середа, 7 квітня 2021 р.

Rose Etoile de Hollande Mona di Orio

 

Rose Etoile de Hollande Mona di Orio


   23.05.2020
   Щоразу, коли я дістаю пудру Caron, мені хочеться нанести трояндові парфуми. Той, хто користується цим косметичним засобом, мене зрозуміє. Адже аромат там дивовижний - насичений, помадно-маслянисто-борошнистий. А зовсім недавно, 21 травня, був Міжнародний день троянди, про який я дізналася, на жаль, з запізненням. Роздивляючись колекцію однієї панянки, подумала, що у мене прогалина у цьому питанні. На згадку прийшла лише Nahema Guerlain. З часом пригадала, що є ще Cinabre Maria Candida Gentile, Rose Hubris Ex Nihilo... А Rose Etoile de Hollande Mona di Orio як я могла забути? Якщо зосередитися, то все ж до 10 композицій зможу знайти, заспокоїлася я.

   І ось на соковито-зеленому тлі Rose Etoile de Hollande вже розквітає персиково-кремова троянда з гіркуватими ознаками герані, пряними особливостями гвоздики та вершково-ванільними доповненнями.

   Сяючу мармеладність поступово змінює густа карамельно-тягуча патока, яка покриває гіркувато-солодкувату деревину кедру.

   Багатошаровість Rose Etoile de Hollande вражає і щоразу пробуджується інтерес з новою силою. Так після фруктовості, гіркої пряності, кремової вершковості, карамельності помічаю анімалістичність та індольність, а згодом - тягучу шоколадну бальзамність. Уявляється доріжка, вкрита трояндовими пелюстками, а повітря наповнене ніжно-рожевим помадно-пудровим ароматом.

   Все б було добре, якби не чергове розчарування у дії спрею. Це вже третій флакон МдО!!! Від думки, що потрібно розкоркувати пляшку та перелити рідину стає сумно. Та наполегливе колупання голкою у спрейному механізмі все ж дало бажаний результат, якщо не звертати увагу, що отвір зробила значно більший, ніж потрібно, і тепер Rose Etoile de Hollande можу поливатися як із душу.

 
   15.08.2019
   Запах стиглого персику з оксамитовою шкіркою змінює терпкість пряної гвоздики, присмак якої відчувається аж у роті. Здається, розжувала бутончик для експерименту, щоб відчути всю палітру відтінків та можливості спеції. І дійсно, одночасно стільки всього відчувається: і камфорність, і солодкість, і маслянистість, і гірчинка, і мускусність.

   Непомітно увага переключається на гірко-кислий аромат герані та вершково-кремовий запах бензоїну. Фруктова вишнева кислинка додає свіжості.

   А якщо не бути такою прискіпливою, не внюхуватися в зап'ястя, то чути реалістичний аромат болгарської троянди з терпкістю та гірчинкою, зеленими відтінками, прохолодою, яка змінюється оксамитовим теплом, фруктовою гамою, в якій найбільше персикових ознак. З часом з'являється мармеладність та невагома карамельно-вершкова кремовість.

   В серці Rose Etoile de Hollande Mona di Orio - троянда усміхнена та світла (за характером), без пряно-терпких відтінків, без прохолоди самотності. Аромат душевний та романтичний. Персиково-кремовий і ніжно-пудровий. Картинку з пишними розкритими квітками, в ароматі яких вловлюю ще й запах квітучих вишень,  поступово змінює натюрморт з шовковистими пелюстками біля бокалів з шампанським.

   База бензойно-кремова.

   Мона ді Оріо присвятила композицію чайно-гібридній троянді Etoile de Hollande, сорт якої було виведено у 1919 році і в 1920-1930 роках був дуже популярним. Кажуть, що саме цей сорт був улюбленим у вчителя МдО Едмонда Рудницька. У енциклопедії троянд  Etoile de Hollande описують:  не дуже махрові квіти з рихло розміщеними пелюстками, яскравого оксамитово-червоного кольору, дуже ароматні.

   На картинці Rose Etoile de Hollande виглядає ось так. Звичайно, дуже хочеться вдихнути запах реальної квітки.

   Мені ж троянда у композиції здається чомусь рожевого кольору, а не червоного, цікаво було б порівняти ще й аромат парфумів з оригіналом Etoile de Hollande.

 

    6.05.2019
   Вчорашня дивовижна троянда у La Douceur de Siam Parfums Dusita надихнула на продовження цієї квіткової теми і я не полінувалася із дальнього кута шафи дістати Rose Etoile de Hollande Mona di Orio.

   Чомусь відчувала хвилювання і навіть страх, що отримаю розчарування. Та, як виявилося, марно!

   Троянда у Rose Etoile de Hollande абсолютно інша, але так само прекрасна..

   Кислинка та терпкість бергамоту, краплина димності товстої шкірки приємно освіжають та тонізують з самого початку. Пікантності додає пряність гвоздики на фоні деревини. З часом стане виразним сандал. Прохолода змінюється м'яким теплом.

   Кисло-гіркувата герань випереджає появу королеви квітів, створює таку атмосферу, яка згодом підкреслить витончений та ніжний аромат троянди - персиково-суничний, вершково-солодкувато-кремовий, мармеладний.

   І така ж ніжна пастельна палітра Rose Etoile de Hollande: поєднання рожевого, персикового, бежевого. Світло і спокійно, романтично та мрійливо. Хочеться посміхатися і насолоджуватися моментом.

 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар