неділя, 2 травня 2021 р.

Muguet Guerlain

 

Muguet Guerlain



   9.04.2019
   Одним із символів весни є витончений, свіжий, ніжний, прохолодний аромат конвалій, який не можливо сплутати з іншими. З латині Ліліум Конваліум перекладається як Лілія Долини. Дрібні мініатюрні бутончики нагадують перлини. На фоні насиченого зеленого листя їх колір набуває ще більшої білосніжності. Кажуть, що існують квіти блідого рожевого кольору. Я дуже люблю поєднання білого та зеленого!

   Майже у кожного народу є своя історія, яка розповідає про появу конвалій. У старих казках Європи розповідають, що Лілію Долини вирощують ельфи і полірують бутони мереживом місячного світла. В іншому варіанті кажуть, що гноми використовують їх у якості ліхтарів.

   З часів Карла IX Валуа у Франції з'явився звичай дарувати придворним дамам маленькі букетики, які символізують освідчення в коханні. З того часу 1 травня святкують День конвалій.

   У цих мініатюрних бутончиках-перлинках така мала кількість ефірної олії, що не можливо отримати натуральний продукт. Та парфумери вигадали як вирішити цю проблему. Одні використовують синтетичні замінники, інші змішують різні компоненти. Наприклад, якщо сильно розвести у базовій олії іланг-іланг та жасмин або троянду та флердоранж, то можна отримати подібний запах квітів конвалій.

   Перші парфуми з ароматом конвалії випустив Франсуа Коті - Muguet des Bois. На жаль, я не знайома з композицією і мрію про неї. Серед великої кількості ароматів можу виділити Lily of the Valley Penhaligon's і впевнено сказати, з задоволенням носила б.

   Величезний інтерес викликає Muguet Guerlain, автором якого є Жак Герлен і вийшов він у далекому 1908 році. До 1960 років парфуми випускалися у різних флаконах: Carre flacon, Fleuri flacon, the quadrilobe flacon, the Louis XVI flacon, the Amphore, the parapluie flacon and later in the bee bottle.

   У 1998 році вийшла переформульована версія Muguet Guerlain у обмеженому виданні у Fleuri флаконі. От саме із таким варіантом, але 1999 року, я і познайомилася завдяки щедрій пропозиції Людмили.

   Крім 2000 року Muguet Guerlain випускають щороку у пляшках різного дизайну (кажуть, що рідина не змінюється) і продають у бутику Герлен всього кілька днів.

Колаж із сайту https://www.monsieurguerlain.com/

 

   Мій зразок Ковалії розпочинається терпкістю бергамоту, гірчинкою деревини, соковитою солодкуватою зеленню, з ледь відчутною липкістю. Всі ознаки присутні: і свіжість, і ніжність, і прохолода.

   Весна у розпалі, коли цвіте жасмин. Від ніжних білосніжних квітів пахне то прохолодно романтично, то індольно, але язик не повертається сказати, що противно, бо в цьому гнилісному звучанні приховано стільки своєрідної чарівності.

   Апетитна фруктово-помадна троянда. Металевий присмак та мускус.

   На відстані витягнутої руки чути аромат конвалії на тлі зеленого листя. А підношу зап'ястя до носу, як дзвіночки ховаються за солодким ароматом троянди.

   Ось так Jean-Paul Guerlain поєднав аромати жасмину та троянди, щоб відтворити ніжну Лілію Долини. 

 

   20.05.2020
   Після побаченої цієї весни галявини з пролісками з'явилася палка мрія натрапити на галявину з конваліями. Одного разу ми з чоловіком навіть навмисне відправилися на пошуки весняних квітів. І як це часто буває, тільки я залишила цю думку, і диво сталося та ще й не раз. Конвалії квітли скрізь де б ми не зупинялися. І я тішилася, як дитина, а учасники нашої компанії раділи, дивлячись на мене.

   Чесно признаюся, що не змогла не зірвати пару гілочок, не зважаючи на заборону. Втішало, що такого бажання не було більше ні у кого. І ось вже кілька днів свіжо-квітково-зелений аромат квітів радує мій ніс, а тендітні перлинки приносять неабияке естетичне задоволення. І найголовніше - все ж таки мрії здійснюються!!!

   Я не є шанувальником конвалії у парфумерії, але на честь такої події з великим задоволенням дістала Muguet Guerlain 1999 року, який мені подарувала фея Людмила.

   Із пляшечки пахне лісовими конваліями - романтично-весняно, чисто-свіжо, ніжно-потужно.

   Трав'яниста кислинка, гірчинка, терпкість доповнюються ледь вловимою солодкуватістю та соковитістю бергамоту, шкірка якого має характерну і маслянистість, і мильність.

   Терпкувато-мускусний запах зеленого листя, а на його тлі замість очікуваного аромату білих перлинок ніжна помадність чи то бузку, чи інших квітів.

   Мускус нагадує пухнасті хмаринки, за якими не менш цікаво спостерігати. І за останні два місяці назбиралася величезна колекція світлин на цю тему.

Хмари та річка Горинь

   Muguet поступово стає прозоро-зеленим і має особливість, як і запах конвалії, ніжний та тендітний аромат звучить довго та час від часу дає про себе знати.

   Але найцінніше у Muguet Guerlain - це шлейф. Ось він достовірно передає звучання квітів. Інколи я заплутуюсь в думках і вже не розумію чи то описую парфуми, чи запах букету, який нагадує про недільну подорож.

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар