неділя, 2 січня 2022 р.

Rose Turkia Molinard

 

Rose Turkia Molinard


   6.08.2019
   Коли я отримала в подарунок пробірку з Rose Turkia Molinard, моїй радості не було меж. Здається, інтерес до троянди в парфумерії заграв з новою силою. Напружено почала згадувати присутні в колекції композиції з королевою квітів і навіть запанікувала, що абсолютно відсутні. Та поступово пригадала і Sa Majeste la Rose Serge Lutens, і Cinabre Maria Candida Gentile, і Chamade з Nahema Guerlain, і Rose Etoile de Hollande Mona di Orio, і Pour Une Femme Caron, і La Douceur de Siam Parfums Dusita, і Beguiled Roja Dove, і Beloved Amouage, і Joy Jean Patou, і Chanel №5, і Label Rose Carrement Belle, і Rose Trocadéro Le Jardin Retrouve. Не так густо, як з ірисами, але все ж.

   Кожен аромат має своє неповторне звучання квітки, свої особливості. Я дуже люблю запах чайної троянди, Rosa centifolia та таїфської, яка рідко зустрічається, а найбільше rose de mai. Сьогодні ж у мене пахне ефірною олією дамаською троянди та Rose Turkia Molinard, в композиції якої теж присутній саме цей запашний вид квітки.

   В Rose Turkia запах троянди реалістично живий, з зеленою терпкістю, з гірчинкою герані, з делікатністю шипшини, з кремовою фруктовістю.

   У мускусному нюансі я вловлюю солоний піт та ще щось не дуже привабливе. На щастя це звучання швидко змінюється пряно-кислуватими відтінками.

   Далі запах трояндового мила чергується з маслянистою анімалістичністю. Знову ледь вловима свіжість зелені та солодка борошнистість, а потім і медовість, і помадність, і ягідна кремовість.

   Ще мені пахне терпко-духмяним листям смородини. Солодкість зацукрилась і, здається, що пелюстки троянди вийняли із варення щоб прикрасити десерт. І тепер від мильності не залишилося і згадки.

   З часом запах троянди, ніби зігрівшись на шкірі, стає ніжно рожевим, кремово-вершковим. З'являється апетитна фруктовість.

   Rose Turkia Molinard - зелено-пряно-терпкий прохолодний аромат дамаської троянди, який дарує дивовижний солодкувато-кремово-фруктовий ніжний шлейф.

Немає коментарів:

Дописати коментар