неділя, 11 квітня 2021 р.

Scandal Roja Dove

Scandal Roja Dove


   4.05.2020
   Хтось сказав, що дощ - це можливість дізнатися як пахне небо. Сьогодні цей запах мені видався водянисто-пряно-гіркувато-акварельним. Свіжим, трохи сандаловим і сірувато-мускусним.

   В дощ не те щоб гарніше розкриваються парфуми, але звучать все ж особливо чуттєво та багатогранно. Саме в дощ можна роздивитися такі відтінки, які не вдається помітити у інший час. Наприклад, більшість сприймають Scandal Roja Dove туберозно-гарденієвим, а саме в дощ я дізналася про його жасминову душу.

   Терпкість та цитрусова колючість бергамоту, кислинка та соковитість, маслянистість шкірки, димність. Ментольність, яка чергується з камфорністю, непомітно набуває льодяниковості.

   Іншим разом на старті я чую пронизливий кислувато-шершавий голос лаванди, який швидко замилюється і розчиняється у дощовому повітрі.

   Кремовий запах гарденії з землисто-грибним підтоном переходить у прохолодне квітково-деревне звучання фрезії.

   За делікатною та цнотливою вершковістю туберози ховається тваринна пристрасть, яка у кожну хвилину готова вибухнути лавою неприборканості та непокірності. Але нічого такого не відбувається і лише сіро-гірко-пряно-гнилі нюанси відтіняють білосніжно-молочні. З часом аромат туберози стає то карамельним, то кисільним, то пахне як смачне пісочне печиво.

   І ось та частина Scandal, яка мені найбільше подобається, яку мало хто знає, якщо враховувати описи та відгуки. Радісна льодяниково-жасминова, жива, дзвінка, грайлива та мінлива. Наповнена сонячним теплом та медовою цілючістю, квітковою ніжністю та привабливістю, в оточенні мокрого від дощу листя. І з цього фрагменту дощ мені вже пахне цим жасмином, а коли я згадуватиму Scandal Roja Dove, то неодмінно подумаю про дощ.


   21.02.2019

   Димність та терпкість бергамоту. Вершкова карамельність, яку я раніше не помічала, так як не помічала кислувато-гіркого нюансу з камфорністю та ментольністю. Ніколи не здогадаєтесь про який аромат мова, якщо похапцем знайомі з Scandal Roja Dove. Я теж колись чула лише гарденію-туберозу із Jardins de Bagatelle Guerlain  і все дивувалася у чому ж скандал...

   Прохолодний та хрусткий запах квітів, в центрі якого соло сьогодні виконую фрезія. Її аристократичний витончений аромат зачаровує своєю квітково-деревною свіжістю. Я не дуже розбираюся у відтінках цих квітів, але саме сьогодні уявляю їх білими. В ароматному голосі фрезії присутні чистота, цнотливість та весняний настрій. Поступово деревний нюанс стає домінуючим і запах квітки теплішає. Асоціація з накрохмаленою білою сорочкою.

   Та хрусткість, якою характеризувався Scandal на початку, перетворюється на кремовість. Прекрасний жасмин, який я так люблю в цій композиції і дуже тішуся, що чую його складний аромат: є і медова льодяниковість, і фруктова апетитність, і весела кислинка, і провокуюча індольність. Сьогодні жасмин здається кришталевим та дзвінкім, особливо сяючим та радісним.

   Ніжна кремовість гарденії додає вершкового нюансу в білоквіткову композицію. Завжди вражає, що її тендітний голос чути на фоні яскравих та сильних партій.

   Аромат туберози ніби образився на парфумерних критиків і заховався, притих в загальному звучанні. Зазвичай, яскравий запах сьогодні видає тиху солодкуватість, що нагадує запах пісочного печива.

   Як же добре, що я дістала Scandal Roja Dove!!! Надихнула дістати парфумовану воду одна розмова у тематичній групі. Всі, хто носив аромат, згадують лише "невнятну туберозу". Сперечатися не має сенсу, так як є багато причин чути одну і ту ж композицію по-різному. Вважаю у даному випадку себе щасливою у ольфакторному сенсі і задоволена, що мені Scandal який раз розкриває свої ароматні секрети, які іншім недоступні.


   5.12.2018
   Я не встигла восени вигуляти Scandal Roja Dove, адже мені так подобається, як аромат розкривається в сирому прохолодному повітрі. Та сьогодні, думаю, можу надолужити, так як морози відступили і, як завжди, у наших краях присутня підвищена вологість.

   Прохолодна ментольність приємно тонізує. Димність та маслянистість бергамоту надихає. Солодкі льодяникові цитруси задають настрій.

   Густа тягуча вершковість туберози розбавляється прохолодним звучанням фрезії. Медова солодко-терпка квітковість флердоранжу змінюється карамельністю.

   А в повітрі в цей час - жасминовий сад. Від аромату квітів йде обертом голова. Здається, індольність зараз зіпсує все враження, як насичений солодко-фруктовий запах квітів заповню весь простір. Одночасно оживають і Joy Jean Patou, і Oiro Mona di Orio.

   Солодкість та вершкова тягучість квіткового букету розбавляється свіжістю. Нав'язливість перетворюється в захоплення. Хочеться нирнути носом в цю білоквітковість і відчути себе бджолою. І чим довше знаходишся в оточенні яскравих відтінків, тим все чіткіше відрізняєш нюанси.

   Помадна троянда додає граційності, конвалія - весняної свіжості та ніжності. Далі, ніби в хороводі, все закручується, безперервно рухається і тільки встигаю помічати вершкову тягучість, медову липкість, карамельну щільність, газовану колючість.


   7.03.2018

   Каждый раз, когда речь заходит о Scandal Roja Dove, мне хочется за него заступиться. Чтобы хорошо "рассмотреть", нужно время. От моего первого знакомства, когда, как и другим, он напоминал Богательные Сады, прошло много лет. И кроме сливочной туберозы и удивительной красоты сладостно-медового жасмина там много других не менее красивых цветов. И каждый раз Scandal раскрывается по-новому, не имея ничего общего со знакомым звучанием. Сегодня я в очередной раз убеждаюсь в этом.

   Горечь и терпкость бергамота в одно мгновение уступает место белым цветам, которых очень-очень много. Сливочность, душность, томность туберозы не успевает утомить своей яркостью. Липкость и тягучесть разжижаются. На фоне зеленой листвы свежий, прохладный с древесным нюансом аромат фрезии. Индольность жасмина чередуется с его леденцовостью. Нежная кремовость гардении. Медовая цветочность флердоранжа. Карамельный оттенок сменяется терпковато-свежим зеленым. Мягкое тепло и телесность. Маслянисто-сладковатая древесина сандала.

   Сегодня Scandal звучит утонченно, прохладно, звонко, свежо. Цветы кажутся не белыми, а хрустальными, сверкающими. Именно весеннее раскрытие аромата.

   Знакомая яркость, кокетство, откровенное соблазнение превратились в сдержанную трогательную чувственность, которая присутствует в винтажных ароматах, которая волнует, вызывает дрожь и трепет.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар