понеділок, 10 травня 2021 р.

Bas de Soie Serge Lutens

 

Bas de Soie Serge Lutens


   Традиційні ірисові та трояндові марафони вже не викликають такого запального азарту, як це було кілька років тому, хоча інтерес до квітів та любов лише підсилюються. Але ж є потреба наявну методичність до чогось застосувати. Здається, наступним етапом буде серія гіацинтових та фіалкових парфумів. І перших, і других у мене зібралася симпатична компанія. Часто-густо у композиціях ці весняні квіти присутні разом. Наприклад, як це у Bas de Soie Serge Lutens.

   Солодко-гірке борошнисте звучання гіацинтів з ледь помітним металевим присмаком на вологому зелено-трав'янистому тлі гальбануму. Соковиті стебла, які мають гарний вигляд у прозорій скляній вазі, пахнуть надихаюче весняно.

   Початкова борошнистість змінюється густою помадністю фіалки та сяючою мармеладністю троянди, а згодом Bas de Soie стане кремовим.

   Також помітні медова чи, точніше, нектарна липкість. "Шовкові Панчохи", як і має бути, тілесно-делікатно-інтимні та часом все ж проявляється пікантно-пряна анімалістичність.

   Дзвінкість змінюється теплом, кришталева прозорість набуває тягучої щільності.

   Bas de Soie Serge Lutens - витончений та граційний весняний аромат з пронизливою ніжністю та поетичністю. Він здатний розбентежити і у мить заспокоїти, викликати хвилюючі спогади та надихнути на нові мрії. Він чудовий!!!

 

   10.03.2020
   
   Зелена гірчинка, трав'яниста кислинка, соковитість зрізаного стебла та солодкуватість - це запах рожевого гіацинту, який розквів у мене на підвіконні, а ще саме такий старт Bas de Soie Serge Lutens.

   Дзвінкий кришталевий аромат, радісно-квітковий, життєстверджуєче-весняний та надихаючий.

   Вершковість на тлі зеленого повільно запудрюється. І я вловлюю ознаки Chanel 19. Справа, напевно, в терпко-гіркому голосі гальбануму.

   Делікатна липкість чергується зеленою бадьорістю. Мариться білосніжна лілія. Дивно, бо я з нетерпінням очікую запаху ірису. Хоча, якщо чесно, дістала Bas de Soie все ж таки із-за гіацинтів. Я так колись мріяла про ці "квіти дощу", а тепер вони на очах розпускають свої закручені пелюстки і не можу відірватися від споглядання та обнюхування.

   М'який невагомий солодкуватий мускус. Майже непомітний, ледь вловимий, але його прозорість має сяяння, що і видає присутність.

   А ось і ірис! Тихий, витончений солодкувато-трав'янистий, кремово-борошнистий запах. Ніби здогадується ірис про мій гіацинтовий ранок і делікатно не привертає до себе уваги, дозволяє довгоочікуваній красі вийти на перший план.

   Солодкувато-липкий пилок, ледь вловима індольність, приглушена зелень, а в шлейфі поетична витонченість все ж ірису. А на підвіконні з прискореною швидкістю з'являються все нові квіти рожевого та фіолетового гіацинтів. Фіолетовий майже не пахне, а рожевий має запах, як старт у Bas de Soie Serge Lutens.

    20.03.2019
   Суворий зелений гальбанум з терпкістю та солодкуватою маслянистістю. Вологий, прохолодний запах гіацинтів, із-за яких я і придбала Bas de Soie Serge Lutens. Але сьогодні, ніби за моїм бажанням, ця композиція більше ірисова, а можливо, я цього просто дуже хочу.

   Коли вдихаю запах живих ірисів, завжди чую болотно-індольний відтінок. Так ось, у Bas de Soie Serge Lutens я теж помічаю ці ознаки. Здається, ще вдох і витончені квіти з такою інтелігентною характеристикою стануть спокусливими, еротичними. Чи все ж це вплив гіацинтів?

   Фруктово-мармеладні обертони, солодко-терпка медовість, помадність і борошнистість.

   То яскрава квітковість - холодна, кришталева, дзвінка, з гордовитим характером, то волога відчуджена зелень, в якій заховалися суцвіття від весняного прохолодного дощу, то приступ ніжності та романтичності, то аромат викликає хвилювання та чуттєвість, то лякає різкістю та металевістю, то звучить чітко ритмічно, то мелодійно-розмито.

   Ірис, крім гіркувато-трав'янистих ознак, має знайомий характерний відтінок моркви, інколи солодкувато-кремовий, то помадний, то пудровий, то сухий борошнистий до першіння, то знову болотно-землистий.

   Крім дуету ірис-гіацинт, як не дивно, я чітко "почула" індольний жасмин, мармеладну троянду, білосніжні дзвіночки конвалії в зеленому листі та абрикосовий присмак османтусу. Весняні галюцинації чи ароматні привиди?

   28.10.2018
   Не зважаючи на внутрішні заперечення, я сьогодні у Bas de Soie Serge Lutens. Аромат з дороги не відстоявся. Я отримала лише вчора флакон, який розшукувала дуже довго. І ось моя колекція СЛ поповнилася вишуканою красою.

   Ірисово-гіацинтовий аромат - це про весну та ніжність. Час оксамитової холодної осені вимагає чогось теплого, зігріваючого, а не кришталевого, тендітного. Я відкрила флакон, вдихнула гірко-трав'янистий запах і закрила, щоб дістати у слушний момент. На подушечках пальців лишилася та квіткова ніжність та аромат невагомої пудри і ще щось хвилююче і багатообіцяюче, що не було сил сперечатися з бажанням відразу ж нанести.

   Зелена гірчинка гіацинту, борошнистість ірису, сувора трав'янистість гальбануму - все так майстерно змішано, що хочеться затамувати подих, не заважати.

   Солодкувата липкість соку, який з'являється на місці злому стебла. Запах ірису постійно змінюється. Його оксамитові пелюстки пахнуть то солодко-терпко-гірко, то тим морковним нюансом, який мені колись не подобався, то землисто і волого.

   Солодкість така ж, як і гірчинка, мінлива. То невагома і пухнаста, як пір'їнка, то тягуча лікерна, то апетитна гурманська, то соковита фруктова, ще - мармеладно-трояндова.

   Взагалі, всі ці описи - це не про Bas de Soie Serge Lutens. Аромат потрібно не лише сприймати носом, а більше відчувати. Якщо вдасться потрапити на хвилю чар маестро, то отримаєш ольфакторний шок від дивовижної витонченої краси.

   Недавно одна знайома психолог опублікувала текст про людей, які тонко все відчувають. Ось Bas de Soie це саме про таку особистість.

   Я з нетерпінням чекаю наступного разу, коли дістану Bas de Soie. Хочу проникнутися ароматом кожною клітинкою. Хочу помітити найменші нюанси.

Немає коментарів:

Дописати коментар