понеділок, 24 травня 2021 р.

Guerlinade Guerlain

 

Guerlinade Guerlain


   "Герлінад - це основа неоднозначного та глибокого мистецтва Guerlain, який неухильно йде по тонкій лінії..."(с) Герлінад - це ДНК Герлен, яке передається із покоління у покоління парфумерів компанії. Кажуть, цей фірмовий акорд з'явився ще до появи у 1889 році Jicky, хоча офіційна версія, що саме Еме Герлен першим поєднав певні компоненти, у особливій послідовності та дозуванні, а Жак Герлен вигадав назву для цього поєднання. Хоча до сьогодні формула герлінаду це велика таємниця, та все ж навіть ми, звичайні поціновувачі ароматів, знаємо, що до його складу входять бергамот, троянда, жасмин, ірис, боби тонка, смоли, анімалістичні речовини та ваніль.

   Ця суміш не просто гарно пахне, але й викликає емоційно-чуттєве задоволення, що є найвищим критерієм оцінки парфумів. Кожен з парфумерів бренду вносив свої вподобання в акорд та підсилював певний відтінок.

   Оскільки акорд отримав визнання сам по сабі, Жаку Герлену здалося очевидним використати цю назву для парфумів. Так у 1921 (1924?) з'явилася композиція Guerlinade Guerlain, а у 1998 році з нагоди 170 річчю Дому Жан Поль Герлен створив свій варіант Guerlinade.

Кришталевий флакон Baccarat, модель "Lyre"

   Навіть не знаю чому я більше тішуся: ніжно-квітковому аромату чи розкішному флакону. Це подвійна радість колекціонера, коли на поличці з'являється лімітоване видання, аромат якого надихає. Флакон виконано за зразком бронзової карафи для вина, яку Жак Поль Герлен привіз із першої поїздки до Тибету. Коробка із малюнками, які показують різні епохи компанії та іменами парфумерів.

   З нагоди мого ароматного дня, присвяченого Guerlinade Guerlain, я навіть розшукала букет бузку, який заповнив своїм витонченим і ніжним, а одночасно таким потужним ароматом всю оселю.

   Кислинка соковитого та димного бергамоту та льодяниково-фруктова солодкість лимону бадьоро розпочинають ароматну історію. Свіжість ранку та чистота думок, кришталева дзвінкість та сяйво сонячних променів - таким я сприймаю Guerlinade вже сьогодні. Багато років тому залишилася байдужою від зразка.

   Далі нектарний пилок та духмяна медовість липи. З далеку доноситься фруктово-індольний голос жасмину. Як не дивно, чую цукерний іланг-іланг.

   Краплини аромату зігріваються на шкірі і випромінюють квітковість з терпкістю, солодкістю, льодяниковістю, сиропністю, тихою гірчинкою, прозорою пряністю та зеленим нюансом. Нагадують про дощ, і сонце, і веселку. Навіть бджоли та за компанію Анжеліну Джолі у ролику для National Geographic.

   Масна деревина сандалу та терпко-гіркий мускус змішуються з тягучою карамельністю і Guerlinade стає густим і щільним. Кришталева прохолода змінюється м'яким теплом.

   Кремово-вершкові тонка боби та зефірно-помадні троянди. Гірко-солодкувата масна ваніль додає гурманських ознак.

   А бузок? Так, і фіолетові квіточки, але не просто у вазі, а у келиху шампанського, яке піниться та колеться своїми лопаючими бульбашками і переливається перламутровим блиском. Голова паморочиться чи то від запаху бузку, чи то від алкоголю...

   Guerlinade звучить інтимно. Після голосних ароматів на його тональність потрібно налаштуватися, але коли це вдасться, відчуття ольфакторного щастя гарантовано.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар