четвер, 6 січня 2022 р.

Sinan Jean-Marc Sinan

 

Sinan Jean-Marc Sinan


   Ще один зразок Sinan Jean-Marc Sinan потрапив мені до рук завдяки колекціонеру вінтажними парфумами. Пам'ятаючи своє захоплення ароматом, я дуже зраділа раритету та ще одній запашній можливості.

   Соковито-зелено-різкий старт. Димно-бергамотний, пряно-коріандровий та з металічними альдегідами.

   Розсіювальна камфорність змінюється кремово-солодкуватою помадністю троянди, доповнюється цукерним іланг-ілангом та гіркотою герані. А я пам'ятаю добре з першого знайомства аромат гіацинтів, ірисів та конвалій...

   Здається, що букет ще не розкрив всі свої принади, як чути прілий, пильний та підвальний запах пачулі, вологу терпку землистість моху та солодку смолистість ладану.

   Sinan Jean-Marc Sinan такий глибокий, що нагадує безодню. Безперервна мінливість та контрастність різкості та ніжності зацікавлюють та підтримують інтерес протягом всього розкриття. Та цього разу помітила особливу пронизливість та якусь нервозність у звучанні, на що намагалася не зважати.

   Щоразу, наносячи Sinan Jean-Marc Sinan, пригадую Mon Parfum Paloma Picasso. Вони дуже подібні за силою емоцій та чуттєвості. Із сучасних композицій замінити можна Risque Roja Dove та Eau du Soir Sisley.

   Моє враження про edt Sinan не містить нічого ексклюзивного, адже знаю багатьох поціновувачів ароматів, які володіють повноцінними флаконами. Вибір аромату здався дивним і я пошкодувала, що не дістала заплановану "Різдвяну Ніч" Карон. Та можу похвалитися рідкісним матеріалом про долю кутюр'є. Знайомство з неординарною долею художника та його пошуком та знаходженням Бога - найкраща цьогорічна Різдвяна історія.

   Народився Жан-Марк Сінан 11 листопада 1951 року на землі Шам, країні походження всіх пророків.

   У юнацькому віці був і у компанії хіпі у Лондоні, і медитував у пустелі на півдні Алжиру, і працював шахтарем у Франції, а потім стажувався у Марка Боана у домі Крістіана Діора. Яке ж різноманітне життя чи не так?

   Вже через рік Жан-Марк залишив метушню високої моди та став безхатьком у Парижі та, не зважаючи на обставини, подав заявку на придбання майстерні, що належала Жаку Бокабзі в Орні.

   Вже через рік у 1981 році після кількох публікацій про дизайнера у пресі Jean-Marc Sinan стає наймолодшим кутюр'є у Парижі.

   У 1981-1990 роках Холдингова компанія Jean-Marc Sinan контролює 70 дочірніх компаній по всьому світу (швейні вироби та аксесуари), а її аромати підіймаються на шосте місце в США та інших країнах з робочою силою 1800 людей, децентралізованою та виробничим підрозділом в Орні.

   У 1990 році відбувається знову непередбачуване: Сінан купує всі свої продукти за кордоном та знищує їх бульдозером у Шартрі. "Навіть якщо це руйнування коштує йому всіх заощаджень, він відчуває себе щасливим більше не бути автором відомих парфумів чи кутюр’є, що працює з ганчір’ям".

   Далі митець живе архітектурою, скульптурою та живописом у Лос-Анджелесі, Італії, Франції, Індії, Румунії та Королівстві Бахрейн. Працює столярем, залізоробом, склодувом, виробляє різноманітні унікальні меблі.

   У 2004 році купує майстерню з площею 1000 м² в Аркуей в Валь-де-Марн, яку з часом добудовує та удосконалює.

   Паралельно з малюванням картин, вивчення лікарських рослин, дослідженнями найкращих сільськогосподарських угідь у Франції з кращими фермерами, Жак-Марк Сінан досліджує походження людини та Бога. Дослідження приводять його до доказу існування Бога і висновку, що Бог не створив жодної релігії. Релігії були винайдені людьми без пізнання Бога для економічних, політичних і соціальних інтересів. Твори художника стають на тему відповідності Бога людині. Крім того, експериментує з приготуванням їжі та розробляє власні кулінарні рецепти "по-божому" - прості та корисні страви .

   У 2016 році перетворює студію живопису в Аркуей на Центр сучасного мистецтва, який працює і нині. Там можна скуштувати у ресторані його страви - їжу для людського тіла, подивитися картини - їжу, що стимулює інтелект, та вдихнути аромат парфумів, які знаходяться у пляшках, видутих самостійно - їжу, яка пробуджує нюхові відчуття.

   "Їжте Бога та Мистецтво" - безпрецедентна концепція у світі у Центрі сучасного мистецтва Жана-Марка Сінана.

« Paradise no people »

 

« Par femme de coeur »

 

« Lettre a une femme »

Немає коментарів:

Дописати коментар