пʼятниця, 28 січня 2022 р.

Fiorilu Pupa

 

Fiorilu Pupa


     3.04.2020
   Як тільки зняти цю чудову кришечку у вигляді троянди, пахне солодко-фруктово-кремово-трояндово, радісно та надихаюче. "Нічого собі"! - подумала я, так як упереджено віднеслася до назви Pupa.

   А перед тим я вже вдосталь намилувалася самим флакончиком - така мила скляна забавка для дорослих.

   Рідина наполовину випарувалася і біля горла аж загусла, нагадуючий темний липкий мед. Склалося враження, що наношу парфуми...

   І ось ця липка консистенція повільно розкрилася - ті ж солодкі фруктові апетитні нюанси. Аромату троянди вже не помічаю, зате вершкова кремовість та весняна свіжість.

   Сама ж рідина, яка має колір коньяку, пахне квітково-фруктово, з ледь помітними медовістю та одночасно кислинкою. Є все ж помадність від троянди. Ще - водянистість та карамельність. Чи то жасмин, чи то здається. Запах солодкого яблука, який швидко закарамелізувався. Фруктова ванільність, яку хочеться охарактеризувати лише як "няшка", хоча я не люблю цього слова.

   З часом з'являється мускусна різкість, але помітно це вже, якщо бути прискіпливим. Квітково-фруктово-ванільне звучання поступово стало оксамитово-абстрактним і затихло, залишаючи приємні спогади.

   У 1976 році компанія Micys Company SpA створила у Мілані торгову марку Pupa (лялечка з італійського), яка стала настільки популярною, що всі вважали її окремим самостійним брендом.

   Pupa була створена виключно для випуску декоративної косметики та орієнтувалася на молодіжну аудиторію, але з часом розширила свій асортимент.

   У 1996 (?) році компанія презентувала свій перший аромат - Fiorilu, що з корсиканської мови означає квітка.

   Мені цю чудову Fiorilu Pupa подарував колекціонер Сергій, за що я дуже вдячна йому. До знайомства з ароматом, ніколи не бачила ні флакончика, ні згадки про саму композицію, як і про інші також, а тепер, яку книгу не візьму, а там - Квітка Лялечки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар