пʼятниця, 7 січня 2022 р.

Velours Boisé Jacques Fath

 

Velours Boisé Jacques Fath



   16.02.2020

   Завдяки переливу ворсу оксамит, який називають королівською тканиною, завжди виглядає елегантно та вишукано. До його характеристик входять такі якості як м'який, щільний, теплий, комфортний, найбільш якісний. Ця тканина є знаком достатку та високого статусу. Вироби з нього не повсякденні, нарядні та святкові.

   Про інноваційного модельєра післявоєнного часу Жака Фата я трохи розповідала та його творчість заслуговує більшої уваги та пошани, так як у трійці з Крістіаном Діором та П'єром Бальменом він все ж таки найбільше вплинув на високу моду того часу. В його колекціях вечірнього одягу були розкішні сукні з оксамиту.   

   Саме розкішному оксамиту Лука Маффей присвятив композицію Velours Boisé (Деревний Оксамит) у 2018 році, коли вийшла лінія ароматів компанії Jacques Fath після довгої перерви.

   Розпочинається ароматна історія гірко-маслянистим запахом полину з вловимою камфорністю та спокійною ментольністю. Далі щось приємне, але у своїй пам'яті не знаходжу інформацію, яка б охарактеризувала те, що чую. Напевно, це чай мате - це той компонент у піраміді, з запахом якого я не знайома. Маслянисто-тихо-трав'янисто, дерев'яно, гірко-димно з солодкуватим післясмаком.

   Ледь вловимий алкогольний нюанс, натяк на солону карамель та прозору пряність.

   Але все ж найбільш виразне те гіркувато-маслянисто-деревне звучання, яке помітила на початку композиції.

   На перший погляд Velours Boisé мені здався простим та не цікавим ароматом, хоча й не викликав неприємних вражень. Але моя увага затрималася, щоб написати відгук, і непомітно в який саме момент відношення до парфумів змінилося.


Немає коментарів:

Дописати коментар