неділя, 2 травня 2021 р.

Mischief Roja Dove

 

Mischief Roja Dove

    

   Вчора всі парфумерні поціновувачі діставали аромати з конваліями на честь цієї весняної квітки. Шкода, що таке романтичне свято відзначають лише у Франції. Та завдяки нашому захопленню ми з легкістю долучаємося до цієї атмосфери й за допомогою краплини чудодійної рідини створюємо і собі відповідний настрій.

   У мене все ще є Muguet Guerlain, що подарувала мені колекціонер Людмила, та я його оберігаю, як ексклюзивний зразок. Відповідну атмосферу Дня конвалії створювала за допомогою парфумів Mischief Roja Dove і не лише вчора, а й сьогодні, оскільки щовесни з радістю їх ношу щовесни.

   Хоча час від часу я стверджую, що ніякої конвалії у ароматі Roja Dove не має, все ж іншим разом запах весняних квітів такий виразний, що викликає подив, заплутує всі думки та кокетливо бешкетує. Ось цього разу вийшло саме так. І Mischief пустотливо заходиться від сміху та бринить ніжним голосом Лілії Долини, переливається квітково-зеленими відтінками з терпкістю, з отруйними акцентами та витонченою свіжістю, діамантовим сяянням білосніжних дзвіночків та краплин роси.

    "Пустощі"- чарівні та безтурботні, грайливі та рухливі. Весняні, повітряні, радісні, квіткові, фруктові, а ще гірко-пряно-терпко-зелені від гальбануму на старті, з ознаками товстої шкірки бергамоту та не солодкою льодяниковістю лимонів, з зелено-деревною колючістю та мохнатою мшистістю, з солодкувато-пильно-борошнистим запахом розтрісканої кори.

   Серце Mischief помадно-кремово-фіалкове та солодко-фруктово-персикове, з карамельним візерунком амбри, кришталевою свіжістю та індольністю жасмину.

   До радісного квіткового настрою Mischief Roja Dove додається відмінна стійкість та в'юнкий шлейф, що теж втішає любителя ароматів.

    

   22.05.2020

   Напевно, це на перший погляд всі чують у Mischief Roja Dove звучання конвалій і неодмінно згадують про Diorissimo Christian Dior. І я колись була у тій компанії та тепер таку думку не поділяю. На мій погляд, у парфумах це саме той соковитий та яскравий відтінок зеленого, який буває лише навесні, а ще він у поєднанні з дзвінкою свіжістю, стрімким рухом вітру та кришталевим сяянням. Аромат  мінливий та невловимий. У якийсь момент, можливо, і видає запах конвалій, але у інший вже викликає здивування, що ти могла так подумати.

   Сьогодні Mischief Roja Dove - це весняна пісня нашої Мавки до зустрічі з Лукашем, коли вона радісно та пустотливо бавиться та тішиться, гуляючи лісовими стежками.

   Соковиті бризки бергамоту, гірчинка грейпфруту, мильність шкірки та льодяниковість лимону. Після зеленої замальовки, про яку вже згадувала, вершкова помадність додає м'якості прохолодному звучанню. Ніжний дотик та лагідна усмішка дозволяють наблизитися та помітити чи то переливи кришталю, чи то розібрати слова пісні лісової німфи.

   Чим далі у ліс, тим все більше зелень набуває пряних нюансів, її колір наближається до оливкового відтінку, плавно зливається з сизим мохом та деревиною.

   А потім приємний сюрприз у вигляді ягідно-фруктового десерту для любителів соковитих шматочків персику, покритих невагомими вершками та прикрашеними рожевими пелюстками троянди. Mischief у цей момент нагадав би романтичну картинку у пастельних тонах та аромат фруктів оживає і, здається, я навіть відчуваю їх смак.

   Далі за драматургією композиції Mischief стає карамельно-солоно-солодкуватим із ледь вловимою анімалістичною чуттєвістю та оксамитовим теплом. Можна було б вигадати щось про кохання-зітхання та іншим разом... А горизонт все віддаляється і відкриваються нові фрагменти для захоплення ароматом.

   Кажуть, що Mischief Roja Dove зняли з виробництва. Не біда, коли у колекції є і пляшка парфумів і пляшка парфумованої води.


   2.05.2019
   Кожного разу, коли я беру в руки Mischief Roja Dove, мене щось чи то стримує, чи лякає. Але якщо я не піддамся цьому приступу паніки, то далі наші стосунки з ароматом складаються дуже добре.

   Весела кислинка цитрусів, тонізуючий гірко-зелений грейпфрут та терпкість бергамоту швидко змінюються трав'янистою гіркотою гальбануму. Насичений оливковий колір повільно розріджується, розбавляється льодяниковістю, свіжістю неролі, абстрактною квітковістю, фіалковою помадністю. Поруч з фруктовим ароматом троянди чути абсолютно не привабливий запах поту (мускус?) та маслянисту анімалістичність.   Апетитна фруктовість чергується з кремовою карамельністю.

   Трав'яниста кислинка нагадує листя конвалій і якщо не розбирати парфуми на складові, то в повітрі чути весняний дзвін цих дивних квітів, а на зап'ясті ні однієї ознаки, як не дивно.

   Промайнула камфорність, запах пряної деревини, пряність пачулі і знову масляниста анімалістичність. Чим довше ношу Mischief тим більше помічаю нюансів. А хтось каже, що "Діорісімо"... Не так все просто, коли час від часу носиш аромат, а що вже казати про неуважний затест у магазині.

   Діамантовий блиск, кришталева прохолода та непідступність змінюються на квітково-кремову витонченість, фруктову чарівність. Але не можу сказати, що так легковажно і легко, кокетливо і несерйозно, як на це натякає назва Mischief - Пустощі. Пряно-шипрово-деревний фон - це той сильний характер, який можеш помітити лише після того, як наважишся наблизитися, переступити кордон. "Варто торкнутися їх душі і ти відчуєш всю силу захисної броні з присмаком металу на губах".

   Для Mischief Roja Dove завжди потрібно кілька днів, щоб підібрати слова для його характеристики. І як правило, залишиюся задоволеною, що розтягнула це ароматне дійство.


   16.04.2018

   Димність бергамоту. Соковитий лимон. Свіжість, терпкість, цитрусовий нюанс, квітковість, деревинна гірчинка неролі.

   Солодкість духмяного персика на мускусному фоні, який дуже швидко вийшов на перший план. Мускус якийсь дивний. То я його чую гірко-сірим, то в мить він обертається весняною конвалією. Сказати, що це явні дзвіночки чи зелене лится не можу, швидше якесь марево.

   Це єдине місце, яке здається не комфортним. І ніби почувши мої думки Mischief почав змінюватися. То фруктова кислинка, то анімалістична маслянистість, то знову свіжість цитрусів, то кремовість фіалки.

   Прохолода змінюється інколи теплом. Аромат дзвінкий, прозорий, крижаний, з діамантовим сяйвом, а через мить знову маслянисте тепло (амбри?), що трохи збиває з пантелику.

   Трав*яниста гірчинка гальбануму мені здається дещо синтетичною, приглушеною, сіро-оливковою. І навіть якось ніяково від цього і так не подібно на звичайне захоплене сприйняття ароматів Roja Dove. Але на початку, з часом все налагодиться і цей гіркий трав*янистий відтінок проявить себе у повній силі.

   І дивно, чому такий невиразний аромат жасмину? Я відчуваю його приближення і вже у відчутті насолоди від його п*янкого звучання, а він розчиняється в холодному повітрі і зникає.

   Це все чути, якщо слухати безпосередньо зі шкіри. А якщо спостерігати за шлейфом - то відбуваються якісь метаморфози - здається зовсім інша композиція: ніжно-м*яко-квітково-фруктова, перламутрова, тепла, то пухнаста, як хмаринка, то невагома, як збиті вершки. Чути навіть аромат троянди. Навіть - тому що на шкірі не було ні одного натяку.

   Запах персика набуває сили та густоти. Це вже солодко-медовий нектар, який хочеться випити. Сьогодні Mischief - це історія про духмяні персики, і хто б там щось не говорив про Diorissimo Christian Dior. І навіть на другий день цей запах чітко чути і він пробуджує апетит, та подумки починаєш порівнювати з іншими композиціями, де є цей запашний фрукт.

   У Mischief Roja Dove є якась таємниця, якась заплутана гра. То він здається таким холодним, незрозумілим, непідступним, дещо синтетичним, то перетворюється на павича з розпущеним хвостом. Чи то перетворення лялечки в дивовижного метелика. Здається "полювання на метеликів" продовжуються.

   Ще потрібно згадати про наявність карамельно-солоно-димної амбри, про землистість, деревину, мшистість. Ці відтінки роблять композицію не просто квітково-фруктовою, ускладнюють її, розрізноманітнюють.

   Mischief Roja Dove - вишукана безтурботність.


Немає коментарів:

Дописати коментар