понеділок, 3 січня 2022 р.

Rose & Cuir Frederic Malle

 

Rose & Cuir Frederic Malle


   18.02.2020
    З самого ранку я подивилася як вирощують та збирають турецьку троянду у м. Іспарта. Перебуваючи під враженням цього захоплюючого видовища, почула запах троянди. "Яка ж сила уяви!" - вирішила я. Але запах був сильним та реальним. За мить вже знайшла джерело розповсюдження трояндового аромату. Це мило Ma Rose Fragonard, про яке вже розповідала, періодично заповнює всю квартиру квітковим флером.

   Не змогла дістати парфуми не з трояндою. Тому Rose & Cuir Frederic Malle.

   Кисла герань в пряно-камфорній хмарині перцю.

   Мильна смородина та димний запах гіркої шкіри.

   Стримана солодка помадність троянди та фруктова свіжість на деревному тлі.

   Далі - чергування ароматів шкіри та троянди, але так дивне та захjплююче! Чи то акварельне, чи фантазійне, чи футуристичне... Одночасно і приваблює, і лякає, і відштовхує. А потім знову виникає бажання повернутися і вловити аромат та присмак гіркоти на губах.

   Солодка ваніль, зелене соковите листя, кислий розсіл, димна деревина, зацукрена скоринка. Як у калейдоскопі змінюються візерунки, так запашні відтінки створюють новий орнамент.

   Прозоро та повітряно, прохолодно та відчужено. А потім конкретно, голосно та наполегливо.

   Запах шкіри димний, гірко-пряний, чіткий та виразний у мить стає абстрактним, далі розмитим і взагалі зникає, залишаючи лише згадку чи то післясмак.

   Прохолодна волога кисло-терпка зелень забарвлює весь світ у свої сіро-трав'янисті відтінки і на цьому тлі повільно розпочинається дійство.

   Кислинка перетворюється на пряну деревину, яка у свою чергу на солодкувату борошнистість. Та загустає, запомаднюється. Ще мить - і вже виразна троянді. Чи абстрактна?

   Багато запитань і ще більше варіантів відповідей. І щоразу з новим забарвленням та враженням. Неймовірно поетично. Врізається у пам'ять та довго примушує згадувати.

 
   29.10.2019

     Я не буду якийсь час читати відгуки про Rose & Cuir Frederic Malle поки не складу своє враження. Хоча вже і так знаю, що нова композиція 2019 року Jean-Claude Ellena викликала не аби який інтерес та захоплення.

   Мені аромат розкривається димним, терпким запахом шкіри, який поступово розбавляється сирою зеленню абсолютно не насиченого кольору, а ще за мить пряністю також відсирілого перцю і ще чимось вершково-деревним, одночасно знайомим і ні.

   На деревному тлі з'являється кисла герань, яка поступово виділяє свою характерну гірчинку та показує гонор і зухвалість.

   Незабаром помічаю і солодкість та помадність троянди, що піднімає настрій і налаштовує на певний лад. Та не все так просто. Ці приємні квіткові моменти в мить ховаються між шкіряними звуками, чим викликають несподівану інтригу.

   Далі я починаю фантазувати і, здається, галюціонувати. Чітко чую гірко-терпко-сиру зелень гіацинтів.

   Знову терпка пряна димність шкіри. Ледь вловима землистість ветиверу і липкувата солодкість деревини кедру.

   Містично-похмуро, трохи лячно і в той же час привабливо.

   Запах шкіри здається то холодно-вологим, то з присмаком металу, то знову з зеленою терпкістю. І чим далі, ти більше розумію, що вловимі ознаки троянди я більше не почую. І тільки починаю втрачати інтерес до композиції, як нова хвиля інтриги пробуджує черговий оберт цікавості.

   В повітрі вловлюю вершкову помадність з гурманським натяком, який віддалено нагадує вишуканий десерт вінтажних L’Heure Bleue Guerlain. Звичайно, це образне порівняння! Ще краплина фруктовості і трав'янистості.

   Подобається у шлейфі знаходити ознаки болгарської троянди і тоді Rose & Cuir асоціюється в зелено-малиновій гамі, а не в сіро-чорній палітрі, як на зап'ясті.

   Rose & Cuir - строгий, стриманий, відсторонений аромат. Напевно, занадто легкий для любителів шкіри у парфумерії, але разом з тим не такий вже і трояндовий для шанувальників королеви квітів. Але все ж таки інтригуючий та цікавий. Осінній за настроєм і місцями нагадує Прагу у прохолодному серпанку. Не емоційний, не брутальний і без ознак романтики. Все ніяк не могла зрозуміти чи потрібна мені така композиція. І тільки починала схилятися до думки, що ні, як виникало нове бажання знову її вдихнути. І цей манкий шлейф все ж таки не дає спокою! Є в ньому щось заворожуюче та містичне, що не відпускає.

   Гірко-терпка помадна шкіра - думала я, що це кінцева моя характеристика Rose & Cuir Frederic Malle. Ні, все ж таки трояндова шкіра з гірчинкою герані та терпкістю холодної зелені. А ще через якийсь час я вже "бачила" букет троянд з ніжним реалістичним запахом на тлі шкіри з тихо маслянистою анімалістичністю. Дивовижне перетворення і прекрасне, несподіване і заворожуюче.

   Так, Rose & Cuir Frederic Malle - це 100% Троянда і Шкіра! І 100% дивовижний і улюблений Frederic Malle!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар