пʼятниця, 7 січня 2022 р.

Аромати Karen Doué Beauty

 

Аромати Karen Doué Beauty




   6.02.2020

   Ні в якому разі я не претендую на звання експерта та одночасно у мене не має потреби залицятися до когось, щоб сподобатися, тому я публікую щирі враження лише у своєму блозі, щоб бути чесною та перепрошую у тих, кому вони здадуться не симпатичними.

   Я спочатку засмутилася, що на знайомство з колекцією із 17 семплів дозволено всього три дні, так як людина відповідальна і люблю вникати та занурюватися у процес. Та після першого дня втратила ентузіазм і мені стало шкода часу. Але маю звичку додивлятися фільм до кінця та дочитувати книгу, навіть якщо нудно. Завжди здається, що я чогось не розумію, і в кінці історії все стане на свої місця.

   Я навіть розхвилювалася, що у мене виникли проблеми з носом. Але притулилася до щойно приїхавшого флакону Nahema Guerlain і заспокоїлася, що чую її прекрасне багатогранне звучання. "Якщо тобі щось здається, то це тобі не здається" - прокоментувала одна моя знайома.

   Аромати Karen Doué Beauty мені нагадали українську естраду. Але якщо музику нав'язують, транслюючи у публічних місцях, то аромати - це дуже вузька направленість. І як би не піарили, що талановито, поціновувач свої компліменти висловить у грошовому еквіваленті.

   Мені дуже сподобалися назви парфумів - з українською тематикою, продумані, проаналізовані, гарно прокоментовані. Дуже якісна поліграфія. Приємно розглядати і буклет, і упаковки для ароматичних зразків.

   Не буду акцентувати увагу на мову, але якщо є претензія на український бренд, то далі без коментарів...

   Та для парфумерної композиції найголовніше все ж таки зміст. Після знайомства з Smereka я очікувала зовсім іншого рівня. Наша Наталка поєднує абсолютно не гірше компоненти. Добре, що у Анни є фінансові можливості, щоб мати таке хобі. Вірю, що наполегливо навчаючись та працюючи у цьому напрямку, вона з часом досягне успіху.

   Zillya Karen Doué Beauty.

   Чудова назва фужеру, а саме до цієї групи ароматів віднесла би композицію.

   Добре пам'ятаю з дитинства, як бабуся сушила зілля, розвісивши у пучечках. Час від часу у мене виникає бажання у кухні так само сушити м'яту, звіробій, лепеху, листя суниці, щоб наповнилося приміщення запахами трави, сіна, квітів. Але мене вистачає не надовго, так як потрібно ретельно прибирати те, що осипається, і я пакую все у скляночки, підписую і, традиційно забуваю. В кращому разі запарю колись любисток - неймовірний кондиціонер-ополіскувач для волосся, і радію його потужному трав'янисто-квітковому аромату.

   Zillya пахне не так, як у собі уявила. Димно, трохи смолисто і липко, з камфорністю. Вловима тиха ментольність, але м'яти не помітила, лише краплина прілого листя. Все розшукувала носом запах полину, а у відповідь отримала маслянистість та помадно-гірко-шкіряні ознаки касторіуму.

   Як шкода, а міг би бути магічний аромат, якби розкрився тими голосами трав, що вказані у описі...

   Fleurs Dance (чомусь переклали, як Вальс Квітів).

   Приємна квітковість, в якій помітні кислинка, свіжість, легкість, солодка апетитність, ягідні нюанси. Аромат квітучого саду. Люблю цей період весною, коли від подиху вітру ніжні білосніжні пелюстки перед тим, як вкрити землю найніжнішою ковдрою, демонструють свій чуттєвий романтичний танець.

   Радісний, сонячний, романтичний, дівочий аромат. Серед квіткового букету мені не вдалося розпізнати якісь окремі екземпляри. Хіба що магнолія найбільше виділялася із загальної картини та натяк на медовість флердоранжу. І запах яблука мені запам'ятався.

   Charm - квітково-ягідний.

   Я би подарувала своїй юній племінниці цю дівочу, ніжну, квіткову композицію, в якій поєднано терпкість мускусу та вершково-кремову зелень. Фруктово-ягідні відтінки з натяком на присутність малини. Льодяниково-помадна квітковість Шарму поступово стає кремово-вершково-карамельно-амбровою.

   Tango - квітково-фруктовий.

   Танго у виконанні дитячого самодіяльного колективу. Солодкість апельсину в поєднанні з медовістю флердоранжу, доповнені фруктовою свіжістю. Чи може танго бути кремовим і десертним, радісним і безтурботним? А компотним? Ну, не знаю... А пристрасть, а спокуса... А енергійний та чіткий ритм...

   Ampir - східний.

   Я днями вирішила пройтися по всіх архітектурних стилях, щоб пригадати особливості, перевірити свої знання, доповнити невідомими фактами. Ампір - урочисте і пафосне продовження класичного стилю. Дослівно перекладається, як імперський. А композиція Karen Doué Beauty - це багатогранна палітра смолисто-солодко-терпко-гірко-пряно-димних пачулі. Їх запах переливається, постійно змінюється, викликає інтерес та бажання внюхуватися ще і ще. Якісний компонент пачулі використала парфумер, всі інші були затьмарені цим хіппі-звучанням. Напевно, саме тому, що ця рослина потрапила у Європу із Сходу завдяки завойовнику Наполеону Бонапарту, а ампір називають стилем Наполеона, у Анни Шевчук виникла така ідея для парфумерної композиції.

   My secret.

   Довго не могла зрозуміти чим таким добре знайомим пахне ця східно-пряна композиція. Поєднання запахів сухої смолистої деревини та димної шкіри, запаху резини та кремової помадності.

   Summer.

   Гірко-терпко-пряно-димне синтетичне звучання, яке помічала і в попередніх композиціях, але цього разу засмутило найбільше, так як композиція з радісною та щасливою, з багатообіцяючою назвою Summer не може так розпочинатися. Ні квітів, ні фруктів, ні меду. Можливо, це морський акорд так зіпсував враження...

   Leleka.

   Дуже гарна назва! А аромат вологий, гострий, липкий. І дуже синтетичний. Швидше всього, це запах конвалії. Поступово композиція стала нейтральною і запах прілого сіна не викликав не приємних емоцій.

   A true lady - ягідно-квітковий.

   Кремово-вершкова гарденія. Кислинка та льодяниковість цитрусів. Апетитна солодка фруктовість. Липкість розчавлених ягід. Радісний, сонячний, апетитний у першій частині композиції, далі - мильний, шершавий миючий засіб.

   Magie - квітково-фруктовий.

   Солодко-фруктовий, цукерочний, карамельний. Яскравий десерт, прикрашений сонячним іланг-ілангом. В квітковому букеті можна помітити кремово-трав'янисті ознаки піону. Приємний, не зважаючи на те, що з часом стає кислуватим (ніби всі апетитні фрукти забродили).

   Autumn - фруктовий.

   Для мене осінь - це час носити шипри. Дихати запахами прілого листя, вологої деревини, смолисто-димним багаттям, вловлювати гірку шоколадність кави, коли проходиш повз кав'ярню, грітися запашним глінтвейном з корицею, кардамоном та анісом.

   Autumn Karen Doué Beauty - це гості у бабусі. Чай, варення та смаколики. Відчуваєш себе маленькою дівчинкою, у якої багато радісних мрій.

   Pure White - гурманський.

   Карамельно-солодка іриска, дещо приторна, з насиченим щільним запахом. Кремово вершковість та пухка ваніль. Душно та нав'язливо.

   Le Chemin du Bunheur (Дорога до щастя).

   Синтетична конвалія у загальній квітковості на зеленому не менш синтетичному тлі. Солона прохолода морського повітря.

   V Element - східно-деревні.

   Камфорно-пряно, терпко, волого, трав'янисто-гірко, хвойно та смолисто. Солодкість на деревному тлі. Смолисто-пріло-деревні, шоколадні пачулі та мускус. Мені сподобалося спостерігати за змінами відтінків. На відміну від інших композицій у V Element присутня різноманітна палітра і ніс у мить зрадів можливості розважитися.

   De Jure (По праву).

   Цитрусовий старт, бергамотна димність, бальзамність та запах деревини. Нагадує лосьйон після гоління. Без варіантів приміряти на жіночу шкіру.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар