пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

Le Chypre Du Nil Parfums Ciro

 

Le Chypre Du Nil Parfums Ciro



   Єгипетський стиль або прояв єгиптоманії - напрямок у європейському мистецтві, що використовує елементи мистецтва Давнього Єгипту. Інтерес періодично виникав ще за часів Стародавнього Риму, згодом у кінці 18 поч.19 століття, коли відбулася Єгипетська компанія Наполеона і єгипетські мотиви стали невід'ємними деталями стилю ампір. Наступний підсилений інтерес та мода на все єгипетське - коли у 1922 році англійський археолог Говард Картер розкопав гробниці Тутанхамона, а наприкінці 20 ст. - коли біля Лувра з'явилася скляна піраміда.

   Нас сьогодні цікавить саме 1924 рік. За часів ар деко єгипетський стиль найбільше використовувався у архітектурі, дизайні меблів, ювелірних прикрасах, в одязі, у ілюстраціях книг та видань, у театральних декораціях. Жінки почали стригтися під єгиптянок. Звичайно, парфумери не могли залишитися осторонь такої екзотичної та яскравої теми. Так у компанії Ciro у цей час вийшов аромат Le Chypre Du Nil.

   Назва композиції підказує, що це посвята життєдайному Нілу - єдиній річці Північної Африки, яка протікає по найбільшій у світі пустелі Сахара. Тільки завдяки Нілу і його родючій дельті зародилася найдавніша цивілізація світу - Стародавній Єгипет. 

   Хто знає, яким був Le Chypre Du Nil у рік виходу. Напевно, квітково-зелено-шипровим. Чомусь мені відразу уявився дивовижний аромат лотосу, від якого можна потрапити у транс, та, звичайно, волога терпко-деревна мшистість.

   Мої пошуки старого флакону та оригінальної піраміди не увінчалися успіхом. Тому я лише поділюся враженнями про Le Chypre Du Nil 2018 року, який вигадала Alexandra Carlin.

   Яскравий кисло-димний соковито-бергамотно-цитрусовий старт з мильністю товстої пористої шкірки та липкістю соку. Запах бадьорий та свіжий, тонізуючий та радісний. Його пахучі особливості органічно доповнюють ранок, коли прокидається природа, а більшість людей ще бачать останні солодкі сни. Як же я люблю цей час! Так само, як і знайомство з новим ароматом, його історією та обіцянкою про цікаве розкриття.

   Карамельно-фруктова солодкість продовжує ароматну історію Нілу, а далі - волого-пріло-деревні, сирі та землисті, солодкувато-пряні, гірко-шоколадні пачулі.

   Трав'яниста кислинка та густа тягуча помадність. Напевно, це завдяки троянді та я, як не намагалася, та не змогла ідентифікувати її присутність.

   Невизначена квіткова свіжість поступово стає дзвінкою та дуже швидко розсіюється у сухому смолистому, шершавому пачульному середовищі, пряно-солоному та димному.

   Вершково-деревне звучання, часом то масне, то пильно-борошнисте. А у самому фіналі - шипровість.

   Le Chypre Du Nil Parfums Ciro - зразок сучасного бергамотно-зелено-деревно-пачульного шипру. Аромат неодмінно сподобається любителям так званого "аромату хіпі", які у даному випадку мають цікаве багатогранне та різностороннє звучання.

   Моє ж перебільшуване очікування і хвилююче передчуття зі знайомством відновленого парфумерного будинку пожартувало, внаслідок чого відчула легке розчарування. Та трохи оговтавшись та провівши певний час з ароматом, все ж таки залишилася задоволеною знайомством і з цікавістю продовжу вивчати творчість компанії.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар