субота, 8 січня 2022 р.

Nuit de Noel Caron

 

Nuit de Noel Caron


   

   А Nuit de Noel Caron я таки дістала. І це був той щасливий випадок, коли парфуми розкрилися філігранним багатством запашних відтінків.

   Одночасно мій ніс констатував на старті солодкість-терпкість-карамельність-шоколадність-мшистість.

   Поволі з'являються медові квіти на деревині та ледь вловна фруктовість.

   А ось кремовий аромат гвоздики неймовірно виразний. Саме це звучання квітки добре упізнаване та характерне для парфумів Карон.

   Помадність троянди.

   Тиха анімалістичність та індольність.

   Гірка борошнистість сандалу, мшистість та запах пряної шкіри.

   Тягуча карамельність амбри, а потім прілість пачулі.

   Солодка ваніль і пахучість марципанів.

   Святвечір та Різдво - це особлива атмосфера та настрій, коли затишно, душевно та, звичайно, ароматно. Спокійно можна обійтися без парфумів, але для чого ж? Дістати Nuit de Noel Caron - це ще одна традиція та певний ритуал.

   І ось все з початку: розглядання пакування у чудовому зелено-золотому дизайні та шовкового пензлика - особливої родзинки, чорної пляшки з золотою етикеткою, що нагадує жіночу пов'язку на голову 1920 років. Останнім часом надивилася фільмів саме цього періоду, тому у мить звернула увагу на цю деталь.

   Щоразу маю намір нанести лише одну краплину парфумів та ніколи не вдається задовольнитися намазом. Уважне винюхування із зап'ястя та радісна реакція на пахучу ванільно-мигдалево-карамельну хвилю, яку вдається піймати зовсім випадково.

   Перечитую тексти, які вже багато раз були перечитані у такі ж святкові дні. Передивлююся старі постери та потрібно ще не полінуватися згадати поезію Вертинського. У планах ще знайти ретро-фільм, на зразок, мелодрами 1946 року "Через нього" чи ще старішого - 1941 року - "Дівчата Зігфільда", щоб зустріти у кадрі велику чорну пляшку та затамувати подих. Щоразу саме так реагую, коли бачу парфуми у кіно-кадрах.

  Знову пригадую серіал "Містер Селфрідж" та хочу заскріншотити відділ краси з пляшками Caron, але відволікаюся на спогади про Лондон і  починаю чи то мріяти, чи просто байдикувати.

   А тим часом використаю світлини із мережі із сайту "Всесвітня аура", поки не зафільмую свої.

"Дівчата Зігфілда", 1941

"Містер Селфрідж", 2013

"Американська історія жаху", 2011. 

Цей серіал дивитися не буду, але фото через флакон Карон збережу 


   А це вже власний досвід:

"Через нього", 1946

  




«Дівчата Зігфілда»,1941


Nuit de Noel Caron - нехай все буде у одному місці для зручності інформації.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар