понеділок, 3 січня 2022 р.

Rouge Hermes Hermès

 

Rouge Hermes Hermès


   Щоб отримати повноцінну історію, необхідна наявність всіх учасників, а я цим фактом не можу похвалитися. Тому моя розповідь не буде нести інформативний та пізнавальний характер, а лише фрагмент або ж стане стартом для майбутньої. Та я ще не визначилася чи захочу розмотувати клубок та розшукувати всі деталі чи вдасться задовільнитися "середнім ланцюгом" для загального розвитку.

   Отже, у 1984 році у Hermès виходить квітковий шипр Parfum d'Hermes, який колекціонери вінтажних парфумів дуже хвалять та вивчають у компанії шкіряних ароматів. Авторами композиції є Аніко Камей та Раймонд Шайлан.

   У 2000 році випустили переінтерпретацію з новою формулою та іншою назвою - Rouge Hermes, а у 2002 році - полегшену версію Rouge Hermes Eau Delicate. Парфумером двох інших ароматів є та ж Аніко Камей, а автором всіх трьох, ніби різних флаконів, та помітити спільні ознаки яких дуже легко, є Jacques Llorente.

   На перший погляд. Rouge Hermes - це щільний пильний запах пудри. Гіркувата борошнистість чергується з солодкуватою помадністю. Виразні масні ознаки карамельної амбри та радісна льодяниковість іланг-ілангу.

   Та при більш уважному знайомстві помічаю вже бальзамну шоколадність, лікерну тягучість, пряність, гнилий нюанс та анімалістичний натяк. А далі все ж знову про пудру та помаду...

   Промайнуло щось знайоме. Здавалося, ще мить і я впізнаю та увага швидко зосередилася на трояндовому букеті, який складається не з одного сорту квітів. Частина з них, ті, що бордового кольору, пахнуть помадою, інші - рожеві - мають фруктовий запах. Якось вловила малинові ноти, то помітила ознаки жуйки.

   Здалося? Ні, таки запахло Chamade, а іншим разом примарилася Samsara. Та не коректно буде проводити порівняння, хоча я таки не втрималась...

   Потім буде ще солодкість ванілі, особливо у шлейфі. А закінчується вершково-деревним звучанням, але без обіцяної шипровості.

   Дивно, що концентрація туалетної води має таку насиченість та силу парфумів. Досить одного намазу, щоб отримати багатогранне звучання, яке викликає стійкі асоціації саме з червоним кольором. Можливо, густий запах помади так впливає? Чи то ті бордові троянди? Чи навіювання відбувається як тільки у руки потрапляє пляшка насиченого кольору крові? 

   Енергія червоного підсилюється золотом ковпачка та назви, а саме слово Rouge звучить переконливо та має наказову форму.

Рекламний постер 2000 року. Фото з відкритих джерел.

   З самого початку я здивувалася, що Rouge Hermes Hermès 2000 року випуску. Чомусь здалося, що композиція значно поважнішого віку. Та чим більше наближалася до бази, то ставало все простіше і не те щоб виникло розчарування, але й не вистачило підстав для захоплення та захвату.

   Куди ж поставити цю пляшку Rouge Hermes? Якщо не брати до уваги кілька флаконів Hermès, то найперше рішення - до помадно-пудрових композицій. Неодмінно потрібно не забути, коли буде настрій на трояндові аромати. Ну, і фотосесія червоних флаконів матиме продовження.

   Та чи буде продовження цієї історії покаже час. Раптом, у когось є краплини Parfum d'Hermes та Rouge Hermes Eau Delicate, запропонуйте, будь ласка, а я з задоволенням виділю вам Rouge Hermes.

1984 рік

 

2002 рік

 

Немає коментарів:

Дописати коментар