пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

Les Nombres d`Or Vetyver Mona di Orio

 

Les Nombres d`Or Vetyver Mona di Orio



   До знаменитої колекції Les Nombres d`Or Mona di Orio у 2011 році увійшов деревний аромат Vetyver. Хоча його рекомендують для чоловіків та, крім того, що ми ж з вами вже давно не звертаємо увагу на такі дрібнички, особисто мені аромат ветиверу видається жіночним та особливо вишуканим. А хто ще не знайомий з цим харизматичним компонентом у парфумерії, можна розпочинати вивчати саме із композиції Мони ді Оріо.

   М'яке оксамитове гіркувато-димне звучання повільно набуває терпкості та землистості.

   Камфорність перцю лоскоче ніс. Пряно-спецієвий нюанс імбиру доповнюють солодкувата радісна льодяниковість та свіжість цитрусів, які на тлі димно-пряно-гіркої деревини видаються сонячними зайчиками.

   Карамельна помадність та помітна маслянистість та димність амбри. Гіркувата борошнистість, а згодом кремовість та вершковість. 

   Димний та землистий запах ветиверу я не відразу змогла виділити серед інших запашних відтінків та протягом всього розкриття він все ж є лейтмотивом композиції. Звучання золотобородника, а саме так ще називають цю рослину, чергується колючістю, різким лікарським голосом шавлії, свіжістю, кислуватістю, вишуканою борошнистістю, смолистими ознаками пачулі, та закінчується сухим, трохи шершавим голосом головного героя.

   Все досконало, як і всі аромати у Mona di Orio. Принаймні, для мене. З кожним новим роком свого ароматного захоплення я все більше розумію майстерність парфумера та красу парфумів. Засмучують лише флакони, які поступово виходять із ладу. Тепер і пляшку Vetyver, як це було із Lux, потрібно розкоркувати та рідину перелити у атомайзер. Або ж вигадувати різні не зручні маніпуляції, щоб рідина потрапила на шкіру.

Les Nombres d`Or Vetyver Mona di Orio іншим разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар