неділя, 2 січня 2022 р.

Lavande Fragonard

 

Lavande Fragonard


   27.07.2019
   Кисло-солодка акварельна лаванда. Ніжна, без шершавості, терпкості чи ще чогось надто виразного, чим вас може не приваблювати ця квітка.

   Ледь вловимий запах деревини та натяк на ментольну зелень.

   Щось резиново-сандалове змінюється солодкувато-квітково-трав'янистим, а далі пухким делікатним мускусом.

   Поруч з запахом лаванди з самого початку композиції дуже добре було помітно солодко-пудровий з дуже тихою землистістю аромат ірису. І та "резиновість", думаю, пов'язана саме з цим звучанням. І якщо ірис звучить не виразніше, то точно рівноцінно з лавандою, створюючи такий ніжний фіолетовий солодко-кисло-борошнисто-помадний дует.

   Квітковість чергується з гіркувато-деревними нюансами, доповнюється час від часу кислинкою, терпкістю та карамельністю.

   Це той випадок, коли можна сказати "мило", не в значенні, що пахне милом, а симпатично. Мені подобається абсолютно не синтетичне звучання, яке діє заспокійливо. Прохолода аромату нагадує дзвінке повітря Рив'єри.

   Якщо у мене і було якесь розчарування від відвідування косметично-парфумерної фабрики Фрагонар у Ез, то тепер можу сказати, що в пам'яті залишилися лише найкращі моменти, а Lavanda як приємний післясмак і нове бажання повернутися.

   Лаванда - квітка 2019 року, якій компанія Fragonard присвятила цілу лінію продуктів (парфуми, мило, свічки, косметичку, саше). Дуже симпатична акварельно-квіткова композиція, ніжна, прозора, яку приємно привезти у подарунок і юній племінниці і будь кому.

   Але якби всі ці ароматні звуки підсилити, додати сили та потужності, то помадно-квіткова-борошниста Lavanda Fragonard викликала б не аби який інтерес і у парфумерних маніяків, які так полюбляють саме квіткові аромати.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар