пʼятниця, 7 січня 2022 р.

Silky Way Partisan Parfums

 

Silky Way Partisan Parfums



   10.02.2020

   Вперше про Олександра Перевертайло із Каховки я дізналася у блозі Богдана Зубченко, в якому він розповідав про далекі і таємничі подорожі до Індії. Потім ми їх з подругою уважно перечитували, бо вона готувала візит у цю далеку країну.

   Коли дізналася про український бренд Partisan Parfums із Дніпра, не відразу відзнайшла зв'язок з тим Олександром- мандрівником, а коли пазли зійшлися, чомусь була впевнена, що парфумерні композиції будуть цікавими. Підтвердженням здогадок була інформація, що парфумерний критик Лука Турін  схвально прокоментував аромати Partisan Parfums, поставивши 3 та 4 зірки, та оцінка Анни Зворикіної.

   Але краще один раз понюхати, ніж сто разів прочитати...

   І ось у мене (дякую, Наталко!!!) з'явилася така можливість. Першим для знайомства обрала Silky Way Partisan Parfums.

   Це ароматна історія про Великий шовковий шлях, що був містком між цивілізаціями Сходу та Заходу, який забезпечував обмін матеріальними та духовними цінностями. Це той шлях, значна частина якого пролягала по розпеченим пісках пустелі. Це каравани верблюдів із екзотичними товарами.

   Розпочинається східно-пряний Silky Way пряно-шоколадно-гірко. Деревні, терпкі, димні відтінки доповнюються солодкувато-смолистими, липкуватими.

   Аромат повільно зігрівається на шкірі і час від часу привертає інтерес. Спочатку слабкий і лінивий, а поступово спортивно-ольфакторний. Перше враження, що композиція адресована суто чоловіками, теж змінюється.

   Кислинка бергамоту, карамельна солоність, тягуча вершковість, бальзамність. І довге, мінливе, зігріваюче звучання землистого, сухого, деревного, солодкувато-гіркого, димного ветиверу.

   Масляниста деревина з гірчинкою. В солодкості я роздивилася фруктові нюанси. Мускус з мильністю та восковістю, а інколи делікатний тілесно-чуттєвий.

   І знову багатогранний запах ветиверу, який чергується зі стриманим, але виразним духмяним пряно-камфорним, терпко-кислуватим, трав'янисто-бальзамним запахом кардамону. Я так надихнулася звучанням цього дуету, що дістала сухі коробочки спеції та розтерла зернята у ступці, щоб відновити ознаки та порівняти з тим, що доноситься із зап'ястя.

   Одночасно Silky Way Partisan Parfums мені нагадав щось добре знайоме, але не конкретне. Далі я мимоволі провела паралель з ароматами Анни Зворикіної (ну, не даремно ж у них таке взаєморозуміння!) і дістала для порівняння пряно-деревну композицію Myrrh Casati Mona di Orio. Вони не подібні, але дуже, як на мене, перекликаються. Аромат Олександра десь по середині між густим маслянистим наближеним до шкіри звучанням натуральних парфумів Анни та витонченим шлейфовим Melanie Leroux.

   Для мене Silky Way це про ті екзотичні товари, що везли верблюди Великим шовковим шляхом. Це гірко-пряно-деревно-димно-камфорно-солодкувата постійно змінююча східна палітра. Це ароматний діалог моїх улюблених ветиверу та кардамону. Це приємне відкриття та знайомство з творчістю парфумера-мандрівника.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар