пʼятниця, 7 січня 2022 р.

Opus 1144 Unum Filippo Sorcinelli

 

Opus 1144 Unum Filippo Sorcinelli


   17.01.2020
   Unum (з латин. один) - парфумерна колекція італійського бренду Filippo Sorcinelli, принципи якої базуються на містичному мисленні, творчості та історії, яка розповідається через чуттєвий досвід прожитого до пошуку себе, перетворюючи мистецтво і свободу у головний сенс життя.

   Творчість для Філіппо Сорчинеллі - це спосіб пізнання загадки Всесвіту, ключ до якої він розшукує як у собі, так і у оточуючому світі.

   Парфуми із колекції - художній пошук Філіппо.

   Opus 1144 означає "робота, витвір", а рік назви є посиланням до дати народження готики, як архітектурного стилю.

   "Opus 1144 - це аромат неба, запах свинцевої сірої Нормандії, це камінь і музика, об'єм і витонченість, проста чиста енергія."(с)

   У мене всього пробірка з рідиною, за яку дуже дякую феї Лєрі. Флакон, на жаль, я не бачила та описують його інтригуюче: кришка виготовлена із біо-цементу з додаванням частинок заліза і символізує перший камінь базиліки Сен-Дені (у Франції перший готичний собор), а сірий колір пляшки - небо Нормандії та Парижу.

   Не лише мені Opus 1144 Unum неймовірно нагадує Shalimar Guerlain, а так як я не є прихильником останньої композиції, то і сучасна не моя, але спостерігати за розвитком неймовірно цікаво і не вловити багатогранності, мінливості та краси аромату не можливо.

   Смолисто-солодко-ванільний старт, що саме неймовірно нагадує згадувані легендарнні парфуми. І навіть димність, соковитість та маслянистість шкірки такі ж, як у Guerlain.

   Далі чергування та зміни без перестану солодкої карамельності, помадно-гірко-пряної анімалістичності, кремової вершковості, пильної деревини, льодяниковості.

   Потім знову смолисто, липко, тягуче, бальзамно-колюче, аж до першіння в горлі. Пухка невагома ваніль і вчасна поява лимонної кислинки, щоб не втомитися від гурманіки.

    Мені Opus 1144 асоціюється з полум'ям свічки - сяюче, тепле, мерехтливе, урочисте. І хоча собор Св.Антонія у Падуї не є зразком готичної архітектури, але атмосферу у ньому нагадали парфуми Filippo Sorcinelli і цей запах, який врізався у пам'ять, - бальзамно-смолисто-деревно-пряно-терпко-свіжий і димно-шоколадний.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар