неділя, 18 квітня 2021 р.

51 Pour Femme Roja Dove

 

51 Pour Femme Roja Dove



    Планувала дістати сьогодні парфуми зі складним розкриттям та історією, щоб бути у компанії інтелектуалів, та у руки потрапила пробірка з 51 Pour Femme Roja Dove, яку я все відкладала на "потім" і автоматично опинилася у колі красунь. Та, власне, яка різниця... Бувають моменти, що це не принципово.

   Квіткова свіжість 51 надихає та зачаровує. Солодко-кремовий апетитний іланг-іланг у дуеті з ніжною вершковістю гарденії. Слідом - ягідна помадність малинової троянди та аромат туберози, що пахне пісочним печивом. І реалістичний запах фіалки, яким милувалася два дні поспіль.

   Нестримне бажання охарактеризувати лише як "десертний десерт", хоча і звучить як "масло масляне", та коли ти красуня, то буде в самий раз. Та й саме так сьогодні сприймаю 51 Pour Femme Roja Dove - апетитна вишукана гурманіка. Настрій забути про все на світі і лише пестити себе, пригощатися смаколиками та запивати якимось вершковим коктейлем.

   Загущує аромат тягучий ванільно-вершковий бензоїн. Звучання стає масним, з кавовим присмаком, солодко-гіркою борошнистістю, бальзамністю кориці та липкою медовістю.

   Карамельно-амброво-деревне тло створює ефект огортаючого теплом оксамиту. Хоча просвічується краплина шершавого мускусу, що відволікає увагу і трохи псує квітково-кремову милоту. А якщо довго вдихати парфуми із зап'ястя, то стають помітними і масні анімалістично-пряно-гіркуваті ознаки.

   Перераховуючи відтінки та спостерігаючи за чергуванням, переходами запашних нюансів, виникло враження пустоти та простоти і з часом  підсилилося. Тут час пригадати улюблену фразу чоловіка: "Не розглядай друзів у мікроскоп" і застосувати її до парфумів, відвести руку від носа і радіти квітково-кремовому шлейфу з фруктовою кислинкою.

   Звичка записувати ольфакторні враження допомагає прослідкувати за розвитком досвіду та за змінами смаків. А часом вдається дізнатися, що певні аромати викликають одні і ті ж реакції. Наприклад, саме так вийшло і з 51 Pour Femme Roja Dove - прочитайте мій минулорічний текст і ви в цьому теж переконаєтеся.

   28.01.2020
   На честь відкриття магазину Roja Dove у торговому центрі Burlington Arcade, який знаходиться між Бонд Стріт та вулицею Пікаділлі, парфумер випустив парну композицію та ароматизовану свічку з цифрами 51 у назві, так як бутик знаходиться у приміщенні під таким номером.

   Дивно, що я втратила активність та спортивний інтерес до вивчення творчості Roja Dove, так як композиція вийшла ще у 2015 році, а у мене виникло бажання познайомитися з нею лише зараз.

   У мене зразок у концентрації парфуми. Отже, 51 Pour Femme Roja Dove.

   Насичений солодкий яскраво-сонячний дует ванілі та іланг-ілангу, присипаний шоколадною пудрою та скроплений кислувато-димним бергамотом.

   Добре помітна присутність бальзамно-пряно-солодко-тягучої кориці.

   Димно-пильна, вершково-солодкувата деревина кашеміру заповнює весь простір навколо та, не зважаючи на мікро намаз, нахабно лізе до рота. Час від часу трапляються такі розчарування і з парфумами улюблених парфумерів. Черговий раз переконуюся, що компонент кашемірове дерево все-таки мені не дуже подобається.

   Але, на щастя, увага переключилася на квіткову кремовість, в якій легко впізналася гарденія. Заставка цієї дивовижної квітки до цього часу у мене на телефоні після повернення з Монако.

   Пухкий мускус та ніжна тілесність. Шоколадно-смолисті пачулі та бензоїн. Напевно, ще щось, та поки що не привертає мою увагу ніякий виразний відтінок.

   Як каже мій чоловік "Не розглядай друзів через мікроскоп!", то якщо не внюхуватися у зап'ястя, а сприймати парфуми, як всі звичайні люди, то огортає дуже приємна гурманська аура, в якій пухнаста апетитна ваніль спокушає та залицяється, квітково-кремова ніжність зачаровує, льодяникова цукерочність веселить.


Немає коментарів:

Дописати коментар