неділя, 4 квітня 2021 р.

Detchema Revillon

 

Detchema Revillon


   29.03.2020
   На ранкову пробіжку я сьогодні вийшла під кінець ночі. Не важливо, що на годиннику був звичний для мене час 5.30, та природа не могла перестрибнути на годину вперед і пробудження відбувалося все таки логічно. Густота ночі розчинялася, поступово набуваючи насиченого волошкового кольору. Птахи також ще не здогадувалися про можливість переведення стрілки якогось годинника і лише де-не-де одиниці ліниво та сонно давали про себе знати.

   У такий час мені все без виключення подобається: "жива" тиша, приглушене світло, безлюдність. Та найбільше - повітря. Воно саме таке, коли можна сказати "хочеться це повітря випити", а ще воно в цей час запашне і нагадує парфуми.

   І ось я згадала про Chanel №5, але це не те зимове колючо-морозне звучання, що має майже достовірне відображення легендарних парфумів, а м'яке розкриття колоню.

   Часто такий ранок є поштовхом дістати певний аромат. Та сьогодні я вирішила №5 замінити іншою квітково-альдегідною композицією - Detchema Revillon. Здавалося ж у одному напрямку ці композиції...

   Із 240 мл флакону Detchema (фото в лівому кутку зліва) розпочинається пильно-димно-помадно-восковими альдегідами. Власниця флакону Тетяна, завдяки якій і з'явився у мене цей зразок, вказує, що рік випуску саме цього варіанту 1960-1970 роки. І якщо порівняти зображення Detchema Тані і флакони, які можна часто зустріти в мережі, то вони абсолютно різні.

   Взагалі, вперше аромат з'явився у 1953 році. Конценратрацію парфуми випускали ось в такій пляшці, як на постері. Інформація про походження чи назву відсутня. Лише у блозі "Будуар Клеопатри" автор пише, що Detchema "названа тибетською чарівницею радості".

    На моїй шкірі туалетна вода далі звучить кислуватим бергамотом, різкою колючою зеленню та камфорністю. Помітно запах шкіри, просочену прянощами. У зеленому листі конвалій добре заховані білосніжні перлинки, весняний голос яких надто стриманий. З часом вони все ж задзвенять та заграють ніжним квітковим запахом.

   Маслянистість з анімалістичним нюансом швидко змінюється восковістю, яку було помітно з самого початку. Згодом повільно, як це буває у розкритті вінтажних парфумів, з'являється зелено-гіркуватий голос гіацинту, не виразний, не багатогранний, але не впізнати його не можливо.

   Враховуючи інформацію із постерів, з 1978 року Detchema почали випускати у інших флаконах, автором яких був Серж Мансо. І ось саме такий варіант добре знайомий жінкам того часу у Радянському Союзі і сьогодні доньки та сини розшукують флакончик, щоб порадувати маму. І саме такий варіант edt є і у мене.

   Молодша Detchema розпочинається жваво і радісно, фруктово-персиково-помадно-кремово і звучить більш щільно-пудрово в порівнянні з зелено-конвалійно-гіацинтовим старішим зразком.

   Якщо при нанесенні аромату Тані, я відразу уявила фото з зображенням красуні 1950-1960 років, то мій варіант абсолютно не здався у стилі ретро.

   Серце обох Detchema виявилося помадно-трояндовим, солодко-карамельним, з проявами свіжих квітів. Звичайно, вони не ідентичні, але дуже-дуже подібні. Обидві звучать близько до шкіри, в міру мінливі і мають щось спільне меланхолійне.

   А якщо прийшлося б вибирати між Chanel №5 та Detchema Revillon, то все ж я вибрала б першу.

   5.02.2017
   Сладкая мякоть персика на фоне терпко-кислого бергамота. Рядом - ментольная свежесть чего-то неопределенного, но очень освежающего и приятного. Очень быстро Detchema Revillon превращается в плотную цветочну-сладкую пудру, в запахе которой хорошо заметно присутствие и землистость корня ириса, и сладость его лепестков, и горчинку гиацинта.

   Альдегиды с морозной свежестью и почему-то кажутся ослепительно белыми. И запах побелки!

   Сладкая леденцовость иланг-иланга сменилась лекарственно-древесным звучанием.

   Местами показалось животное тепло.

   Я так обрадовалась такому яркому, изменчивому раскрытию. Мне это напомнило чтение интересной книги. Не хотелось отвлекаться, чтобы не пропустить что-то главное. Но в определенный момент движение остановилось, будто разрядилась батарейка. Богатый запах пудры начал затихать и бледнеть, как и в прошлый раз, что вызвало желание обновить аромат.

   После повторного нанесения появились новые оттенки: пряная пыльность, землистая древесность и выразительный запах ветивера. Но энтузиазм и интерес пропал((

   Не смогла отделаться от навязчивой мысли, что Detchema и White Linen Estée Lauder похожи, потому пришлось доставать еще и Белый Лен.

   Вот такой получился у меня альдегидный день.

   

 

Немає коментарів:

Дописати коментар