середа, 12 січня 2022 р.

Oscar de la Renta Esprit d ́Oscar solid perfume ring

 

Oscar de la Renta Esprit d ́Oscar solid perfume ring


     22.03.2020
    Тверді парфуми (сухі парфуми або помада) - це густа, воскоподібна, тверда речовина, яка складається з базових та духмяних олій, які закріплюють воском. Інколи в речовину додають сухі квіти, трави, спеції чи шиммер.

   Виробляють тверді парфуми невелика кількість брендів, тому такий продукт є менш поширеним серед шанувальників.

   Для фасування використовують мініатюрну тару під аромати. Духмяну речовину розміщують часто у ювелірні вироби: в персні, кулони, сережки, брошки. Два задоволення в одному!

   Дуже зручно такі парфуми носити у сумці, так як займають мало місця, рідина не збовтується та не виллється випадково, а флакон не розіб'ється.

   Тверді парфуми можуть зберігатися значно довше спиртових, не псуються, не випаровуються.

   Наносити тверді парфуми можна так само, як і спиртові чи масляні, на зап'ястя, згини ліктів, під коліна, на ключиці. Рекомендують невелику кількість наносити на кінчики волосся, як догляд. Одяг пахніти не можна, бо залишаться жирні плями.

   Можна ароматизувати парфумами шафу чи покласти в аромалампу.

   Як свідчать відкриття археологів, вперше твердими парфумами користувалися жерці Стародавнього Сходу. Ароматні композиції були обов'язковим атрибутом релігійних обрядів. Представники знаті Стародавнього Єгипту та Месопотамії шкіру умащали благовонними мастилами (в сухому і жаркому кліматі це не тільки надавало тілу приємний запах, а й охороняло шкіру від зневоднення). На зображеннях голови знатних єгиптян дуже часто увінчані невеликими білуватими конусами, зробленими, ймовірно, з воску чи твердого жиру, змішаного з пахощами. Протягом свята або бенкету конус поступово танув, надаючи волоссю свого власника вишуканий аромат. Пишуть, що такі ароматичні суміші із жиру, воску та спецій знаходили у гробницях фараонів і вони збереглися до наших днів у хорошому стані. Саме у Єгипті, були створені перші відомі парфуми — «кіфі» (що в пекладі означає пахощі). Вони виготовлялись у формі невеликих твердих кульок (духів-саше) брунатного кольору і складались із меду, шафрану, мира, винограду, вина, ялівцю, татар-зілля та інших компонентів. Зображень не знайшла, на жаль.

   Естафету виготовлення таких пахощів перейняли араби. Греки та римляни закуповували пахощі і косметику у арабів, які доставляли її з Індії, Цейлону, Індонезії та Китаю. Грецькі дівчата також підв'язували мішечки з екстрактом жасмину (він був виготовлений на основі козячого жиру) до волосся з внутрішньої сторони. Коли сонце починало пригрівати, жир танув і стікав по шиї та спині жінок, розповсюджуючи навколо них сильний запах жасмину.

   Хоча у середньовіччі вже навчилися виготовляти парфуми на основі спирту, все ж тверді пахощі користувалися популярністю. Наприклад, були поширені помандери - ємність, в яку поміщали пахучі речовини. Помандер виготовлявся зазвичай у вигляді яблука, тому і отримав назву, яка у перекладі означає «амброве яблуко». Конструктивно помандер складався з футляра, у якому власне і розміщували ароматну кульку. Згодом зовнішній круглий футляр стали виготовляти у вигляді рухомих пелюсток, чотири або шість, які при розкритті нагадували квітку. Кожна пелюстка містила певний різновид пахощів. Помандери наповнювали в основному мускусом, амброю, цибетом, корицею, пахучими травами. Помандер вважався дієвим засобом боротьби із заразою. Було б добре мати таку прикрасу сьогодні, щоб захищатися від коронавірусу.

   Протягом багатьох років головним постачальником твердих парфумів були арабські країни. Араби досягли майстерності і у виготовленні твердої парфумерії, використовуючи все нові компоненти, есенції та олії.

   Я пам'ятаю тверді парфуми з дитинства. У мами були такі зразки у формі помади. Сьогодні ж я зацікавилася твердими пахощами, бо поповнила свою колекцію перснем, який має форму квітки, з ароматом Oscar de la Renta Esprit d ́Oscar.

   Ванільно-кремово-вершкове тихе ніжне звучання, в якому можна розглядіти ознаки геліотропу. Ці тверді парфуми сподобаються тим, хто не любить голосних ароматів чи довгого шлейфу. Гарний варіант для побачення. Не даремно, такі парфуми називають "інтимними".

   Повільно аромат набуває сили і з'являється запах випічки чи вершкового десерту, але все ж відірватися від шкіри він не здатний. Не помітила і особливих змін, аромат без улюбеної мінливості протягом не довгого часу (до 4-5 годин).

   Приємно цю пахучу речовину наносити на шкіру, легко розтираючи пальцем. Esprit d ́Oscar має дрібні сяючі частинки шимеру, які поступово зникають.

   Як і ці парфуми Oscar de la Renta, так і інші в будь-якому іншому витонченому футлярі, будуть хорошим подарунком. Навіть якщо не сподобається сам аромат, то така прикраса нікого не залишить байдужим. Так і хочеться дістати перстень, щоб розглядати як скло не лише сяє на сонці, а ще й пахнить.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар