пʼятниця, 9 квітня 2021 р.

Chevalier De La Nuit Parfums Ciro

 

Chevalier De La Nuit Parfums Ciro



   З Chevalier De La Nuit Parfums Ciro варто познайомитися, так як це найпопулярніші парфуми часу розквіту бренду. Я ж поставила пляшечку в черзі останньою, бо вони мені при першому знайомстві нагадали Shalimar Guerlain. Потім виясниться, що це не так, але враження залишиться як у анекдоті, у якому "виделки знайшлися, а осад залишився".

   Зате про Chevalier De La Nuit збереглося найбільше інформації та фото флаконів, публікацій у пресі та відгуків. Найінформативнішими є статті Grace Hummel у "Будуарі Клеопатри", в яких можна детально ознайомитися з долею аромату.

   Chevalier De La Nuit - Лицар Ночі. У всіх джерелах вказано дату випуску парфумів 1924, а ось Грейс пише, що це було у 1923, а наступного року вони з'явилися у США.

   У піраміді, яку вказує дослідниця, наявні і тубероза, і гарденія, жасмин, троянда, апельсиновий цвіт, а в базі - мускус, амбра, сандал, ваніль, дубовий мох, тонка, бензоїн. Можна припустити, що це був чарівний квітковий шипр, з білоквітковим серцем та солодко-кремово-вершково-ванільним посмаком. Так як парфуми випускали ще у 1950 роках, то є особи, які можуть пам'ятати їх звучання.

   Увагу привертає оригінальна форма пляшки, яка має вигляд обладунків кавалерійця та високу пробку у формі шолома. У флаконі із чорного матового скла були парфуми, а для концентрації туалетної вони використовували форму із прозорого матового скла. Ідею дизайну флакону приписують Гаю Т. Гібсону, а розробив іх Жульєн Віард.

   Сучасний варіант Chevalier De La Nuit вигадав Олександр Стрік, який, здається, відрізняється від першоджерела.

   При нанесенні рідини на шкіру я здивувалася, що спочатку мені почувся герленівський шедевр. Солодка фруктовість апельсину, льодяниковість лимону, кислинка цитрусів. Надихаючий апетитно-бадьорий старт переходить у яскравий аромат шоколадно-смолистих пачулі та бальзамність. Саме пачулі є лейтмотивом композиції і протягом всього розкриття їх запах змінюється та доповнюється іншими нюансами. Землистий, з прілістю листя, пильний, деревний, то зі свіжістю, то колючістю. Вся увага зосереджена на розгляданні пачулі аж поки не з'явиться солодка кремово-десертна ваніль з вершковістю та маслянистою димністю.

   Chevalier De La Nuit часом пахне то горілим, то масним, то стає сухим, а потім вологим, кремовим. Оксамитовий, огортаючий теплом, п'янкий, смолисто-солодко-пряний, пачульно-ванільний. Викликаючий компліменти. Та все ж місцями нагадуючий Shalimar.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар