неділя, 2 січня 2022 р.

Sword Dancer Haute Fragrance Company

 

Sword Dancer Haute Fragrance Company


   13.12.2019

   Приємна терпкість та димність бергамоту, змішана з пряною гостротою кардамону та хвойною свіжістю. Солодкувата липкість смоли та ванільно-шоколадно-карамельне тепло рому. Настав саме час носити Sword Dancer Haute Fragrance Company HFC - аромат, який зігріє з середини, ніби ковтком міцного напою, та огорне пухким теплом ззовні.

   Коли я чую запах алкоголю в парфумах, виникає бажання розпочати колекціонування напоїв у мініатюрних пляшечках. Та наявність ексклюзивних виробів мене не приваблює, неодмінно потрібно відкоркувати, щоб познайомитися зі змістом. Та тоді у колекції залишиться лише ольфакторний та смаковий досвід.

   А тим часом у Sword Dancer з'являється тягуча бальзамність на тлі деревини та ледь помітна анімалістична чуттєвість. Здається, шматочки фруктів плавають у рідкому меді, який нагадує сонячний бурштин. Помадна карамельність чергується з терпкою винністю та поступово змінюється відчуттям радості та передчуттям святковості, абсолютно не ольфакторними емоціями.

   Якби я не знала назви композиції (Танцюрист Меча) і не бачила малюнку на флаконі, відразу уявила би пухнасті гілочки ялинки, покриті кристаликами цукру, які повільно плавляться від тепла свічок. Солодко-хвойно-димний запах доповнює ароматна кислинка висушених шматочків лимону, які нагадують маленькі сонечка. До речі, неодмінно потрібно наробити таких симпатичних декоративних елементів.

   У ароматі є ознаки, які не можливо не відчути на передодні саме зимових свят, коли всі і діти, і дорослі знаходяться у стані очікування дива. І ось це передчуття свята приносить таке задоволення і рятує від сірого холоду та буденності, а Sword Dancer сьогодні підсилює його!

   3.08.2019
    Спочатку мою увагу привернув граційний танцюрист, зображений на чорному лакованому флаконі. Далі я зачепилася за слово "танець""Кожен рух майстра - неповторний танець. Його зброя - інструмент досконалості. Це історія злиття танцю і бойового мистецтва. Історія про бездоганність, тонкощі, красу і могутність майстра. Він досконалий в своїх рухах. Таємницю своєї майстерності він відкриє лише обраним"- так характеризують композицію HFC.

   Лише згодом я зацікавилася новим французьким брендом Haute Fragrance Company, який заснований у недалекому 2017 році. Не зважаючи на юний вік компанії, у асортименті вже 4 парфумерних колекції, а це 20 композицій! Я втратила пил та активність, які були для мене характерні в перші роки мого захоплення, і з запізненням дізнаюся про те, чим раніше вже б володіла.

   Одна із 4 колекцій називається Asian Collection. У неї входить 5 композицій,я кі створив парфумер із Грасу - Бенуа Бержиа. Всі аромати присвячені пристрасті у різних її проявах.

   Sword Dancer - з англ. танцюрист мечів. На створення композиції надихнули танець та бойові мистецтва.

   Гірко-терпко-пряний, маслянистий запах кардамону такий апетитний, що терміново потрібно поновити запаси для приготування ранкової кави. Взагалі, інтерес до спецій у мене з'явився завдяки парфумерії, а натхнення для приготування страв особливо загострюється після повернення з подорожі.

   Соковито-димна цитрусова кислуватість бергамоту.

   Солодкувата смолистість та хвойні ознаки. Щось ментольно-м'ятне, освіжаюче-прохолодне.

   Запах деревини, просочений алкоголем. Оксамитове тепло непомітно огортає і створює затишний захист.

   Далі щось землисто-гнилувато-деревне, липке, але тихе, не нав'язливе, повільно змінюється пряно-бальзамними відтінками, ледь вловимою шоколадністю, димністю, солодкістю, медовою помадністю. Смолистість набуває сили, оживає і дійсно, ніби рухається. Не стрімко і спритно, а гармонійно, пластично, виважено, вкладаючи зміст у кожен рух та жест. І танцюрист з картини, що на флаконі, одушевляється. Здається, помічаю дихання, гру м'язів, впевнене володіння тілом, грацію переміщення.

   Фантазія оживає завдяки поєднанню творчості парфумера композиції та автора картини, які гармонійно доповнюють різними засобами образ танцівника, розвивають та удосконалюють. Зауважу, що художник зображення - китаєць Ким Цу, який поєднує традиційну китайську техніку з західними традиціями живопису. Ілюстрації митця можна зустріти в модним журналах.

   Sword Dancer Haute Fragrance Company - витончена смолисто-бальзамно-пряно-деревна композиція. Ароматна картина чоловічого танцю така граційна, що абсолютно гармонійно буде поєднуватися з елегантним жіночим образом. Швидше всього, це час золотої осені. Принаймні, я це так відчуваю.

Немає коментарів:

Дописати коментар