середа, 21 квітня 2021 р.

Les Exclusifs de Chanel Sycomore Chanel

 

Les Exclusifs de Chanel Sycomore Chanel



   Сикомор - одне з найдавніших плодових дерев. Назва його походить від грецького sykomoros, ще його називають тутовим деревом, або фіговим. Вічнозелене дерево, виглядом, розміром і міцністю нагадує дуб, є довгожителем. Є екземпляри, яким понад 1000 років.  Дерево заввишки до 40 м з розлогою кроною. Батьківщиною вважається Єгипет. Зростає в Східній Африці і в Передній Азії; має тверду деревину. Сикомор досі культивують через їстівні плоди (оранжево-рожеві фіги 25—50 мм в діаметрі) в Йорданії і на Кіпрі. Іноді сикомором називають явір, а також планеру водну — дерево родини в'язових з Північній Америки.

   Про сикомор існує безліч легенд та цікавих історій. Наприклад, про нього неодноразово згадується у Біблії - дерево, на якому сидів Закхей, виглядаючи Ісуса Христа. Саме з сикомором був пов'язаний культ єгипетської богині Хатхор. З деревини сикомора була зроблена підлога палацу фараона Аменемхета I. В Єгипті воно вважається священним деревом життя. З його деревини робили саркофаги для мумій фараонів.

Фото із мережі

   Алегоричне втілення високого дерева сикомор Габріель Шанель у 1930 році протиставила буржуазній розкоші, випустивши перший свій деревний аромат. Якщо в наш час такого зразку парфуми давно користуються популярністю у жінок, то на початку 20 ст. це було і оригінально, і прогресивно та сміливо.

   У 2008 році Жак Польж та Кристофер Шелдрейк дали нове життя деревному еліксиру. Дуже рада, що Sycomore Chanel є у моїй колекції і я періодично можу задовільнити палке бажання вдихнути його аромат. А у мене буває саме настрій на Sycomore.

   Свіжість та прохолода аромату відправляють у тінь розлогого дерева. Смолисто-солодкуватий, гіркий, пряний запах деревини. Огортаюче тепло та шоколадністю тютюну. Димність та терпкість ялівцю та солодкувата бальзамність кипарису. Згодом - борошнисто-вишуканий, солодкуватий делікатний запах сандалу. Запах шкірки лимону змінюється запахом щойно здертої молодої кори з вологою соковитістю та липкістю.

   Sycomore видається мені урочистим та серйозним, діловим та рішучим, шляхетним та витонченим.

   Та дістати цей аромат Шанель щоразу спонукає бажання вдихнути землистий, сухий, шершавий, димний, гіркий запах ветиверу. Як і іланг-іланг, коріння духмяної трави, яку ще називають "травою умиротворення", мені видаються надто французистими.

   Солодкувата кремова квітковість така делікатна, та все ж вловима. Напевно, вперше помічаю у Sycomore Chanel цю ніжну особливість. Помадність та вершковість хоча дуже швидкоплинні та зворушливі. Саме посмак цих нюансів я ще довго відчуваю, коли димність розсіюється, смолистість розпорошується і Сикомор стає вершково-оксамитово-деревним.

 
   29.09.2019
   Поєднання помадної солодкості, карамельності та пряно-димно-смолистої деревини. Одночасно чути і ознаки бальзамно-солодкувато-пряного кипарису, і освіжаючо-терпкого ялівцю, і пильно-шоколадно-гіркуватого тютюну.

   Та у центрі уваги Sycomore Chanel - ветивер. Його багатий запах не можливо сплутати і іншими. Здається, в його ароматній палітрі стільки характерних рис, властивих чоловіку - і землиста різкість, і терпка впертість, і димна суровість, але поруч - витонченість та виняткова рафінованість, чуттєвість та елегантність.

   Мінливість нюансів Sycomore відбувається постійно, без зупинок. То розтерті голочки ялівцю з зеленим забарвленням, то гілочка кипарису, то смолиста липкість, то пильно-восково-помадні альдегіди, то делікатна помадність.

   Димність пахне морем та солоною карамельністю і нагадує серпанок.

   Страшенно заскучала за Sycomore Chanel! Ще б додаткових 2-3 дні було у тижні, щоб встигати носити всі улюблені аромати!

   10.04.2018
      Перед нанесением Sycomore Chanel я всегда испытываю желание услышать голос цитрусов и каждый раз удивляюсь, когда их нет. Нет их выразительного и заразительного бодрого звучания, но есть солнечная аура, присущая только им.

   Бархатный древесно-шоколадный аромат табака сегодня начинает эту древесно-бальзамную историю, мягко укутывая уютным облаком.

   Постепенно появляются сухой, шершавый, древесно-сладковатый ветивер с дымностью можжевельника и бальзамно-смолистым кипарисом. Одновременно Sycomore звучит освежающе, терпко, пряно, сладковато, землисто. Элегантно и серьезно, уравновешенно и при этом многогранно.

   Смолистая липкость древесины можжевельника то ли угадывается, то ли выразительная. Одно неосторожное движение и она окажется на пальцах, а потом и на одежде. И буду, как всегда, себя ругать за интерес и желание все внимательно понюхать и хорошенько размять в руке. 

  В ароматной ауре я услышала тихий помадный голос фиалки из Jolie Madame Pierre Balmain. Это мгновение хотеть продлить, зафиксировать, но даже эта иллюзорность приносит радость.

   1.08.2016
   Я не помню своих первых впечатлений со знакомством Chanel Sycomore, но точно не было такой симпатии, как сейчас. Даже когда я покупала флакон, больше думала о пополнении коллекции Chanel, чем о самой композиции. А вчера вечером я просто влюбилась, надев его на вечернюю прогулку.

   Терпко-влажно, древесно-смолисто-дымно. Много древесно-травянистых оттенков, но самым первым появляется с характерной горчинкой ветивер. Улавливается цветочная сладость, а выразительную кремово-пудровую фиалку можно будет услышать на улице во вьющимся шлейфе, но при наличии ветерка.

   Пыльный перец слегка щекочет нос.

   Выразительный, торжественный запах кипариса. Кажется, что веточку растерла в пальцах и так приятно вдыхать его сладковато-бальзамовый, освежающий и такой глубокий аромат. Можжевельник добавляет своей древесной терпкости и дымности. И эта клейкость хорошо ощущается.

   Им хочется поливаться и постоянно ловить запах  древесного дыма и сухой горечи. А как он играет на волосах! Особенно, выйдя из душа.

   Это последний парфюм на ветиверную тему, который у меня есть и я понимаю, что очень мало, нужно пополнять запасы и расширять знания. Какой из четырех нравиться больше всего определить не могу, каждый по своему интересный. Но так как творения Шанель и МдО у меня имеется много, то закончившийся совсем Дава и в пробирке Герлена нужно обязательно приобрести во флаконах!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар