочна пінка...

   Щільна пудровість, в якій ледь вловлюються ознаки гіацинту. А ось в повітрі з'являється реалістично пахнуча "квітка дощу" з багатою ольфакторною палітрою.

   Індольність жасмину теж чую на відстані від руки, як і його фруктово-медові відтінки та проникливу чуттєвість. Особливо потужним стає голос цих квітів під впливом прохолодного весняного повітря. Цього разу Chamade можна охарактеризувати саме жасминовим.

   В квітковому серці парфумів Guerlain поступово з'являється землистість ірису, зеленкуваті натяки конвалії, мармеладність троянди, а ще мені мерещаться нарциси. Такий виразний запах їх соковитих стебел, болотність та квіткова гіркота, здається що потрапила в сонячну долину Закарпаття

   Біло-зелений букет, огорнутий оксамитовим теплом, створений ольфакторним художником Жан-Полем Герленом, викликає прискорене серцебиття, захоплює дух, примушує тремтіти. Відчуваю те, що можуть подарувати лише аромати, що не піддається опису, що не можливо до кінця збагнути... І безкінечна кремово-вершково-ванільна ніжність, як тисячі пестливих слів та поцілунків, на борошнисто-деревному тлі залишається зі мною ще довго на шкірі, а потім і у пам'яті.

   Для повного враження про моє відношення до Chamade Guerlain та Chamade Guerlain


Немає коментарів:

Дописати коментар