неділя, 2 січня 2022 р.

Rose de Taif Perris Monte Carlo

 

Rose de Taif Perris Monte Carlo


   22.09.2019

    Знову Perris Monte Carlo. Повільно пазли складуються у загальну картину, але ще далеко до формування якогось чіткого враження про бренд.

   Rose de Taif - аромат, присвячений Таїфській троянді, придбала у період літнього тематичного квіткового марафону. А це ще один пазлик у колекцію трояндових ароматів.

   Є легенда, що на створення композиції вплинула подорож власника компанії Gian Luca Perris по Саудівській Аравії. Активно допомагав у роботі (та чи не виконував основні завдання?) парфумер-красунчик Luca Maffei, до шанувальниць якого я не відношуся, хоча дуже поважаю. Але ця особиста інформація не має абсолютно ніякого значення. Головне - аромат Rose de Taif. 

   Таїфська троянда - різновид Дамаської троянди, яку понад 300 років вирощуюсь у долині Казанлик у Болгарії та Іспарту у Туреччині. Ніхто не знає як у Таїфі з'явилася троянда. Через схожість з болгарською трояндою припускають, що Таїфську троянду завезли турки з Балкан, коли окупували територію у XIV столітті.

   Кажуть, що квіти троянди Таїф мають ще більш інтенсивний запах, ніж у Дамаської троянди.

  Із флакону Rose de Taif пахне трояндами із дитинства, що росли у квітнику  бабусі, і варенням, яке варила мама із тих троянд. Малиново-ягідно-фруктово із ніжністю квітів шипшини.

   На шкірі - терпкість мускусу та зеленкувате тло, кисло-гіркий запах герані та прозора пряність. Свіжість, прохолода, похмурість.З часом мускус стає мильним та "чистим". Ледь вловима анімалістична маслянистість.

   Як на мене, то є всі ознаки болгарської троянди, аромат якої розчиняється у все тому ж мускусу.

   Та з часом аромат стає ніжнішим, похмурість розсіюється, терпкість зникає, прохолода змінюється теплом і чітко вимальовуються атласні рожеві пелюстки троянди з фруктово-винним, трохи мильним запахом. Ще згодом з'являється солодкувата ванільність. І я повільно закохуюсь у Rose de Taif Perris Monte Carlo.

   Троянда Таїф набуває смачної ягідності, помадної кремовості, яку і очікувала з самого початку А ось в шлейфі ці ознаки помітні відразу. Спостерігати за довгим ароматним "хвостом" одне із улюблених занять , напевно, будь кого, у кого не болить голова від ароматів.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар