понеділок, 19 квітня 2021 р.

Erawan Parfums Dusita

 

Erawan Parfums Dusita


   Вчора між іншим нанесла краплину Erawan Parfums Dusita і втратила спокій. З першого знайомства я так ще ні разу і не повернулася до нього, а даремно. Не могла дочекатися ранку, щоб "пережити" все з початку, але вже усвідомлено смакувати кожним відтінком.

   Erawan розпочинається гірко-пряно, трав'янисто-соковито, з запахом борошнистої деревини та терпкістю петитгрейну. Камфорно та зелено. Пильно та землисто. З виразним прохолодним голосом трав'янисто-лікарської шавлії.

   Солодкувато-фруктова духмяність сіна та прілого листя. Тепло чи то від шкіри тварини, чи то від щойно утвореного коров'ячого пирога. Але це не бридко,  пахне не погано, а специфічно природно та нагадує гостину у селі.

   Грайлива ментольність поступово змінюється квітковою помадністю та кремовістю на деревному тлі. Ледь вловима солодкість, посмак якої закінчується все ж гірчинкою та солоністю. Вершковість невагома. Саме це особливе ніжне зефірно-карамельно-квіткове звучання так мені вчора сподобалося.

   Вся ця краса Erawan Parfums Dusita закінчується пудровою мшисто-деревною базою та великим бажанням придбати флакон.

   18.09.2018

   Ераван (або Айравамо) - білий трьохголовий слон, на якому сидить бог Індра. За легендою у Еравана було взагалі 33 голови, що символізує 33 небесні сфери, але зображають частіше всього трьохголовим.

   Також Ераван - це назва музею в Таїланді та водоспаду та все на честь легендарного слона, а ще назва парфумерної композиції - Erawan Parfums Dusita.

   Сухий духмяний пильний запах сіна з ледь помітною камфорністю та гірчинкою, а ще запах сухої кори, нагрітої на сонці. Десь далеко - волога землистість.

   Солодкувато-терпка винність змішується з лікарськими нюансами шавлії.

   Бальзамічність та смолистість.

   Солодкувата деревина кедру чергується з запахом мускусу з делікатною анімалістичністю. А якщо довго і уважно прислухатися, то вдається помітити і присутність екскрементів. Зрозуміло, що такі деталі не кидаються "у ніс" і весь сюжет композиції стає зрозумілим лише допитливим поціновувачам.

   Натяк на абстрактну квітковість, але саме так звучать квіти на чоловічій шкірі. Це єдине місце в композиції, коли виникла думка, що взяла чужу річ.

   Здається, з запізненням помітила трав'янисто-деревний, гіркуватий з цитрусовістю петитгрейн, який зазвичай розпочинаю парфумерну історію.

   Erawan Parfums Dusita - теплий, сухий, трохи шершавий деревний фужер. Органічно поєднується з осінньою порою. Як і за іншими композиціями Піссари Умавіджані дуже цікаво спостерігати за розвитком, винаходити пікантні нюанси.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар